Cum să cureți bijuteriile ruginite - Doza de Sănătate
 

Cum să cureți bijuteriile ruginite

Oferă-le bijuteriilor tale o viață nouă, folosind produsele pe care le ai acasă pentru a îndepărta rugina. Rezultatele te vor surprinde!
Cum să cureți bijuteriile ruginite

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Bijuteriile tale preferate au urme de rugină? Calmează-te și respiră adânc, pentru că pot fi reparate cu puțină îndemânare și răbdare. În acest articol, îți vom împărtăși câteva trucuri ca să cureți bijuteriile ruginite și să le faci să pară noi. Nu le rata!

Sfaturi ca să cureți bijuteriile ruginite

Acordă atenție sfaturilor pe care le vom împărtăși mai jos pentru ca bijuteriile tale să se păstreze mult mai mult timp în stare excelentă.

Există multe trucuri care îți permit să îndepărtezi urmele de rugină de pe bijuterii fără a fi nevoie să recurgi la produse abrazive (și scumpe). Citește mai departe pentru a descoperi diferite idei care te pot ajuta să faci bijuteriile să pară noi, fără a cheltui mai mult!

1. Bicarbonat de sodiu

Lingură și borcan cu bicarbonat de sodiu

Acesta este unul dintre produsele pe care le ai mereu în casă. Bicarbonatul de sodiu este perfect pentru curățarea tuturor tipurilor de suprafețe, de la blaturi până la haine. Și, desigur, poate fi folosit și pentru curățarea bijuteriilor ruginite!

Udă o cârpă și pune un pic de bicarbonat de sodiu pe ea. Freacă ușor bijuteria, clătește-o și usuc-o bine. Repetă procesul de câte ori este necesar.

Notă: Această opțiune nu este potrivită pentru bijuteriile din aur, deoarece ar putea schimba culoarea acestora.

2. Pastă de dinți

Acesta este trucul bunicii și funcționează perfect! Lustruiește colierele și alte bijuterii metalice cu pastă de dinți cu ajutorul unei cârpe. Clătește și freacă cu o cârpă uscată pentru a îndepărta umezeala și a oferi strălucire.

3. Aspirină

Aspirina te ajută să cureți bijuteriile ruginite
Aspirina efervescentă poate ajuta la eliminarea ruginii de pe bijuterii.

Ia un pahar cu apă și pune două aspirine efervescente. Scufundă bijuteriile în amestec și lasă-le să stea timp de aproximativ 10 minute. Când le scoți, nu vor mai exista urme de rugină!

4. Băutură de tip Cola

Cola este o altă opțiune excelentă pentru a îndepărta rugina. Procesul implică scufundarea bijuteriilor într-un pahar de Cola și așteptarea timp de câteva minute. Apoi, golește paharul și lustruiește fiecare piesă cu o cârpă.

Notă: Nu utiliza acest truc pentru a curăța bijuteriile din aur, deoarece ar putea afecta aspectul acestora.

5. Bicarbonat de sodiu și oțet

Dacă rugina este foarte rezistentă, poți încerca să amesteci puțin oțet alb cu o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un castron. Când începi să vezi bule, scufundă bijuteriile timp de câteva minute. Scoate-le, usucă-le cu o cârpă și gata!

Cum să previi deteriorarea bijuteriilor

Masă cu bijuterii
Bijuteriile pot fi afectate de umiditate, schimbarea culorii și oxidare.

Acum că bijuteriile tale strălucesc și nu mai au urme de rugină, ar trebui să începi să ai grijă de ele! Pentru a preveni ruginirea și pierderea strălucirii, poți lua câteva măsuri de precauție simple:

  1. Evită amestecarea accesoriilor: În mod ideal, ar trebui să le depozitezi separat pentru a le crește durata de viață și a preveni apariția ruginii. Săculeții de bijuterii sunt o opțiune bună.
  2. Separă accesoriile în funcție de material: Aurul trebuie depozitat cu aur, argintul cu argint și alte bijuterii separat pentru a evita deteriorarea accesoriilor.
  3. Nu permite accesoriilor să intre în contact cu apa sărată, săpunul, clorul și alte elemente abrazive: Nu ar trebui să porți bijuteriile la plajă și trebuie să-ți amintești să le scoți la duș.
  4. Nu purta bijuterii atunci când faci mișcare, deoarece transpirația ar putea afecta culoarea articolelor.
  5. Nu lăsa bijuteriile să intre în contact cu parfumuri sau creme pentru a preveni afectarea aspectului acestora.
  6. Păstrează bijuteriile într-un loc răcoros și întunecat pentru a reduce șansele de oxidare.
  7. Protejează-ți bijuteriile cu lac de unghii transparent.

Nu arunca bijuteriile doar pentru că au un pic de rugină. După cum ai putut vedea, curățarea bijuteriilor ruginite nu este atât de grea. Sperăm că aceste trucuri îți vor fi de ajutor și că bijuteriile tale vor arăta ca noi!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.