Logo image
Logo image

4 alimente vegane pentru îngrășare

4 minute
Descoperă alimentele pe care ar trebui să le incluzi în dieta vegană dacă vrei să te îngrași. Citește mai departe pentru a afla mai multe informații utile!
4 alimente vegane pentru îngrășare
Ultima actualizare: 12 decembrie, 2022

Ești vegan și încerci să te îngrași? Descoperă cele mai bune alimente vegane bogate în calorii și potrivite pentru îngrășare, care îți vor permite să construiești masa musculară și să te îngrași!

Urmând o dietă vegană, adesea slăbești. Cu toate acestea, poți să-ți menții greutatea ideală și chiar să câștigi câteva kilograme în plus dacă acorzi o atenție sporită alimentelor consumate. Iată câteva alimente vegane bogate în calorii pe care nu ar trebui să le ratezi!

4 alimente vegane pentru îngrășare bogate în calorii

Pentru a câștiga în greutate, este esențial să consumi alimente vegane bogate în calorii. În acest fel, veți avea multă energie și veți putea converti nutrienții în masă musculară.

1. Uleiuri vegetale

Some figure

Uleiurile vegetale sunt opțiunea perfectă pentru îngrășare. În plus, acestea oferă vitamina E și acizi grași nesaturați. Să vedem câte calorii au principalele uleiuri:

  • Măsline: 899 kcal la 1/2 cană
  • Canola: 884 kcal la 1/2 cană
  • Nucă de cocos: 899 kcal la 1/2 cană
  • Floarea soarelui: 899 kcal la 1/2 cană

Vestea bună este că le poți mânca la oricare dintre cele patru mese zilnice. Cum? De exemplu, adaugă puțin ulei vegetal peste pâinea prăjită cu avocado. În plus, adaugă ulei în sosuri pentru salată, pâine de casă sau chiar paste cu legume. Poți chiar să pui ulei în piureurile de fructe sau legume!

Citește mai mult:

Beneficiile brânzei vegane

2. Nuci

Some figure

Unele dintre cele mai delicioase alimente vegane bogate în calorii sunt nucile. Sunt perfecte pentru a-ți satisface foamea între mese și sunt o gustare sănătoasă. În plus, le poți adăuga în supe, salate, alte feluri de mâncare sau chiar în iaurtul vegan!

Nuci românești

Nucile au 611 kcal la 2/3 cană. Le recomandăm deoarece sunt o sursă de acizi grași omega-3, folați, vitamine B, fibre și proteine.

Proteinele nucilor nu conțin metionină, un aminoacid esențial. De aceea, îți recomandăm să le combini cu cereale. De exemplu, poți face pâine din cereale integrale și nuci pentru a obține proteine complete, asemenea celor animale. În plus, nucile conțin fier, potasiu, seleniu, magneziu, fosfor și zinc.

Alune de pădure

Alunele de pădure au 587 kcal la 2/3 cană. Sunt bogate în acid oleic, vitamina E, folati și vitamina B6. În plus, conțin minerale precum fierul, magneziul, calciul și potasiul. De asemenea, conțin proteine de bună calitate și aminoacidul L-arginină.

Nuci de macadamia

Nucile de macadamia sunt foarte populare în zilele noastre. Sunt foarte hrănitoare și bogate în calciu, fier, fosfor și vitamine din grupul B. În plus, au 602 kcal la 2/3 cană. Conținutul lor ridicat de grăsimi le face grozave pentru maioneza vegană, pe lângă consumul lor ca gustare sau în salate.

Fistic

Are 551 kcal la 2/3 cană. De asemenea, este excelent în feluri de mâncare dulci, cum ar fi înghețata, prăjiturile și alte deserturi. Cu toate acestea, îl poți adăuga și în mâncăruri sărate, cum ar fi sosul pentru paste.

Caju

Aceste nuci sunt bogate în magneziu și vitamina B (B1 și B2), precum și în proteine și oligoelemente. În plus, au 570 kcal la 2/3 cană.

3. Cereale

Some figure

Cerealele integrale sunt unul dintre pilonii unei diete echilibrate. Alături de legume și fructe, ar trebui să le consumi în fiecare zi. De exemplu, cele mai importante sunt grâul, orezul, porumbul, secara, ovăzul, orzul și meiul.

Boabele de cereale au aproximativ toate aceeași cantitate de calorii, deoarece sunt compuse în principal din carbohidrați. De fapt, amidonul din interiorul semințelor ne dă energie.

În medie, cerealele au între 7 și 15% proteine. Pentru a le absorbi mai bine, îți recomandăm să le consumi cu leguminoase. În acest fel, vei obține proteine similare cărnii. De asemenea, cerealele oferă vitamina B, potasiu, fier, calciu și zinc, printre alte minerale.

4. Leguminoase

Some figure

Leguminoasele au o mare valoare nutritivă, oferind aproximativ 350 kcal la 1/2 cană. După gătire, în funcție de tipul de leguminoase și de modul în care le gătești, valoarea calorică se poate modifica.

De fapt, acestea sunt principala sursă de proteine din plante, oferind între 19 și 36% la 100 g. În plus, acestea sunt bogate în carbohidrați, în principal amidon, precum și în fibre, acizi grași polinesaturați, minerale (potasiu, fosfor, zinc, fier și magneziu), vitamina B (B1, B3 și B6) și folați.

Îți recomandăm:

Rețete de burgeri vegani delicioși

Concluzie

Nu ezita să adaugi în dietă aceste alimente vegane bogate în calorii. De asemenea, fă mișcare în mod regulat dacă încerci să câștigi masă musculară. Nu uita, discută cu un profesionist pentru a te ajuta să-ți organizezi dieta, astfel încât să nu-ți lipsească nutrienții.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Jeromson S., Gallagher IJ., Galloway SDR., Hamilton DL., Omega 3 fatty acids and skeletal muscle health. Mar Drugs, 2015. 13 (11): 6977-7004
  • Sieber CC., Malnutrition and sarcopenia. Aging Clin Exp Res, 2019. 31 (6): 793-798.
  • Wong C., Harris PJ., Ferguson LR., Potential benefits of dietary fibre intervention in inflammatory bowel disease. Int J Mol Sci, 2016.

 


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.