Cum să-ți subțiezi talia într-o săptămână - Doza de Sănătate
 

Cum să-ți subțiezi talia într-o săptămână

Dacă vrei să-ți subțiezi talia, mănâncă mai puțin la cină. Ceea ce organismul nu arde pentru a obține energie este depozitat sub formă de grăsime.
Cum să-ți subțiezi talia într-o săptămână
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Nu este ușor să-ți subțiezi talia. Din cauza factorilor ereditari, metabolici, hormonali și nu numai, este relativ dificil să elimini grăsimea localizată. Deși ai impresia că este suficient să urmezi o dietă specială pentru a slăbi, anumite părți ale corpului sunt mai greu de subțiat sau modelat.

Printre aceste regiuni se numără și abdomenul. Pentru a-ți da o mână de ajutor, în articolul de azi te invităm să descoperi patru trucuri foarte eficiente care te vor ajuta să-ți subțiezi talia într-o săptămână. Să slăbești este mult mai ușor decât crezi!

Factori ce te împiedică să-ți subțiezi talia

Multe femei visează să aibă o talie subțire deoarece acest tip de siluetă este foarte „feminin”, scoțând în evidență curbele șoldurilor. Însă talia este o regiune a corpului în care grăsimea tinde să se acumuleze cu ușurință. Chiar dacă ești slabă în momentul de față, este posibil ca talia ta să se mărească în viitor.

Pe lângă moștenirea genetică, poți întâmpina dificultăți atunci când încerci să-ți subțiezi talia din cauza următorilor factori:

 • Dezechilibre hormonale (cum ar fi, de pildă, cele din timpul menopauzei)
 • Graviditate
 • Tulburări digestive
 • Metabolism lent
 • Sedentarism
 • Consum de alimente rafinate sau consum excesiv de zaharuri
 • Consum excesiv de băuturi alcoolice
 • Stres

4 trucuri pentru a-ți subția talia

Mănâncă mai puțin la cină

Cina este adesea masa responsabilă pentru îngrășare, inclusiv atunci când vine vorba de acumularea grăsimii în regiunea taliei. Din fericire, abdomenul este prima regiune în care vom observa o îmbunătățire atunci când ne schimbăm obiceiurile alimentare.

Pentru a-ți subția talia, este important să mănânci mai puțin la cină și să servești această masă mai devreme. Deși multe persoane se plâng că adoptarea acestui obicei este foarte dificilă, soluția este să servești o gustare după-amiaza. Îți va fi mai puțin foame seara și vei putea servi o masă ușoară mai devreme.

Alte persoane susțin că singurul moment al zilei în care toată familia se adună pentru a fi împreună este cina și că nu vor să distrugă acest ritual. Dacă și tu te numeri printre acestea, te sfătuim să optezi pentru preparate ușoare și să te forțezi să consumi numai porții mici.

Așa cum am menționat mai sus, un truc util ca să nu-ți fie foarte foame la cină este să servești o gustare după-amiaza. Urmând aceste sfaturi, vei observa dimineața că ai talia mai subțire, ceea ce te va încuraja să menții rutina descrisă.

Servește porții mici

Cum să-ți subțiezi talia fără să te înfometezi

Ceea ce ți-am recomandat să faci la cină este un sfat pe care ar trebui să-l urmezi la fiecare masă. Nu este nevoie să te înfometezi. Trebuie doar să descoperi care este acel punct în care, deși ai mai vrea să mănânci, ești capabilă să te oprești. De fapt, dacă aștepți 5-10 minute, senzația de foame ar putea chiar să dispară.

Este esențial să știi când a venit momentul să te ridici de la masă. De obicei, atunci când mănânci în exces, preparatul servit este ceva care îngrașă, precum pâinea sau dulciurile.

Un truc pentru a putea servi porții mai mici este să bei un ceai digestiv după mese. De asemenea, poți încerca să mesteci alimentele foarte încet, astfel încât să te simți mai sătulă.

Crește-ți aportul de proteine

Cum să-ți subțiezi talia consumând proteine

Cu siguranță ai auzit de celebrele „diete-minune” bogate în proteine. Aceste planuri alimentare speciale ne pot ajuta să obținem rezultate miraculoase într-un timp foarte scurt.

Însă, deși aceste diete dau randament, ele au un impact negativ asupra ficatului și rinichilor. De asemenea, majoritatea persoanelor care le urmează tind să se îngrașe din nou după ce renunță la ele.

Cu toate acestea, creșterea aportului de proteine (indiferent dacă este vorba de proteine animale sau vegetale) susține pierderea în greutate, mai ales dacă vrei să-ți subțiezi talia. Dar nu uita să consumi și alte alimente, astfel încât să urmezi o dietă echilibrată.

Sursele de proteine animale sănătoase sunt:

 • Carnea
 • Peștele și fructele de mare
 • Ouăle
 • Produsele lactate

Nu ezita să încerci următoarele surse minunate de proteine vegetale:

 • Fasole
 • Fructe uscate și semințe
 • Cereale integrale
 • Avocado

Consumă o porție de proteine la fiecare masă. Servește atât alimente ce conțin proteine animale, cât și alimente bogate în proteine vegetale, precum legumele fierte sau crude. Nu în ultimul rând, crește-ți aportul de cereale, în special de cereale integrale.

Te sfătuim să citești și: 

Ghimbirul elimină grăsimea abdominală

Consumă grăsimi sănătoase

Da, și grăsimile sunt foarte importante. În ciuda a ceea ce susțin numeroși „experți” în nutriție, nu este nevoie să elimini aceste substanțe din dieta ta zilnică. Însă, dacă vrei să-ți subțiezi talia, este important să ai grijă ce fel de grăsimi consumi.

Grăsimile sănătoase te vor ajuta să pierzi în greutate și să-ți subțiezi atât talia, cât și alte regiuni în care țesutul adipos tinde să se acumuleze. Acestea sunt utilizate de către organism pentru a susține numeroase funcții, crescând nivelul de energie.

Așadar, ca să-ți subțiezi talia, nu ezita să servești câte o porție de grăsimi sănătoase la fiecare masă:

 • Fructe uscate și semințe
 • Avocado
 • Uleiuri vegetale presate la rece (de măsline, de nucă de cocos, de susan, de germeni de grâu, etc.)
 • Pește albastru
 • Gălbenuș de ou
 • Produse lactate precum iaurtul, brânza de capră și de vacă sau untul clarifiat

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Markwald RR, Melanson EL, Smith MR, Higgins J, et al. Impact of insufficient sleep on total daily energy expenditure, food intake, and weight gain. Proc Natl Acad Sci U S A. 2013 Apr 2;110(14):5695-700.
 • Freire R. Scientific evidence of diets for weight loss: Different macronutrient composition, intermittent fasting, and popular diets. Nutrition. 2020 Jan;69:110549.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.