Cum să obții o siluetă clepsidră în doar 30 de zile - Doza de Sănătate
 

Cum să obții o siluetă clepsidră în doar 30 de zile

Deși dieta este o componentă cheie dacă vrei să obții o siluetă clepsidră, este esențial să fii motivată și să adopți o rutină de fitness adecvată.
Cum să obții o siluetă clepsidră în doar 30 de zile

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Fie că se aproprie un eveniment special, fie că pur și simplu vrem să arătăm bine vara, se poate întâmpla să avem nevoie să slăbim foarte rapid. Dacă și tu te regăsești în această situație, citește în continuare pentru a descoperi câteva strategii care te vor ajuta să obții o siluetă clepsidră în doar 30 de zile.

Ideal, pierderea în greutate ar trebui să fie un proces treptat, pe care îl facem sub îndrumarea unui specialist. Din păcate, majoritatea nu ne permitem un asemenea lux.

Mai întâi pregătește-ți mintea, apoi corpul

De fiecare dată când vrem să facem o schimbare, trebuie să fim pregătite din punct de vedere psihic. Acest lucru este valabil mai ales atunci când obiectivul nostru este să obținem o siluetă clepsidră. Este esențial să fim motivate și disciplinate pentru a atinge greutatea visată.

În acest scop, te sfătuim să practici câteva exerciții de dialog în fiecare zi. Conversează cu tine însăți și amintește-ți de ce urmezi o cură de slăbire. Afirmă-ți dorința și imaginează-ți cât de mulțumită vei fi când aceasta se va împlini.

Fă mișcare zilnic

Fă mișcare ca să obții o siluetă clepsidră

Aleargă sau ieși la plimbare timp de 60 de minute în fiecare zi. Dacă încerci să obții o siluetă clepsidră, exercițiile aerobice sunt foarte utile. Fiind de intensitate scăzută, dar de lungă durată, acest tip de activitate fizică te obligă să consumi mai mult oxigen, astfel încât să poți arde grăsime.

  • Pe lângă plimbări și jogging, poți încerca să practici și înot sau ciclism.
  • Optează pentru activități fizice ce te atrag, astfel încât să le efectuezi cu plăcere și să nu-ți pierzi motivația.
  • Nu uita să te menții hidratată.

Deoarece vrei să obții o siluetă clepsidră în doar o lună de zile, rezervă-ți suficient timp pentru exerciții, dar nu întrece limita.

Dietă pentru a obține o siluetă clepsidră în 30 de zile

1. Renunță la zahăr

Fără zahăr obții o siluetă clepsidră

Zahărul oferă un gust delicios preparatelor, dar mâncarea pe care o consumăm nu trebuie să fie doar gustoasă. Pe lângă faptul că are o valoare nutritivă egală cu 0, conținutul ridicat de calorii al zahărului determină depozitarea grăsimii. În plus, acest aliment rămâne foarte mult timp în organism, încetinind metabolismul.

2. Un preparat, un singur ingredient principal

Fiecare preparat trebuie să conțină un singur ingredient principal, de preferință o legumă sau ouă ecologice.

Dacă vrei să consumi pește, optează pentru o specie de apă rece și încearcă să gătești peștele respectiv cât mai puțin posibil. Ai la dispoziție numeroase rețete utile în acest scop. Preparatele cu pește crud sunt foarte populare în zilele noastre, în special în țări precum Japonia.

3. Optează pentru carnea slabă în defavoarea celei roșii

Carne slabă ca să obții o siluetă clepsidră

Carnea roșie are un conținut foarte ridicat de grăsimi și calorii, ceea ce te va împiedica să arzi grăsimea și să obții o siluetă clepsidră. Te sfătuim să eviți acest aliment, cel puțin în perioada în care încerci să pierzi în greutate.

De asemenea, optează pentru legume ecologice sau pește în loc de carne de pui. Și carnea de pui conține grăsimi care te pot împiedica să-ți atingi obiectivul.

4. Descoperă rețete noi și gustoase

Deși este necesar să reduci mărimea porților servite, asta nu înseamnă că mâncatul va deveni neapărat un chin. De fapt, nimic nu îți va tăia elanul mai repede ca servirea unor preparate care nu te atrag.

Pe lângă uleiul de nucă de cocos, ai la dispoziție numeroase ingrediente la care poți apela pentru a-ți asezona preparatele, inclusiv scorțișoara și alte condimente asemănătoare.

5. Elimină grăsimile nocive și crește-ți aportul de grăsimi benefice

Nu toate grăsimile îngrașă. Din contră, anumite tipuri de grăsimi te pot ajuta să obții o siluetă clepsidră. În categoria „grăsimilor nocive” intră:

  • Cele din componența alimentelor modificate genetic
  • Cele animale (în special grăsimea din componența cărnii roșii)
  • Cele saturate

„Grăsimile benefice” pot fi obținute consumând produse horticole ecologice și produse procesate ca uleiul de măsline.

6. Servește 5 mese mici pe tot parcursul zilei

Fructe ca să obții o siluetă clepsidră

Acest ultim sfat este foarte important. Dacă nu servești cinci mese mici în fiecare zi, funcționarea metabolismului tău va încetini pentru a conserva energie. Grăsimea este depozitată pentru ca organismul să se poată hrăni în cazul în care nu îi mai poți asigura mâncare.

Dacă însă ne obișnuim sistemul digestiv să consume alimente în mod regulat, procesele digestive vor începe mai repede, iar organismul nu va mai depozita atât de multă grăsime. Acesta va ști că următoarea masă va veni în curând.

Ca să obții o siluetă clepsidră, este necesar să depui puțin efort. Sfaturile pe care ți le-am prezentat în acest articol te vor ajuta să-ți atingi obiectivul mai ușor. Așadar, ești pregătită să pierzi în greutate?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Brill, J. B., Perry, A. C., Parker, L., Robinson, A., & Burnett, K. (2002). Dose-response effect of walking exercise on weight loss. How much is enough? International Journal of Obesity. https://doi.org/10.1038/sj.ijo.0802133
  • Rand, K., Vallis, M., Aston, M., Price, S., Piccinini-Vallis, H., Rehman, L., & Kirk, S. (2017). “It is not the diet; it is the mental part we need help with.” A multilevel analysis of psychological, emotional, and social well-being in obesity. International journal of qualitative studies on health and well-being12(1), 1306421.
  • Soeliman, F. A., & Azadbakht, L. (2014). Weight loss maintenance: A review on dietary related strategies. Journal of research in medical sciences : the official journal of Isfahan University of Medical Sciences19(3), 268-75.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.