Rețete delicioase de brânză vegană

19 Mai, 2020
Aceste rețete pentru brânzeturi vegane sunt gustoase și ușor de preparat dintr-o mare varietate de ingrediente de origine vegetală. De asemenea, sunt sărace în calorii și, de parcă nu ar fi fost suficient, sunt o alternativă excelentă pentru cei intoleranți la lactoză.

Datorită popularității în creștere a dietelor vegane și vegetariene, multe persoane caută acum rețete delicioase de brânză vegană. Chiar dacă variantele vegane nu au gustul clasic al lactatelor de origine animală, sunt o modalitate excelentă de înlocui a brânza clasică în numeroase rețete.

Ești gata să înveți câteva rețete delicioase de brânză vegană de casă?

Pentru a face brânză vegană acasă, poți folosi numeroase ingrediente de origine vegetală. În plus, există multe arome și texturi diferite.

Deși anumite sortimente de brânză vegană sunt disponibile pentru a fi achiziționate din magazinele alimentare, cel mai bine să controlezi calitatea ingredientelor, preparând lactatele vegane acasă.

Înainte de a-ți prezenta trei rețete delicioase de brânză vegană, vom discuta despre avantajele consumului acestui tip de lactate.

De ce să optezi pentru brânza vegană?

Rețete delicioase de brânză vegană albă
Brânza vegană este o alternativă excelentă pentru cei care urmează acest tip de dietă.

Există mai multe motive pentru care brânza vegană câștigă popularitate în rândul consumatorilor.

În primul rând, aceste brânzeturi au mai puține calorii și, prin urmare, pot fi consumate fără probleme în curele de slăbire. În al doilea rând, din motive etice, multe persoane nu doresc să mănânce alimente de origine animală din cauza abuzurilor făcute asupra acestor ființe în cadrul industriei alimentare. Alți vegani aleg această dietă din numeroase alte motive. (Dacă ești curios, întreabă o persoană care a adoptat dieta vegană!)

De asemenea, brânza vegană este o alternativă pentru cei care sunt intoleranți la lactoză, deoarece aceasta nu afectează sistemul digestiv. De fapt, brânza vegană nu conține lactoză sau colesterol, iar ingredientele sale reprezintă o sursă minunată de nutrienți benefici.

În plus, aroma și textura brânzei vegane sunt similare cu cele ale brânzeturilor convenționale, iar acest lucru facilitează tranziția și încorporarea acesteia în zeci de rețete.

Așadar, dacă vrei să încerci gusturi noi, încearcă rețetele de brânză vegană de mai jos!

Îți recomandăm:

Rețete de lapte vegetal potrivite ca gustări

Rețete delicioase de brânză vegană

Așa cum am menționat deja, există o mare varietate de ingrediente care pot fi folosite pentru a prepara brânza vegană. Acesta este un alt avantaj față de brânza tradițională din lactate. Prin urmare, dacă vrei o opțiune mai sănătoasă pentru micul dejun, folosește aceste rețete.

1. Brânză vegană din semințe de floarea soarelui

Lingură cu semințe de floarea soarelui

Semințele de floarea-soarelui sunt o sursă bogată de acizi grași sănătoși. Acestea susțin sănătatea inimii și oferă, de asemenea, o cantitate mare de proteine și antioxidanți.

Pentru a face această brânză vegană , ai nevoie de o altă băutură vegetală fermentată. Poți folosi ca bază quinoa, grâu sau spelta.

Ingrediente necesare

  • 135 grame de semințe de floarea soarelui lăsate la înmuiat peste noapte
  • 120 ml de kombucha, kefir de apă, kefir de nucă de cocos, zeamă de kimchi sau bere artizanală nepasteurizată
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță de sare de mare
  • Piper proaspăt râșnit (după gust)
  • 2 linguri de drojdie activă
  • 70 grame de ierburi aromatice uscate, cum ar fi cimbrul, rozmarinul sau oregano

Mod de preparare

  • Pentru început, înmoaie semințele de floarea soarelui în apă timp de cel puțin 8 ore.
  • Apoi, zdrobește semințele în blender și amestecă-le cu lichidul vegetal fermentat pe care l-ai ales, până când obții o textură cremoasă.
  • Apoi, adăugă celelalte ingrediente, cu excepția ierburilor aromatice.
  • Continuă să amesteci timp de câteva minute pentru a îmbunătăți textura.
  • Apoi, pune amestecul într-o pungă din pânză curată, de tipul celor folosite pentru fabricarea laptelui vegetal și lasă punga agățată timp de 8-12 ore de un cârlig în bucătărie. Pune un bol dedesubt pentru a colecta lichidul scurs. (O șosetă nouă și foarte curată din țesătură densă este excelentă în acest scop dacă nu ai la îndemână o pungă specială textilă pentru brânză.)
  • După scurgerea acestui interval de timp, scoate brânza și frământ-o.
  • Trece bila de brânză peste ierburi pentru a o înveli uniform.
  •  Brânza este acum gata de consum, dar aroma sa se va îmbunătăți dacă o lași să se maturizeze puțin. În acest scop, las-o să se usuce într-un loc rece, uscat și întunecat timp de aproximativ două săptămâni. În toată această perioadă, trebuie să întorci bila de brânză la fiecare 12 ore.
  • Apoi, brânza ta este cu adevărat gata.

2. Brânză vegană din semințe de cânepă

Lingură cu semințe de cânepă
Având o textură densă, brânza de cânepă oferă numeroase beneficii pentru sănătatea inimii.

Brânza vegană obținută din semințe de cânepă este o modalitate delicioasă de a consuma cantități importante de omega 3. Acest nutrient este ideal pentru a-ți crește nivelul de energie și pentru a-ți îmbunătăți sănătatea cardiovasculară. Rezultatul este foarte asemănător cu brânza parmezan.

Ingrediente necesare

  • 60 grame de drojdie activă
  • 160 grame de semințe de cânepă decorticate
  • Sare de Himalaya după gust
  • 1 lingură de zeamă de lămâie

Mod de preparare

  • Mai întâi, pune drojdia, semințele de cânepă decorticate și sarea într-un blender sau chopper.
  • Apoi, amestecă totul până obții o pastă fină și groasă.
  • După aceea, pune amestecul într-un bol mic și adăugă sucul de lămâie.
  • Amestecă până când elimini toate cocoloașele.
  • La final, depozitează brânza vegană într-un recipient și folosește-o în salate, supe cremă de legume, paste, etc.

Citește mai mult:

8 alimente de origine vegetală bogate în proteine

3. Brânză vegană din caju și nucă de cocos tânără

Nucă de cocos spartă
Brânza de nucă de cocos va oferi o aromă dulce și fină preparatelor.

Vrei să faci un alt fel de brânză vegană? Atunci încearcă gustul ușor dulce al acestei brânze de nucă de cocos și caju. Este perfectă pentru sandwich-uri, biscuiți și multe alte gustări.

Ingrediente necesare

  • 1 cană de pulpă de nucă de cocos proaspătă
  • 1/2 cană de apă de nucă de cocos
  • 1/2 cană de caju crud lăsat la înmuiat în apă peste noapte
  • 2 linguri de drojdie activă
  • Sare de mare după gust
  • 1 lingură de suc de lămâie

Mod de preparare

  • În primul rând, pune toate ingredientele într-un blender și amestecă-le până obții o cremă fină și groasă.
  • Apoi, pune amestecul într-un borcan de sticlă cu capac, lăsând sfertul de sus al borcanului gol pentru ca bacteriile din brânză să poată fermenta.
  • Acoperă borcanul cu o cârpă de bumbac curată și pune-l într-un loc rece, uscat și întunecat timp de 12 ore pentru a fermenta.
  • La final, servește brânza vegană cu plante aromatice proaspete sau fructe de pădure.

Ai încercat aceste rețete delicioase de brânză vegană? După cum poți vedea, acestea sunt foarte ușor de preparat. Alege varianta care îți place cel mai mult și adaugă brânza vegană în preparatele tale preferate!