Apa de coji de cartofi întărește părul - Doza de Sănătate
 

Apa de coji de cartofi întărește părul

Apa de coji de cartofi este un remediu minunat pentru întărirea și hrănirea părului. Întrucât aceasta are tendința de a închide culoarea părului, utilizarea sa nu este recomandată persoanelor cu părul blond. 
Apa de coji de cartofi întărește părul

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Industria cosmetică oferă numeroase sute de produse pentru îngrijirea părului, produsele naturale, precum apa de coji de cartofi, pot fi mult mai utile și benefice. 

Multe dintre produsele din industria cosmetică sunt extrem de utile și te ajută să-ți menții părul sănătos și puternic. Însă în anumite cazuri ele nu sunt chiar atât de eficiente. Din contră, acestea pot cauza deteriorarea părului și apariția afecțiunilor provocate de diverse reacții chimice.

Tocmai de aceea este important să ne amintim că există și remedii naturale care întăresc și hrănesc părul, stimulându-i creșterea.

Astăzi îți prezentăm un remediu care a ajutat numeroase femei să obțină un păr sănătos și bogat: apa de coji de cartofi. Aceasta este o soluție simplă care redă părului strălucirea naturală, întărește rădăcinile și reduce firele albe. Nu vrei să o încerci și tu?

Proprietățile apei de coji de cartofi

Cojile de cartofi întăresc părul

La fel cum se întâmplă cu majoritatea fructelor și legumelor, coaja de cartof ajunge în coșul de gunoi pentru că nu pare să folosească la nimic.

Adevărul este că, deși nu se folosesc la gătit, cojile de cartofi au proprietăți importante care pot fi valorificate în diverse alte scopuri. 

Se estimează că aproape 50% din coaja cartofului este compusă din polizaharide, un tip de fibre alimentare. În plus, aceasta reprezintă și o sursă excelentă de potasiu. Acest mineral joacă un rol important în echilibrarea nivelului de electroliți din corp.

Cojile de cartofi conțin cantități mai mici de vitamina C, tiamină, riboflavină și niacină solubilă în apă. Aceste substanțe sunt excelente pentru păr, deoarece îl hrănesc în profunzime și au un efect antioxidant care previne deteriorarea firelor.

Cojile de cartofi conțin minerale precum calciu, mangan, zinc și fier, precum și diferiți fenoli și glicoalcaloizi.

Ce beneficii are apa de coji de cartofi pentru părul tău?

Apa de coji de cartofi îți face părul mai rezistent

Acest remediu este foarte vechi, fiind valorificat de mult timp pentru proprietățile sale hrănitoare care contribuie la înfrumusețarea părului.

Datorită amidonului din compoziția sa,atunci când este aplicat pe păr și pe scalp, acest remediu întărește podoaba capilară și combate căderea sau uscarea părului. În plus, apa de coji de cartofi oferă părului strălucire și rezistență, iar utilizarea sa regulată poate preveni sau reduce apariția firelor albe, care apar chiar și în tinerețe.

Apa de coji de cartofi nu este la fel de puternică precum vopselele chimice, dar dacă este aplicată în mod consecvent, ea poate închide culoarea părului, acoperind în același timp și firele cărunte.

Din acest motiv, apa de coji de cartofi nu este recomandată persoanelor cu părul blond sau șaten deschis, deoarece poate afecta în mod negativ nuanța părului.

Cum să prepari apa de coji de cartofi

Sucul și coaja de cartof îți fac părul sănătos

Nu există o rețetă specială pentru a extrage proprietățile benefice pentru păr din cojile de cartofi. În general, nu trebuie decât să fierbi cojile, iar apoi să folosești apa ca remediu. 

Ingrediente

  • Cojile a 5 cartofi
  • Apă (atât cât este nevoie)

Instrucțiuni

  • Pune cojile de cartofi la fiert într-o cratiță cu apă. După ce dau în clocot, dă focul la mic și lasă-le să fiarbă încă 30 de minute, pentru a obține un lichid concentrat.
  • La final, ia vasul de pe foc și lasă amestecul să se răcească. Strecoară lichidul și toarnă-l într-un borcan.

Mod de aplicare

  • Spală-ți părul ca de obicei, dar folosește apa de coji de cartofi pentru ultima clătire.
  • Repetă tratamentul de două sau de trei ori pe săptămână și vei observa că părul tău este mai sănătos.

Pentru a verifica eficiența acestui remediu, este suficient să îl folosești timp de câteva săptămâni. Rezultatele nu apar imediat, dar după câteva zile de utilizare consecventă, vei observa o diferență. 

Partea bună este că acest remediu nu provoacă efecte secundare și poate fi folosit în completarea altor produse de îngrijire a părului.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.