Cele mai bune 7 trucuri pentru a elimina mirosul urât din valize
 

Cele mai bune 7 trucuri pentru a elimina mirosul urât din valize

Bicarbonatul de sodiu, oțetul și chiar așternutul pentru pisici sunt doar câteva dintre substanțele cu care putem eradica mirosul urât al valizelor și al trollerelor.
Cele mai bune 7 trucuri pentru a elimina mirosul urât din valize

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Nimeni nu-și amintește de valizele și trollere dacă nu urmează o călătorie. De cele mai multe ori, ajung în dulap sau într-un colț al casei. Dezavantajul este că, după câteva luni, valizele capătă un miros urât, iar problema este descoperită cu doar câteva zile înainte de călătorie. Un moment neplăcut! Aflați care sunt cele mai bune 7 trucuri pentru a elimina mirosul urât din valize!

Fără îndoială, trebuie să faceți ceva. Dacă puneți hainele în valize cu miros de mucegai, și ele vor mirosi la fel. Din fericire, există câteva trucuri simple.

Cele mai bune 7 trucuri pentru a elimina mirosul urât din valize

1. Aerisire – vechea tehnică eficientă

Nu vreți ca mirosul urât al valizei să vă surprindă cu câteva zile înainte de plecare sau în timpul călătoriei. Din acest motiv, de îndată ce vă trece prin minte ideea de a pleca în vacanță, apelați la metoda clasică: aerisiți valiza.

Goliți valiza, deschideți buzunarele și compartimentele și puneți-o într-un loc ventilat. Lăsați-o acolo puțin și veți observa că mirosul urât începe să dispară. Vă întrebați cât timp ar trebui să dureze aerisirea? Unii oameni sugerează 30 de minute. Totuși, asta depinde de mirosul valizei.

Încercați să vă asigurați că locul pe care îl alegeți pentru aerisire este răcoros și că valiza stă la umbră, deoarece expunerea la razele soarelui ar putea decolora interiorul.

2. Trucul cu bicarbonat de sodiu

Dacă mirosul urât persistă după aerisirea valizelor, atunci ar trebui să luați o măsură mai radicală: curățați valizele cu o cârpă umedă cu apă, săpun neutru și puțin bicarbonat de sodiu. Într-un recipient, se face un amestec din săpun, bicarbonatul de sodiu și apă. Se amestecă și se umezește cârpa, apoi se stoarce foarte bine și se șterge interiorul.

Când ați terminat, asigurați-vă că așezați valiza într-un loc în care să nu intre lumina directă a soarelui, dar să fie bine ventilat. Așteptați să se usuce complet și puneți hainele în valiză.

Bicarbonat de sodiu pentru a elimina mirosul urât din valize

3. Pungi aromate: prospețimea de care are nevoie valiza

După aerisire și curățare, nu puteți pur și simplu să închideți valiza, deoarece mirosul urât va reveni. O modalitate de a păstra valiza fără mirosuri neplăcute sunt pungile aromate.

Deși este adevărat că le puteți cumpăra, le puteți crea și acasă. Într-o pungă de pânză, adăugați puțin orez, cretă, cărbune sau bicarbonat de sodiu. Puneți punga în valiză și gata!

Rețineți că, în cazul bicarbonatului de sodiu, punga sau recipientul trebuie lăsat deschis.

În plus, puteți apela la plante aromatice pentru ca data viitoare când deschideți valiza să aveți o surpriză plăcută. Lavanda și menta sunt doar câteva dintre opțiuni.

4. Oțet cu apă: nu dă greș niciodată

Se știe că oțetul ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute. De obicei, este foarte eficient în îndepărtarea umezelii.

Ce ar trebui să faceți pentru a-l folosi? Pulverizați oțet cu apă în interior. Amestecul exact este de trei părți de apă la una de oțet. Când terminați, amintiți-vă să puneți valiza în aer liber și să așteptați să se usuce. Dacă nu aveți oțet acasă, puteți face amestecul cu suc de lămâie.

5. Pâine albă și oțet: o combinație neașteptată

Găsiți un recipient suficient de înalt pentru a pune câteva bucăți de pâine și nu atât de mare încât să împiedice închiderea valizei. Turnați oțet peste pâine, umezind feliile. Lăsați recipientul înăuntru și închideți valiza. Așteptați aproximativ o zi.

6. Așternut pentru pisici: absoarbe mirosurile neplăcute

Așternutul pentru pisici este miraculos în absorbția mirosurilor neplăcute. Dacă aveți o valiză care emană un parfum neplăcut, umpleți-o pe jumătate cu așternut pentru pisici. Apoi, închideți-o și lăsați așternutul să acționeze timp de o săptămână.

Deschideți valiza, verificați dacă mirosul a dispărut și scăpați de nisip. Puteți folosi aspiratorul pentru a îndepărta orice urmă. Pentru a termina, stropiți valiza cu… oțet și apă.

Pisică în litieră

7. Ghemotoace de ziar pentru rezultate bune

Mulți nu știu că ziarul absoarbe mirosurile neplăcute. Acest truc are nevoie de ceva mai mult timp pentru a fi eficient, în jur de 2 săptămâni.

Ce ar trebui să faceți? Faceți ghemotoace din foi de ziar, umpleți interiorul valizei, închideți-o și așteptați. Apoi, înlocuiți ziarele cu altele noi la fiecare 4-6 zile.

Pentru a elimina și preveni mirosul urât din valize, păstrați-le într-un loc potrivit!

Locul în care țineți valiza este decisiv. Folosiți un spațiu aerisit și în care razele soarelui nu o lovesc direct. Pentru a ține praful și chiar mucegaiul la distanță, acoperiți-o cu un material textil. De asemenea, ventilați interiorul la fiecare câteva luni. Este cea mai bună opțiune împotriva mirosurilor neplăcute și umidității temute.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.