Circulația proastă a sângelui - 11 Remedii - Doza de Sănătate
 

Circulația proastă a sângelui - 11 Remedii

Circulația proastă a sângelui poate avea numeroase cauze, cum ar fi nivelul ridicat de colesterol, consumul de sare sau lipsa de lichide.
Circulația proastă a sângelui - 11 Remedii

Ultima actualizare: 15 noiembrie, 2018

Circulația proastă a sângelui poate avea numeroase cauze, cum ar fi un nivel de colesterol ridicat, consumul necorespunzător de alimente bogate în fibre, consumul de alimente bogate în sare, dar și lipsa de lichide.

Consumul prea mare de grăsimi saturate poate să îți ridice nivelul de colesterol, ceea ce duce la deteriorarea vaselor de sânge, ce își vor pierde elasticitatea necesară pentru ca sângele să curgă cu ușurință prin toate arterele. Cauza imediată este, în mos evident, apariția numeroaselor probleme de circulație sanguină.

În acest articol îți prezentăm câteva remedii naturale pentru a vindeca circulația proastă a sângelui.

Fă-ți un masaj pentru a ameliora circulația proastă a sângelui!

Poți să-ți faci un masaj blând, dar ferm, folosind o cremă bună. Începe cu picioarele și urcă din ce în ce mai sus, acordând atenție tuturor mușchilor. Astfel, îți va crește fluxul sanguin, iar toate problemele tale se vor ameliora considerabil, inclusiv circulația proastă a sângelui.

Consumă alimente ce scad tensiunea arterială!

Există mai multe alimente ce pot ameliora circulația proastă a sângelui și, în același timp, scădea tensiunea arterială. Printre acestea se numără:

 • Spanacul
 • Țelina
 • Semințele de floarea-soarelui
 • Bananele
 • Soia
 • Cartofii
 • Ciocolata
 • Avocado
 • Laptele degresat
 • Peștele
 • Citricele

Renunță la fumat!

Fumatul provoacă circulația proastă a sângelui

Acum mulți ani, cercetătorii au dovedit că țigările sunt unul dintre principalii inamici ai sănătății noastre, acestea crescându-ne tensiunea arterială și putând provoca probleme circulatorii foarte grave.

Practică hidroterapia!

Hidroterapia este un fel de masaj realizat prin alternarea unor jeturi de apă rece și caldă, ceea ce activează imediat circulația sanguină. Poți să practici această terapie în fiecare zi!

Mănâncă ardei iute!

Ardei iute pentru circulația proastă a sângelui

Ardeiul iute conține capsaicină, o componentă ce are abilitatea să stimuleze și să activeze sistemul cardiovascular, ceea ce ajută la reducerea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol. În plus, acest ardei ne poate ajuta să prevenim apariția aterosclerozei, ce presupune întărirea arterelor și cauzează probleme la nivelul întregului sistem circulator.

Ține-ți picioarele ridicate!

Imediat ce ajungi acasă, acordă-ți câteva minute pentru a te relaxa după ziua lungă prin care ai trecut. În timp ce te odihnești, poți încerca să-ți ridici picioarele puțin ca să-ți reactivezi circulația sanguină.

Scufundă-ți picioarele în apă!

Terapie pentru circulația proastă a sângelui

O modalitate foarte simplă de a-ți reactive circulația sanguină este să-ți scufunzi picioarele într-o cadă plină cu apă caldă amestecată cu o pătrime dintr-o rădăcină de ghimbir măcinată. O să-ți facă bine!

Fă-ți ceai din Gingko biloba!

Acest remediu naturist este recomandat în mod special celor care suferă de o circulație proastă a sângelui, grație abilității sale de a dilata vasele sanguine și a spori elasticitatea pereților venelor.

Bea un pahar de vin roșu!

Vin pentru a trata circulația proastă a sângelui

Dacă adopți obiceiul să bei câte un pahar de vin roșu în fiecare zi la masa principală, îți vei îmbunătăți cu siguranță circulația. Însă, nu uita că nu e bine să bei decât un pahar pe zi!

Bea cafea!

Oamenii care beau între una și două cești de cafea în fiecare zi au șanse mai reduse să se confrunte cu probleme legate de circulația proastă a sângelui. Acest fapt se datorează flavonoidelor aflate în compoziția cafelei.

Nu face abuz de sare!

Sare pentru a trata circulația proastă a sângelui

Este foarte important să reduci consumul de sare pe cât posibil, altfel îți va crește tensiunea arterială și vei reține mai mult lichide.

Fă exerciții fizice foarte des!

Cel mai bun efort fizic pe care îl poți face în fiecare zi pentru a-ți îmbunătăți circulația sanguină și a evita alte complicații este pur și simplu să mergi pe jos. Fă asta pentru cel puțin o oră. În plus, nu uita să te menții hidratat(ă)!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.