Cum să prepari o cremă antirid cu ulei de struguri - Doza de Sănătate
 

Cum să prepari o cremă antirid cu ulei de struguri

Uleiul de sâmburi de struguri este un produs natural pe care îl poți folosi pentru a prepara o cremă de noapte antirid. Acest produs este ușor de găsit și chiar mai ușor de utilizat.
Cum să prepari o cremă antirid cu ulei de struguri

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Uleiul de sâmburi de struguri este un produs fabulos pentru îngrijirea naturală a pielii. Una dintre cele mai atractive proprietăți ale sale este faptul că ajută la reducerea aspectului și la prevenirea apariției ridurilor. Cel mai frapant este faptul că efectele acestei substanțe devin evidente după un timp scurt de utilizare. Descoperă în acest articol cum să prepari o cremă antirid cu ulei de struguri!

Un alt avantaj major al acestui ingredient natural este adaptabilitatea sa. Acestea fiind spuse, îți va fi foarte ușor să îl găsești pe piață și poți să îl combini și cu multe alte substanțe pentru a obține rezultate minunate.

Nici nu îți imaginezi cât de ușor este să prepari o cremă antirid cu ulei din sâmburi de struguri. Aceasta este o cremă de noapte, deoarece este mai bine să o lași să acționeze mai mult timp pentru a obține rapid efecte vizibile. De fapt, te poți bucura de beneficiile acestui ulei chiar și aplicându-l direct pe față. Să aprofundăm acest subiect în cele ce urmează.

De ce îmbătrânește pielea?

Îmbătrânirea pielii este un proces normal care apare odată cu înaintarea în vârstă. Pe măsură ce anii trec, pielea suferă multe modificări care duc la pierderea fermității, a hidratării, a luminozității și a uniformității sale. Astfel apar temutele riduri.

De asemenea, factorii genetici, metabolici și hormonali influențează apariția ridurilor. În plus, factorii externi precum soarele, poluarea, igiena inadecvată, lipsa somnului și consumul anumitor substanțe precum alcoolul sau tutunul au un impact semnificativ asupra aspectului pielii, provocând îmbătrânire prematură.

Deși ridurile sunt inevitabile, poți amâna sau reduce aspectul lor dacă ai grijă zilnic de pielea ta. Cel mai important pas este îngrijirea zilnică aplicată în mod corect. O cremă de noapte antirid cu ulei din sâmburi struguri îți va fi de mare ajutor!

Femeie care are nevoie de o cremă antirid cu ulei de struguri
Procesul natural de îmbătrânire are ca rezultat apariția ridurilor pe suprafața pielii. Acestea, la rândul lor, reflectă pierderea fermității și a elasticității.

Beneficiile uleiului din sâmburi de struguri

Uleiul din sâmburi de struguri este unul dintre acele produse naturale care oferă rezultate rapide și eficiente în ceea ce privește întârzierea îmbătrânirii pielii. În principal, acesta ajută la hidratarea tegumentului și oferă fermitate și strălucire. Acest lucru se datorează faptului că uleiul din sâmburi de struguri conține o mulțime de antioxidanți, precum și vitamine C, D, E și beta-caroten.

Multe produse din industria cosmetică folosesc uleiul din sâmburi de struguri ca ingredient esențial. Unul dintre avantajele sale principale este faptul că este potrivit pentru toate tipurile de piele, deoarece are capacitatea de a revigora tenul fără a înfunda porii. În plus, uleiul din sâmburi de struguri este foarte rapid absorbit, deoarece conține emolienți ușori.

De asemenea, uleiul din sâmburi de struguri conține și o cantitate semnificativă de acid linoleic. Așadar, acesta este excelent nu numai pentru combaterea ridurilor, ci și pentru tratarea cicatricilor. Este un produs excelent împotriva vergeturilor și chiar ca loțiune de protecție solară.

Cum să prepari o cremă antirid cu ulei de struguri

Produsele preparate acasă s-au dovedit a fi o alternativă excelentă la tratamentele de înfrumusețare din saloanele cu pretenții. Nu trebuie să cumperi produse cosmetice scumpe, deoarece poți profita din plin de avantajele produselor naturale. Este foarte simplu și ieftin să prepari o cremă antirid cu ulei de struguri.

Primul lucru pe care trebuie să-l menționăm este faptul că nu este ușor să extragi uleiul din sâmburi de struguri acasă. Deși nu este imposibil, nu vei obține cele mai bune rezultate. Așadar, cel mai bun sfat este să cumperi un ulei de struguri de pe piață. Alege un produs de calitate.

Recipient cu cremă antirid cu ulei de struguri
Datorită concentrației mari de antioxidanți, uleiul de struguri vindecă pielea și ajută la diminuarea semnelor îmbătrânirii.

Mod de utilizare

În principiu, tot ce trebuie să faci este să pui între 5 și 10 picături de ulei de sâmburi de struguri în crema ta obișnuită de hidratare. Acest lucru va îmbunătăți efectul cremei în mod surprinzător.

  1. Masează crema pe față în fiecare seară.
  2. Las-o să acționeze până dimineață.

Principalul efect al acestei creme de noapte antirid cu ulei de struguri este hidratarea profundă. Acest aspect se va reflecta în prospețimea și fermitatea tenului tău. Pielea va părea mai strălucitoare și va fi mai curată.

Alte modalități de a folosi uleiul din sâmburi de struguri

Uleiul de struguri se găsește în fructul în sine, ceea ce înseamnă că nu este necesar să cumperi acest produs pentru a beneficia de efectele sale. Poți utiliza pur și simplu struguri pentru a prepara numeroase tipuri de măști de față pentru diferite probleme.

Pentru a crea o mască excelentă antirid, urmează acești pași:

  • Alege zece boabe mari de struguri verzi și amestecă-le cu conținutul unei capsule de vitamina E și o lingură de ulei de măsline extravirgin.
  • Apoi, ia acest amestec și masează-l ușor pe față. Lasă-l să acționeze aproximativ 20 de minute.
  • La final, îndepărtează masca facială cu apă caldă până când pielea este curățată complet.

De asemenea, poți face și ceva mult mai ușor.

  • Taie în jumătate două boabe de struguri și frecă-le ușor pe față și pe gât.
  • Lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi spală-te pe față cu apă caldă.

Ai inclus deja acest ingredient minunat în rutina ta zilnică de înfrumusețare? Dacă nu ai testat încă proprietățile acestui ulei, adaugă-l într-o cremă de noapte. Îl vei adora!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Jurado, J. A., & Muñoz, L. (2009). Caracterización del aceite de las semillas de Solanum quitoense L variedad la selva y evaluación de su actividad antioxidante (Doctoral dissertation, Universidad Tecnológica de Pereira. Facultad de Tecnologías. Especialización en Logística Empresarial).
  • Ndiaye M, Philippe C, Mukhtar H, Ahmad N. The grape antioxidant resveratrol for skin disorders: promise, prospects, and challenges. Arch Biochem Biophys. 2011;508(2):164–170. doi:10.1016/j.abb.2010.12.030
  • Binic I, Lazarevic V, Ljubenovic M, Mojsa J, Sokolovic D. Skin ageing: natural weapons and strategies. Evid Based Complement Alternat Med. 2013;2013:827248. doi:10.1155/2013/827248

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.