Unghiile din fibră de sticlă: avantaje și dezavantaje
Ați auzit de unghiile din fibră de sticlă? Deși este o modă nouă, acestea au ajuns deja în saloanele de înfrumusețare din întreaga lume. Cu siguranță ați auzit de unghiile false din gel, acril sau porțelan, dar unghiile din fibră de sticlă sunt diferite și au anumite avantaje și dezavantaje.
Unghiile din fibră de sticlă: ce sunt și de unde provin?
Originare din Brazilia, încetul cu încetul s-au răspândit în toată America de Sud, au traversat Atlanticul și au ajuns și în Europa. Ce sunt unghiile din fibră de sticlă? Sunt un nou tip de unghii false care, deși sunt realizate într-un mod similar altor unghii artificiale, au caracteristici unice.
De exemplu, sunt utilizate pe scară largă pentru a repara unghiile slăbite sau uzate. Sunt mai rezistente decât unghiile false pe care le cunoaștem deja.
Fibra de sticlă oferă mult mai multa rezistență și este mai durabilă. Aceste unghii trebuie aplicate doar de profesioniști, astfel încât rezultatul să fie cel așteptat.
Procedură constă în alungirea unghiilor naturale prin lipirea fibrei de fibră de sticlă —de lungimea dorită— cu un adeziv special. Fibrele sunt unite între ele cu straturi de gel specifice acestei tehnici de manichiură.
Descoperiți: Cum să recunoști tumorile unghiilor?
Unghiile din fibră de sticlă: aplicare pas cu pas
Vom descrie procesul de aplicare a acestor unghii pentru a ști ce tratament veți primi în salonul de înfrumusețare. Nu vă recomandăm să faceți acest lucru acasă dacă nu lucrați în domeniu. După cum veți vedea mai jos, sunt necesare materiale și instrumente specifice, precum și experiență și cunoaștere a acestei tehnici.
1. Curățarea unghiilor
Trebuie efectuată o curățare profundă a unghiilor pentru a îndepărta eventualele resturi de lac, grăsime și impurități de la manichiura anterioară. Pentru aceasta se va aplica un degresant de uz cosmetic.
2. Alegerea lungimii
Trebuie alese lungimea și modelul care se potrivesc cel mai bine formei unghiilor naturale. Dacă vreți să întăriți unghiile pe care le aveți deja și să obțineți un aspect natural, alegeți o lungime medie. Dacă vreți o schimbare majoră, atunci este mai bine să mergeți pe unghii mai lungi decât de obicei.
3. Aplicarea adezivului
Pe unghii se aplică un adeziv special. Unghiile se lipesc și se apară ușor. Apoi, se taie și se pilesc până ajung la lungimea și forma dorite.
4. Aplicarea rășinii
Cu o pensulă, se aplică rășină pe unghie, având grijă ca aceasta să nu ajungă în zona cuticulei. După uscare, se aplică fibră de sticlă și acest proces se repeta de circa trei ori.
5. Retușarea și detaliile
Se pilește întreaga suprafață a unghiei, se taie eventualele resturi de fibră de sticlă și se aplică lacul dorit.
Avantajele și dezavantajele unghiilor din fibră de sticlă
Este timpul să vorbim despre avantajele și dezavantajele unghiilor din fibră de sticlă.
Avantaje
- Aspect natural. Acesta este unul dintre principalele avantaje. Aspect este foarte natural, deoarece unghiile din fibră de sticlă sunt ușoare și aproape transparente.
- Durabilitate. Unghiile pot rezista între 1 și 6 luni, în funcție de priceperea tehnicianului. Cu toate acestea, lacul semipermanent care se folosește deasupra rezistă doar până la 15 zile. Puteți schimba culoarea și designul oricând doriți. Desigur, luați în considerare posibilele riscuri ale lacurilor semipermanente.
- Adaptare. Se pot adapta la orice tip de unghie, atât timp cât unghiile naturale sunt sănătoase.
- Rezistență. Sunt rezistente la produsele de curățare sau la substanțele chimice care sunt folosite zilnic în casă.
- Retuș. Pot fi făcute retușuri, așa că nu este necesar să le eliminați complet pentru a le schimba aspectul.
Descoperiți: Tipurile, avantajele și dezavantajele uscătoarelor de unghii
Dezavantaje
- Nu tratează problemele unghiilor. Unghiile din fibră de sticlă nu sunt un tratament de întărire a unghiilor. Când sunt îndepărtate, unghiile naturale au același aspect.
- Aplicarea durează mult timp. Este un proces care presupune mulți pași și timpi diferiți de uscare, așa că veți avea nevoie de nu mai puțin de trei ore pentru o manichiură completă.
- Pot provoca daune unghiilor naturale și pielii. Ca orice tratament cosmetic care necesită utilizarea produselor chimice, pot provoca leziuni, mai ales dacă nu sunt aplicate de un expert.
Unghiile din fibră de sticlă: merită încercate?
Folosirea unghiilor false depinde de aspectul pe care dorește să-l obțină fiecare. Așa cum am menționat mai sus, scopul nu este întotdeauna de a avea unghiile extra lungi, ci mai degrabă de a îmbunătăți aspectul. Încercați-le și vedeți dacă se potrivesc nevoilor voastre.
Dacă optați pentru această manichiură, nu uitați să vă consultați cu un expert în domeniu. Cereți sfaturi personalizate pentru a determina avantajele și posibilele dezavantaje!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Roche, E., De la Cuadra, J., & Alegre, V. (2008). Sensibilización a acrilatos por uñas artificiales acrílicas. Revisión de 15 casos. Actas Dermo-Sifiliográficas, 99(10), 788-794.
- Gatica-Ortega, M. E., Pastor-Nieto, M. A., & Silvestre-Salvador, J. F. (2018). Dermatitis alérgica de contacto por acrilatos en esmaltes permanentes. Actas Dermo-Sifiliográficas, 109(6), 508-514.
-
Porteous J. Artificial nails… very real risks. Can Oper Room Nurs J. 2002 Sep;20(3):16-7, 20-1. PMID: 12271553.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.