Întărirea părului cu 4 remedii naturiste - Doza de Sănătate
 

Întărirea părului cu 4 remedii naturiste

Următoarele idei sunt foarte simple și comode, fiind ușor de pus în practică acasă. Oricum ar fi, nu uita că pielea capului este o zonă foarte sensibilă. Deci, dacă ai probleme grave, nu ezita să te adresezi unui specialist. Medicul dermatolog este cel mai în măsură să te consulte și să îți ofere soluții.
Întărirea părului cu 4 remedii naturiste
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Când vine vorba de latura estetică, părul tău este una dintre cele mai importante părți ale corpului. Este foarte important să îl și îngrijești pentru a preveni una dintre cele mai întâlnite probleme, căderea părului. Iată câteva remedii naturiste pentru întărirea părului.

 Gelatină pentru întărirea părului

Gelatina este un produs foarte popular. Aceasta reprezintă o masă proteică ce se găsește în oasele, pielea și cartilajele unor animale.

Așa cum probabil ți-ai dat seama, gelatina ajută la întărirea părului datorită conținutului ridicat de colagen. Mai mult decât atât, pe lângă faptul că este utilă pentru păr, contribuie, de asemenea, la întărirea unghiilor.

Părul deteriorat are un aspect neplăcut

Cea mai bună modalitate de a-ți întări părul folosind gelatină este prin adăugarea unui pliculeț în șamponul pe care îl folosești zilnic, agitând până se amestecă bine. Aplică șamponul în mod normal și clătește părul la final.

Dacă vrei să obții rezultate mai bune, îți recomandăm să dizolvi gelatina într-o jumătate de cană de apă caldă, să aplici amestecul pe păr și apoi să-l clătești.

Uleiul de măsline

Așa cum bine știi, uleiul de măsline ajută la rezolvarea multor probleme. În acest caz, uleiul de măsline ajută la întărirea părului. Înlătură aspectul mat al podoabei capilare, hidratând-o și oferindu-i strălucire.

Pentru a te bucura de aceste beneficii, aplică două lingurițe de ulei  de măsline pe părul uscat înainte de a face duș.

Este important să folosești o cască de duș pentru ca uleiul să acționeze mai bine asupra părului tău. Aburii din baie vor ajuta uleiul să pătrundă în scalp. După aproximativ zece minute, înlătură casca și clătește-ți părul în mod normal. Poți folosi șampon și balsam.

Mierea de albine

Mierea de albine întărește părul

Mierea de albine este un alt produs naturist de mare ajutor pentru părul fragil și lipsit de vitalitate sau care cade ușor. Datorită substanțelor sale hrănitoare, mierea de albine întărește și oferă fermitate părului tău.

Adăugă puțină miere pe păr și întinde-o cu vârfurile degetelor. Poți să masezi puțin părul pentru ca mierea să se absoarbă mai bine.

După 15 sau 20 de minute, timp suficient pentru ca mierea să acționeze corespunzător, îndepărtez-o cu apă caldă sau fierbinte. Folosește apoi șamponul tău obișnuit și spală părul.

Un lucru interesant este că, folosită zilnic, mierea poate să îți curețe părul și să îi ofere strălucire. Acest produs este adăugat în compoziția unor șampoane pe care le găsim în magazine, cu scopul de a obține același efect.

Ouăle

Oricât de incredibil ar părea, ouăle reprezintă o altă opțiune pentru a întări și a obține un aspect frumos al părului. Acest lucru este posibil pentru că ouăle sunt bogate în vitaminele E și D, esențiale când vine vorba de întărirea părului și a unghiilor.

Deși te poți bucura de aceste beneficii consumând ouă, vei obține rezultate mai bune dacă le aplici direct pe păr.

Albușul de ou întărește părul fragil
Se găsesc vitamine și în albușul de ou, chiar dacă 90% din greutatea sa este reprezentată de apă.

Tot ce trebuie să faci este să bați un ou crud într-un vas și să îl aplici pe întregul scalp, masând ușor cu vârfurile degetelor. Așteaptă 15 minute, apoi clătește cu apă rece sau caldă, dar niciodată cu apă fierbinte. Poți să folosești șampon și balsam pentru a elimina complet resturile de ou.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.