Bebeluș de 6 luni infectat cu herpes din cauza unui sărut
 

Bebeluș de 6 luni infectat cu herpes din cauza unui sărut

O fetiță de 6 luni a fost infectată cu herpes, însă intervenția la timp a medicilor i-a salvat viața.
Bebeluș de 6 luni infectat cu herpes din cauza unui sărut

Ultima actualizare: 07 februarie, 2023

Atunci când un bebeluș vine pe lume, el generează fericire și speranță celor din jur. Din acest motiv, este normal ca cei dragi să-și dorească să meargă să-l cunoască imediat și să-i arate toată dragostea lor. Cu toate acestea, este esențial ca părinții să ia măsuri de precauție. Contactul excesiv poate infecta nou-născutul cu diverși agenți patogeni. Un bebeluș de 6 luni a fost infectat cu herpes din cauza unui sărut.

Holly Cruokshans și soțul ei își doreau de multă vreme să aibă un copil, dar nu reușiseră. Într-un final, visul lor s-a împlinit. Cuplul avea un număr mare de prieteni și o familie numeroasă. La nașterea copilului, toți cei dragi au început să vină în vizită. Cuplul a cerut tot timpul vizitatorilor să nu sărute copilul pentru a preveni răspândirea bolilor.

În ciuda tuturor măsurilor de precauție, într-o dimineață au avut parte de un eveniment neplăcut. Vă spunem toate detaliile mai jos!

Bebeluș de 6 luni infectat cu herpes

Baby Hoarle, bebelușul în cauză, s-a trezit într-o zi cu un număr mare de răni lângă ochi și pe tot corpul. Ca urmare a acestui fapt, părinții au dus copilul imediat la spital.

Acolo, specialiștii au stabilit că fetița de 6 luni are herpes. Ei i-au administrat un medicament intravenos pentru a preveni deteriorarea permanentă a ochilor.

Bebeluș infectat cu herpes

 

Datorită acestei intervenții prompte, inflamația a scăzut semnificativ, iar ochii bebelușului au rămas perfecți. Din fericire, după câteva zile, fetița și-a revenit complet. Acum părinții au mult mai multă grijă. Ei vor să evite cu orice preț problemele similare.

Herpesul: o boală infecțioasă

Herpesul este o boală infecțioasă care provoacă vezicule și cruste. Se poate răspândi prin contact direct, contact salivar sau interacțiune sexuală cu o persoană infectată.

Deși nu este o boală care apare des la nou-născuți, generează complicații serioase la această categorie de vârstă. În această etapă, sistemul imunitar nu este pe deplin dezvoltat pentru a putea proteja copilul.

Această infecție se poate manifesta doar la nivelul gurii și al ochilor. Cu toate acestea, dacă nu este tratată la timp, se poate răspândi la organe delicate, cum ar fi plămânii și ficatul.

 

Fetiță cu herpes

Concluzie

Având în vedere cele menționate mai sus, este esențial ca persoanele cu infecții la nivelul gurii sau în restul corpului să evite apropierea de nou-născuți. De asemenea, este vital ca înainte de a intra în contact cu bebelușul, toți oamenii să se spele bine pe mâini.

De asemenea, este o idee bună ca părinții să le interzică vizitatorilor să sărute copiii. În unele cazuri, în ciuda faptului că aceștia nu au simptome vizibile, pot fi infectați cu diverse microorganisme.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Penagos M. Berrón R. García M. Zaragoza J. El sistema inmune del recién nacido [Internet]. México: Medigraphic; 2003. [citado 13 de enero de 2022].

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.