Suc detoxifiant de portocale, morcovi și ghimbir
La micul dejun, sucul de portocale este o băutură naturală consumată pe scară largă în întreaga lume. Cum ar fi să vă începeți ziua cu un suc detoxifiant de portocale, morcovi și ghimbir?
Se spune că băuturile detoxifiante susțin sănătatea în mai multe moduri. Pe de o parte, oferă organismului diverși nutrienți și antioxidanți, iar pe de altă parte, completează dieta într-un mod sănătos, susținând în același timp hidratarea.
Portocale, morcovi și ghimbir
În loc să optați pentru sucuri și alte băuturi industriale, cel mai bine este să preparați rețete de casă, cu ingrediente proaspete, în diferite combinații. O combinație rafinată este cea de portocale, ghimbir și morcov, trei ingrediente care pot fi găsite cu ușurință în orice supermarket.
Fructele și legumele sunt ingrediente grozave pentru a face băuturi naturale, dar puteți folosi și nuci, semințe și cereale.
Portocale
Conform datelor Fundației Spaniole pentru Nutriție (FEN), portocalele sunt alimente care conțin vitamina C, acid folic, acizi organici, flavonoide și carotenoide.
Morcovi
Potrivit FEN, morcovii sunt o sursă de vitamina A și carotenoizi. Alte vitamine prezente în cantități mai mici sunt vitamina C și vitamina B6. Conțin și cantități mici de minerale, precum fier, iod și potasiu.
Recomandăm: Dieta pentru detoxifierea ficatului
Ghimbir
Ghimbirul (Zingiber officinale) este o rădăcină exotică ce se folosește la prepararea sucurilor detoxifiante. Este energizant și, în același timp, are proprietăți antiinflamatorii.
Dacă suferiți de hipertensiune arterială, nu este recomandat să includeți ghimbirul în sucul detoxifiant, deoarece are proprietăți stimulatoare. Există și alte cazuri în care ghimbirul este contraindicat, așa că vă recomandăm să vă informați bine înainte de a-l consuma. În caz contrar, puteți avea reacții adverse.
Rețetă de suc detoxifiant de portocale, morcovi și ghimbir
Următoarea rețetă de suc detoxifiant este foarte ușor de preparat, așa cum veți vedea mai jos. Rețineți că, odată ce l-ați pregătit, dacă doriți să rectificați o aromă, puteți adăuga mai mult dintr-un ingredient. De exemplu, dacă doriți să sporiți aroma morcovului, puteți adăuga o bucată în plus.
De asemenea, puteți dilua sucul cu puțină apă pentru a-l face mai lichid dacă nu vă place să fie prea gros.
Ingrediente
- 2 portocale
- 2 morcovi
- 1 pahar cu apă (250 ml)
- 1 linguriță de ghimbir ras (5 g)
Pregătire
- Spălați și scurgeți bine de morcovi. Apoi, decojiți-i și tăiați-i în felii subțiri.
- Stoarceți cele două portocale.
- Spălați și radeți rădăcina de ghimbir (o cantitate mică este suficientă).
- Puneți totul în blender.
- Procesați până obțineți un amestec omogen.
- Consumați sucul imediat.
- Puteți adăuga câteva cuburi de gheață și o crenguță de pătrunjel proaspăt sau câteva frunze de mentă.
- Dacă doriți să sporiți aroma de citrice, vă recomandăm să adăugați câteva picături de suc de lămâie.
Citiți mai mult: Echilibrul hormonal ajută la arderea grăsimilor
Considerații finale
Puteți consuma acest suc detoxifiant dimineața, împreună cu micul dejun sau la mijlocul după-amiezii, pentru a vă recăpăta puterea.
Important este să folosiți ingrediente proaspete și să îl consumați imediat, fără a adăuga zahăr sau orice alt îndulcitor, deoarece puteți depăși cu ușurință aportul de zahăr recomandat de Organizația Mondială a Sănătății.
Acest suc detoxifiant nu va îmbunătăți sănătatea pe cont propriu. Prin urmare, ar trebui să îl includeți întotdeauna într-un stil de viață sănătos pentru a obține rezultate bune.
După cum afirmă expertul în chimie Deborah García Bello, „dacă ai de gând să bei suc de portocale (sau orice altă băutură similară), fă-o pentru că îți place gustul, nu pentru că îți va oferi o soluție pentru sănătate”.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Nava-Ruíz, C., & Méndez-Armenta, M. (2011). Efectos neurotóxicos de metales pesados (cadmio, plomo, arsénico y talio). Archivos de Neurociencias, 16(3), 140–147. https://doi.org/10.1097/BRS.0000000000001353
- Cañigueral, S. (2016). Jengibre. OFFARM, 22, 167–168. Retrieved from www.doymafarma.com
- Cline, JC (2015, 1 de mayo). Aspectos nutricionales de la desintoxicación en la práctica clínica. Terapias alternativas en salud y medicina. Comunicaciones InnoVision. https://doi.org/10.1016/j.anifeedsci.2009.01.019
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.