Descoperă beneficiile apei cu ghimbir!
 

Descoperă beneficiile apei cu ghimbir!

Apa cu ghimbir este o băutură naturală pe care o putem consuma pentru a promova bunăstarea organismului. Cum se prepară? Care sunt beneficiile sale? Veți afla mai jos!
Descoperă beneficiile apei cu ghimbir!
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Ați auzit despre beneficiile apei cu ghimbir? Rădăcina de ghimbir provine din familia Zingiberaceae și este cunoscută sub denumirea de Zingiber officinale. Este un ingredient cunoscut în gastronomie, deoarece oferă preparatelor o aromă intensă și o aromă ușor picantă.

Ghimbirul este frecvent utilizat în medicina naturistă, deoarece nutrienții și proprietățile sale pot servi ca adjuvanți împotriva unor afecțiuni și boli. Cu această ocazie, vă oferim 5 motive să încercați delicioasa apă de ghimbir.

Cum se prepară apa cu ghimbir?

În primul rând, să vedem cum se prepară apă cu ghimbir acasă. Este o rețetă rapidă, ușor de preparat, pe care o puteți consuma în orice moment al zilei pentru a vă hidrata și a profita de beneficiile ei. Desigur, este important să menționăm faptul că nu este un „remediu miraculos” sau o „băutură vindecătoare”.

Pur și simplu este un preparat care poate fi folosit ca parte a dietei zilnice pentru a promova starea de bine sau a atenua unele afecțiuni. De asemenea, dacă sunteți sub orice tratament medical, consultați un profesionist înainte de a consuma această apă. În anumite cazuri, ghimbirul este contraindicat și interacționează cu anumite medicamente. Urmați pașii de mai os:

Ingrediente

 • 4 căni de apă (1 litru)
 • 4 linguri de ghimbir tocat sau feliat (40 g)

Pregătire

 • Mai întâi, se încălzește apa și, când dă în clocot, se adaugă ghimbirul.
 • Apoi, se lasă să stea 25 de minute.
 • Se strecoară infuzia.
 • Se consumă caldă sau rece.
 • De asemenea, dacă doriți, o puteți îndulci cu puțină miere sau stevia.

Apa de ghimbir poate fi însoțită de nenumărate condimente. Cardamomul, scorțișoara și lămâia sunt cele mai folosite. Să vedem ce beneficii are apa de ghimbir!

Beneficiile apei cu ghimbir

Ghimbirul este unul dintre cele mai analizate condimente din ultimii ani, deoarece extractele sale s-au dovedit a avea componente benefice. Deși dovezile sunt încă limitate și nu este un tratament de primă linie, aportul acestuia poate fi un supliment pentru promovarea sănătății.

1. Contribuie la pierderea în greutate

Consumul de apă cu ghimbir poate ajuta la stimularea pierderii în greutate atunci când este combinat cu o alimentație sănătoasă și exerciții fizice. Într-un studiu publicat în jurnalul Metabolism , bărbații care au băut o băutură fierbinte de ghimbir după masă s-au simțit sătui mai mult timp, acest lucru ajutându-i să piardă în greutate.

2. Ajută la o mai bună reglare a glicemiei

Cercetările publicate în Jurnalul Iranian de Cercetare Farmaceutică au descoperit că consumul de ghimbir ajută la îmbunătățirea nivelului de zahăr în sânge la persoanele cu diabet zaharat. În general, este indicat să beți apă cu ghimbir ca adjuvant pentru reglarea glicemiei.

3. Are proprietăți antioxidante

Antioxidanții sunt esențiali pentru sănătate deoarece ajută la inhibarea efectului negativ al radicalilor liberi asupra celulelor. Un articol din revista internațională BioFactors a subliniat că gingerolul și alți compuși din ghimbir funcționează ca antioxidanți puternici.

4. Ajută la menținerea nivelului de colesterol stabil

Deși nivelurile stabile de colesterol depind de mulți factori asociați cu dieta și obiceiurile zilnice, consumul de apă cu ghimbir poate ajuta. Într-un studiu pe animale raportat în Journal of Acupuncture and Meridian Studies, ghimbirul a redus markerii bolilor cardiace, inclusiv nivelurile ridicate de colesterol rău și trigliceride.

Beneficiile apei cu ghimbir pentru artere

 

5. Apa de ghimbir are proprietăți antiinflamatorii

Apa de ghimbir a fost folosită în medicina naturistă ca remediu pentru calmarea multor tipuri de afecțiuni. Motivul? Compușii activi ai acestei rădăcini au proprietăți analgezice și antiinflamatorii.

După cum menționează cartea PharmaNutrition, compușii fenolici și gingerolul din acest condiment au efecte antiinflamatorii care sunt de ajutor împotriva artritei. Sunt necesare mai multe studii în acest sens.

Beneficiile apei cu ghimbir: concluzie

Apa cu ghimbir are beneficii interesante pentru sănătate. Cu toate acestea, nu are efecte miraculoase asupra organismului. Prin urmare, nu este un tratament de primă linie pentru boli și nu este o băutură curativă. Ne putem bucura de proprietățile sale dacă o includem într-o dietă sănătoasă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Wang S, Zhang C, Yang G, Yang Y., “Biological properties of 6-gingerol: a brief review”, Nat Prod Commun. 2014 Jul;9(7):1027-30.
  • Mansour MS, Ni YM, Roberts AL, Kelleman M, Roychoudhury A, St-Onge MP. Ginger consumption enhances the thermic effect of food and promotes feelings of satiety without affecting metabolic and hormonal parameters in overweight men: a pilot study. Metabolism. 2012;61(10):1347–1352. doi:10.1016/j.metabol.2012.03.016
  • Khandouzi N, Shidfar F, Rajab A, Rahideh T, Hosseini P, Mir Taheri M. The effects of ginger on fasting blood sugar, hemoglobin a1c, apolipoprotein B, apolipoprotein a-I and malondialdehyde in type 2 diabetic patients. Iran J Pharm Res. 2015;14(1):131–140.
  • Funk JL, Frye JB, Oyarzo JN, Chen J, Zhang H, Timmermann BN. Anti-Inflammatory Effects of the Essential Oils of Ginger (Zingiber officinale Roscoe) in Experimental Rheumatoid Arthritis. PharmaNutrition. 2016;4(3):123–131. doi:10.1016/j.phanu.2016.02.004

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.