Un artist ajută copiii bolnavi cu tatuaje temporare - Doza de Sănătate
 

Un artist ajută copiii bolnavi cu tatuaje temporare

Aceste tatuaje nu provoacă durere la aplicare. În plus, acestea se curăță atunci când copilul face baie, însă rămân întipărite în sufletul acestuia, oferindu-i forță și speranță. Atunci când văd aceste desene pe pielea lor, copiii se simt „duri” și puternici, zâmbesc și văd viața dintr-o altă perspectivă, mai originală, mai îndrăzneață și mai spectaculoasă.
Un artist ajută copiii bolnavi cu tatuaje temporare

Ultima actualizare: 06 februarie, 2019

Tușul folosit pentru aceste tatuaje temporare nu este toxic și poate fi spălat foarte ușor. Dar încrederea și forța pe care le-o oferă copiilor bolnavi este mult mai trainică.

Aceste tatuaje nu provoacă durere la aplicare. În plus, acestea se curăță atunci când copilul face baie, însă rămân întipărite în sufletul acestuia, oferindu-i forță și speranță.

Atunci când văd aceste desene pe pielea lor, copiii se simt „duri” și puternici, zâmbesc și văd viața dintr-o altă perspectivă, mai originală, mai îndrăzneață și mai spectaculoasă.

Un zâmbet pe chipul unui copil bolnav este neprețuit, iar acest artist neozeelandez o știe prea bine.

Tatuaje temporare = încredere pentru copiii bolnavi

Povestea lui Benjamin Lloyd, un artist care face tatuaje temporare, este un exemplu veritabil de reușită personală.

În copilărie artistul a suferit niște arsuri grave, rămânând cu o parte a brațului extrem de deformată. Din cauza acestui defect, viața lui la școală a fost un adevărat coșmar.

Majoritatea colegilor își băteau joc de el, făcând glume pe seama brațului lui „deformat și zbârcit.” Aceste batjocuri i-au marcat copilăria și o parte din adolescență. Însă atunci când a împlinit vârsta necesară și s-a ivit o oportunitate, artistul și-a acoperit cicatricile cu un tatuaj.

Din acel moment viața lui s-a schimbat brusc. Cu un simplu desen a căpătat forță, încredere și motivație, ba chiar și un scop în viață: să facă tatuaje.

Misiunea pe care Benjamin Lloyd și-a asumat-o este de a desena pielea altor persoane pentru a vedea și în ele aceeași transformare minunată prin care a trecut și el.

Aceste tatuaje temporare inspiră speranță

Moartea vine de multe ori pe neașteptate. Acum câțiva ani, Benjamin și-a pierdut fiul vitreg, un băiețel de numai 7 ani. Chiar în acele clipe i-a încolțit în minte ideea de a oferi tatuaje temporare copiilor bolnavi.

La momentul respectiv, artistul avea anumite îndoieli. Nu știa dacă ideea lui va fi acceptată și binevenită, deoarece chiar și în ziua de azi există mulți oameni care privesc tatuajele într-o lumină negativă.

Benjamin știa însă că un lucru atât de simplu precum desenarea unui tatuaj este de ajuns pentru a umple inima micuțului de fericire și speranță. 

Testul de pe rețelele sociale

Pentru a afla dacă oamenii acceptă imaginea unui copil tatuat, a făcut un test. A tatuat copiii din cartierul lui și a postat pozele pe Facebook. Și-a spus că dacă primește 500 de like-uri, se va duce la spital pentru a tatua și copiii bolnavi de cancer, dacă aceștia își doresc.

A doua zi a fost șocat când a văzut că a primit peste 400.000 de like-uri. În acel moment a fost convins că trebuie să-și pună ideea în practică. Astfel, Benjamin Lloyd a creat un tip special de aerograf care creează tatuaje temporare în doar 9 minute.

Aparatul folosește un tip de tuș care se spală foarte ușor. În plusmodelele create sunt alese chiar de copii, iar rezultatele sunt uimitoare și emoționante.

Tatuaje temporare pentru copii bolnavi

Fotografiile cu copiii tatuați au devenit virale pe internet. Benjamin Lloyd a continuat să viziteze spitalele pentru scurtele și distractivele ședințe artistice.

Familiile celor mici sunt foarte recunoscătoare, deoarece orice activitate în afara rutinei este o binecuvântare în sine, mai ales pentru acești copii care sunt supuși permanent investigațiilor medicale și care își petrec ore întregi cu brațele în perfuzii.

  • Medicii au stabilit că tușul folosit nu este deloc toxic. Singurul efect creat constă în zâmbetele pe care le pictează pe fețele copiilor și în încrederea pe care le-o sădește în suflete.
  • Acest tânăr artist dăruiește speranță, putere și curaj. Atunci când se uită în oglindă și își văd pielea acoperită de trandafiri, cranii sau creaturi fantastice, copiii se simt protejați de un scut invizibil care le oferă energie și forță interioară.

Acesta este un lucru minunat. Așa cum declară și părinții… Singura problemă este că micuții nu mai vor să facă baie!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Bandodkar, A. J., Jia, W., Yardimci, C., Wang, X., Ramirez, J., & Wang, J. (2015). Tattoo-based noninvasive glucose monitoring: A proof-of-concept study. Analytical Chemistry. https://doi.org/10.1021/ac504300n
  • Bandodkar, A. J., Molinnus, D., Mirza, O., Guinovart, T., Windmiller, J. R., Valdés-Ramírez, G., … Wang, J. (2014). Epidermal tattoo potentiometric sodium sensors with wireless signal transduction for continuous non-invasive sweat monitoring. Biosensors and Bioelectronics. https://doi.org/10.1016/j.bios.2013.11.039
  • Kosut, M. (2014). The Artification of Tattoo: Transformations within a Cultural Field. Cultural Sociology. https://doi.org/10.1177/1749975513494877

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.