Top 6 remedii pentru ameliorarea refluxului gastroesofagian
Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila
Pentru ameliorarea refluxului gastroesofagian, există câteva remedii naturale excelente. Trebuie să știți că este o afecțiune care apare atunci când sucurile acide ale stomacului ajung în esofag și gură, provocând o senzație de arsură incomodă în abdomenul superior (arsuri la stomac sau gastrice).
Această situație apare din cauza unei defecțiuni a sfincterului esofagian inferior, o valvă musculară care este responsabilă de păstrarea alimentelor și a lichidelor în stomac.
Simptomul principal este arsura în stern, însoțită și de gât uscat, dureri abdominale și dificultăți la înghițirea alimentelor. Apare după consumul de mese copioase sau condimentate, dar poate fi cauzat și de anomalii ale esofagului și tulburări digestive.
Deși simptomul dispare după câteva ore, este indicat să-l tratăm pentru ca acesta să nu devină o problemă cronică și recurentă. Din fericire, există mai multe remedii naturale cu proprietăți antiacide care, după ce sunt ingerate, reglează pH-ul digestiv pentru a atenua refluxul.
Top 6 remedii pentru ameliorarea refluxului gastroesofagian
1. Infuzie de ghimbir
Proprietățile digestive și antiinflamatorii ale ghimbirului sunt utile în tratarea simptomelor incomode ale refluxului acid. Aportul său controlează inflamația, calmează senzația de arsură și ajută la neutralizarea producției excesive de materiale acide.
Ingrediente
- 1 lingură de rădăcină de ghimbir rasă (10 g)
- 1 cană de apă (250 ml)
Pregătire
- Mai întâi, fierbeți o cană de apă și adăugați lingura de rădăcină de ghimbir.
- Acoperiți și lăsați la foc mic două-trei minute.
- Așteptați să se odihnească și treceți infuzia printr-o strecurătoare.
- Consumați-o cu o jumătate de oră înainte de prânz.
Recomandăm: Tratament pentru boala de reflux gastroesofagian
2. Suc de aloe vera
Sucul natural obținut din cristale de aloe vera este un remediu calmant împotriva arsurilor și inflamațiilor cauzate de această afecțiune.
Conținutul său ridicat de apă și fibre îmbunătățește procesul digestiv. Aloe vera promovează echilibrul acizilor din stomac pentru a evita tot felul de complicații.
Ingrediente
- ½ cană de gel de aloe vera (100 g)
- ½ cană de apă (125 ml)
- 1 lingură de miere (25 g) (opțional)
Pregătire
- Mai întâi, puneți toate ingredientele în blender.
- După obținerea unei băuturi omogene, consumați-o.
- La primul semn de reflux sau după ce ați mâncat în exces, consumați remediul.
3. Suc de mere
Sucul de mere are proprietăți antiacide care reglează producția de sucuri gastrice pentru a preveni sau ameliora refluxul și iritarea sistemului digestiv. De fapt, aportul său controlează inflamația și previne probleme precum ulcerul și gastrita.
Ingrediente
- 5 mere coapte
- ½ pahar cu apă (100 ml)
Pregătire
- Mai întâi, treceți merele printr-un storcător.
- Apoi amestecați-le în blender cu o jumătate de pahar de apă.
- Consumați remediul înainte de fiecare masă principală.
4. Suc de papaya
Papaina, o enzimă digestivă găsită în papaya, acționează ca un antiinflamator și antiacid atunci când încearcă să amelioreze refluxul și ulcerul.
Sucul natural al acestui fruct este o soluție rapidă împotriva inflamației și excesului de aciditate care duce la simptome incomode.
Ingrediente
- 3 felii de papaya
- 1 pahar cu apă (200 ml)
- 1 lingură de miere (25 g)
Pregătire
- Pentru început, puneți toate ingredientele în blender.
- Apoi, bateți-le până obțineți o băutură fină.
- Consumați remediul când doriți să ameliorați refluxul sau preventiv după mese.
5. Apă caldă cu lămâie
Populara băutură cu lămâie și apă caldă este un remediu alcalin care echilibrează nivelul de aciditate din stomac în cazul unor episoade puternice de reflux.
Ingerarea sa reduce iritația gâtului, balonarea și alte simptome care rezultă din producția excesivă de acid.
Ingrediente
- 1 cană de apă (250 ml)
- Sucul unei lămâi
Pregătire
- Se încălzește cana cu apă și se amestecă cu sucul unei lămâi.
- Consumați remediul pe stomacul gol și înainte de fiecare masă principală.
6. Infuzie de muștar
Proprietățile alcaline ale muștarului și efectul său antiinflamator s-au dovedit a fi utile în controlul refluxului gastroesofagian.
Prin consumul acestuia puteți controla iritația mucoasei digestive. Muștarul tratează arsurile cauzate de excesul de lichide acide.
Ingrediente
- 1 lingura de semințe de muștar galben (10 g)
- 1 cană de apă (250 ml)
Pregătire
- Fierbeți cana de apă, luați-o de pe foc și adăugați lingura de semințe de muștar galben.
- Așteptați 10 sau 15 minute.
- Consumați infuzia pentru a controla arsurile la stomac după mesele principale.
Mai multe sfaturi: Cum să ameliorezi refluxul gastroesofagian
Recomandări pentru ameliorarea refluxului gastroesofagian
Aceste remedii naturale vă pot ajuta să atenuați disconfortul cauzat de reflux. Totuși, dacă doriți să preveniți apariția lui, este necesar să luați și alte măsuri.
Primul lucru este să vă ocupați de mâncare (fără mâncare prăjită și băuturi răcoritoare). Asigurați-vă că nu consumați prea multe făinuri rafinate, alimente grase și preparate foarte picante. În mod similar, reduceți aportul de cafea, alcool, ciocolată și alte alimente iritante pentru a preveni tulburările digestive.
Un meniu echilibrat presupune proteine slabe, legume, fructe și alimente bogate în fibre precum ovăzul, orezul brun și linte. De asemenea, faceți exerciții fizice cel puțin cinci zile pe săptămână și dormiți suficient. Acordați timp corpului pentru a digera mâncarea înainte de a merge la culcare.
Dacă refluxul persistă, este momentul sa apelați la un consult de specialitate. Dacă îl lăsați să avanseze, poate duce la o boală mai complexă. Medicul curant va ști să vă îndrume în ceea ce privește analizele pe care trebuie să le efectuați pentru a afla originea simptomului.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Arín A., Iglesias M.R.. Enfermedad por reflujo gastroesofágico. Anales Sis San Navarra [Internet]. 2003 Ago [citado 2018 Nov 15] ; 26( 2 ): 251-268. Disponible en: http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1137-66272003000300008&lng=es.
- Castelo Vega Jean Marcel, Olivera Hermoza Rogers, Páucar Sotomayor Héctor, Flores Aldea Juan Carlos. Reflujo Gastroesofágico: Características Clínicas y Endoscópicas, y factores de riesgo asociados. Rev. gastroenterol. Perú [Internet]. 2003 Ene [citado 2018 Nov 15] ; 23( 1 ): 41-48. Disponible en: http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1022-51292003000100006&lng=es.
- Paturi G., Butts C. A., Bentley‐Hewitt K. L., McGhie T. K., Saleh Z. S., and McLeod A. (2014), Apple Polyphenol Extracts Protect Against Aspirin‐induced Gastric Mucosal Damage in Rats, Phytother. Res., 28, pages 1846–1854, doi: 10.1002/ptr.5210
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.