Gustări vegetariene simple și delicioase - Doza de Sănătate
 

Gustări vegetariene simple și delicioase

În acest articol vei descoperi câteva idei simple de gustări vegetariene pe care le poți lua cu tine oriunde. Toate sunt opțiuni sănătoase preparate acasă.
Gustări vegetariene simple și delicioase
Eliana Delgado Villanueva

Scris și verificat de nutriționistul Eliana Delgado Villanueva.

Ultima actualizare: 17 decembrie, 2019

Ai vrut vreodată să servești o masă adevărată, dar în jur nu ai găsit decât alimente tip fast food sau nesănătoase? La locul tău de muncă găsești doar automate cu dulciuri? Nu-ți face griji, de acum vei putea servi gustări vegetariene simple și delicioase oriunde ai merge. Îți arătăm cum să le prepari!

Se întâmplă adesea ca din lipsa timpului sau a imaginației să mâncăm primele alimente care ne pică în mână, fără a ne gândi la cât de sănătoase sunt acestea. Acesta este cu siguranță unul dintre principalele motive pentru care nu reușim să pierdem în greutate și ne îmbolnăvim.

Însă orice problemă are și o soluție. Gătitul acasă nu va mai fi niciodată o corvoadă cu rețetele potrivite. Descoperă 6 rețete de gustări vegetariene simple și delicioase, pe care le vei pregăti în timp record!

Gustări vegetariene simple și delicioase

1. Sandviș cu legume la grill

Gustări vegetariene sub formă de sandviș

Acest sandviș cu legume este o gustare ideală pentru cei care urmează dieta vegetariană.

Pentru această rețetă vegetariană, poți folosi orice tip de pâine dorești. Noi îți sugerăm pâinea toast pentru o experiență culinară de excepție.

Ingrediente necesare

  • 1 felie de brânză
  • 2 linguri de cremă de brânză
  • 4 felii de roșii
  • 8 felii de castravete
  • Vlăstari și germeni
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

  • Mai întâi, prăjește pâinea.
  • Apoi, întinde pe ea crema de brânză. Poți înlocui crema de brânză cu puțin muștar sau o poți combina cu acesta.
  • Adaugă feliile de brânză, castravete și roșii.
  • Presară deasupra vlăstari de soia sau germeni de grâu.
  • La final, pune sandvișul la grill. Poftă bună!

2. Chipsuri de broccoli

Castron cu broccoli copt

Broccoli este o sursă excelentă de vitamina C.

Aceasta este o altă legumă extrem de hrănitoare pe care trebuie să o incluzi în colecția ta de gustări vegetariene simple și sănătoase. Poate că nu știi asta, dar broccoli este o sursă excelentă de calciu, vitamina C, magneziu, fibre și potasiu.

Ingrediente necesare

  • 1 căpățână de broccoli desfăcută în  buchețele mici
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • Sare de mare după gust

Mod de preparare

  • În primul rând, preîncălzește cuptorul la 230 ° C.
  • Apoi, așază broccoli într-un bol mare și unge-l cu uleiul de măsline. Adaugă sare și piper și amestecă.
  • Transferă broccoli într-o tavă de copt și aranjează-l într-un singur strat.
  • Coace-l aproximativ 15 minute sau până când devie crocant. Ai grijă să nu se ardă.
  • Scoate broccoli din cuptor, întoarce-l și coace-l pentru încă 10 minute.

3. Hummus și sandviș vegetal

Castron cu hummus

Hummusul mediteranean a devenit opțiunea preferată a multora în doar câteva decenii. Acest preparat pe bază de năut reprezintă, de asemenea, o sursă importantă de proteine.

Acest sandviș reprezintă o rețetă vegetariană deosebit de sănătoasă pe care o poți prepara în doar câteva minute. În plus, poți face hummusul dinainte și îl poți depozita în frigider.

Ingrediente necesare

  • 2 felii de pâine integrală 100% naturală
  • 6 felii de castravete
  • 1/2 avocado
  • 1/2 morcov de dimensiuni medii răzuit
  • 6 felii de roșii
  • Alfalfa, germeni de fasole și/sau ridichi
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

  • Mai întâi, prăjește pâinea și întinde hummus pe ambele felii.
  • Apoi, așază legumele deasupra.
  • La final, presară sare și piper după gust.

4. Chifteluțe de porumb coapte

Gustări vegetariene delicioase cu porumb

Aceste chifteluțe vegetariene sunt o gustare delicioasă și sănătoasă pentru întreaga familie.

Chifteluțele de porumb sunt o idee grozavă de gustare vegetariană în orice moment al zilei. Le poți mânca reci sau calde.

Ingrediente necesare

  • 2 știuleți de porumb fiert
  • 1/2 ceapă tocată
  • 1 lingură de usturoi tocat
  • 1/2 ardei gras tocat
  • 1 lingură de coriandru tocat
  • 1 ou bătut
  • 32 g făină
  • Sare, piper și ulei

Mod de preparare

  • În primul rând, preîncălzește cuptorul la 200 ° C.
  • Apoi, scoate boabele de porumb de pe cocean și amestecă-le într-un vas cu ceapa, usturoiul, piperul, coriandrul și ardeiul.
  • Adaugă oul și făina și pune sare după gust.
  • Amestecă totul și formează chifteluțe cu diametrul de 2.5 cm.
  • Așază chifteluțele într-o tavă pe hârtie de copt.
  • Coace-le aproximativ 15-20 de minute, apoi întoarce-le și coace-le încă 10 minute sau până devin crocante.

5. Quesadilla cu mango și brânză

Quesadilla vegetariană cu mango

Poți lua quesadilla la pachet oriunde dorești.

Ingrediente necesare

  • Tortilla din făină de grâu
  • Brânză Pepper Jack feliată
  • 1 ardei copt feliat
  • 1 mango tăiat cubulețe
  • 1/4 ceapă roșie
  • Coriandru după gust

Mod de preparare

  • În primul rând, încinge o tigaie la foc mediu.
  • Apoi, pune câteva felii de brânză pe o tortilla într-un singur strat.
  • Adăugă mango, ceapa roșie și coriandrul.
  • Pune altă tortilla (ca la sandviș).
  • Pune totul într-o tigaie și așteaptă ca brânza să se înmoaie. Întoarce preparatul și ține-l pe foc timp de 1 sau 2 minute.
  • Poftă bună!

6. Legume coapte cu cremă de brânză

Ingrediente necesare

  • 2 cartofi de dimensiuni medii tăiați cuburi
  • 1 cartof dulce tăiat cuburi
  • 3 morcovi de dimensiuni medii tăiați cuburi sau felii
  • 1 ardei gras copt tăiat felii
  • Brânză feta
  • Usturoi după gust
  • Ulei de măsline extravirgin
  • Zeamă de lămâie
  • Sare și piper după gust
  • Pătrunjel

Mod de preparare

  • Mai întâi, încinge cuptorul la 190 °C.
  • Apoi, pune legumele pe o hârtie de copt într-un singur strat.
  • Amestecă brânza feta cu usturoiul, uleiul de măsline și sucul de lămâie și adaugă totul peste legumele din tavă.
  • Pune amestecul în cuptor pentru aproximativ 15 minute sau până când se înmoaie legumele.
  • Dacă dorești, presară deasupra pătrunjel atunci când servești preparatul.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.