Cum să scapi de monturi fără operație - Doza de Sănătate
 

Cum să scapi de monturi fără operație

Monturile pot fi foarte deranjante. Vrei să afli cum să scapi de ele? Citește articolul de mai jos!
Cum să scapi de monturi fără operație

Ultima actualizare: 05 august, 2018

Monturile pot fi foarte dureroase. Însă durerea de după intervenția chirurgicală prin care sunt înlăturate poate fi chiar mai intensă. Pentru a evita aceste neplăceri, află cum să scapi de monturi în mod „natural”, fără să ajungi pe masa de operație.

Lăsând la o parte aspectul estetic, monturile pot fi extrem de supărătoare. Acestea provoacă dureri la mers sau după ce ai purtat aceeași încălțăminte toată ziua. Astfel, persoanele afectate încearcă să găsească metode naturale de a elimina monturile.  Din fericire, astfel de soluții chiar există!

Dacă vrei să afli cum să scapi de monturi, descoperă mai jos câteva metode simpleAcestea își fac efectul dacă dai dovadă de perseverență și disciplină.

Cum să scapi de monturi în mod natural

Pantofii comozi

Cum să scapi de monturi purtând pantofi comozi

Cum să scapi de monturi fără să apelezi la intervenții chirurgicale? În primul rând, asigură confortul picioarelor tale. Poartă pantofi ușori, comozi, care nu apasă pe mont și nu provoacă dureri. În acest fel, problema va fi mai puțin deranjantă, iar pielea mai moale.

Totodată, îți recomandăm să renunți la pantofii cu tocuri sau cu vârful ascuțit, deoarece aceștia vor agrava problema. Dacă ai nevoie de o încălțăminte formală pentru o ținută elegantă, optează pentru sandale. Acestea oferă mai multă libertate picioarelor.

Mersul în picioarele goale

Monturile sunt o problemă ereditară care afectează în general femeile, însă poți scăpa de ele cu ajutorul unor obiceiuri benefice. În loc să porți încălțăminte, este mai bine să umbli în picioarele goale prin casă. Acest obicei întărește încheieturile degetelor de la picioare, ameliorând durerea.

Totodată, când te duci la mare, îți recomandăm să mergi pe plajă în picioarele goale. Acesta este, de fapt, un exercițiu pentru articulații care ajută la vindecarea completă a monturilor.

Exercițiile pentru picioare

Cum să scapi de monturi cu exerciții pentru picioare

Dacă te întrebi cum să scapi de monturi în mod natural, află că exercițiile pentru picioare reprezintă una dintre cele mai bune soluții. Acestea încetinesc dezvoltarea monturilor și modificarea poziției degetului mare de la picior, una dintre urmările lor frecvente.

Cel mai eficient exercițiu constă în întinderea degetului mare și alinierea sa cu restul degetelor de la picior. Încordează apoi degetele și apasă-le pe podea sau pe perete, lăsându-le să se dea ușor în spate. Practică acest exercițiu timp de 10 secunde și repetă de 3 ori în fiecare zi.

Alinierea degetelor de la picioare

O metodă infailibilă de vindecare a monturilor este alinierea degetelor de la picioare. Înfășoară-ți toată laba piciorului într-un bandaj (inclusiv degetele, în poziția obișnuită). Separă degetul mare de restul cu un alt bandaj. Degetele se vor adapta treptat unei poziții mai bune, împiedicând evoluția monturilor.

Este important să repeți procedeul de mai sus în fiecare zi. În acest fel, vei corecta poziția degetelor și vei diminua durerea la mers. Dacă nu reușești să îți aliniezi degetele singură, este bine să mergi la un medic specialist pentru a-ți ușura misiunea.

Obiceiuri de evitat

Cum să scapi de monturi evitând să practici baletul

Dacă ai monturi la picioare și vrei să scapi de ele definitiv și fără operație, trebuie să eviți anumite activități. Una dintre ele este baletul. Acest dans este foarte plăcut și elegant, dar are urmări negative asupra picioarelor, mai ales la nivelul oaselor de la degete.

Totodată, este important să fii atentă la toate activitățile care îți accentuează durerea cauzată de monturi. Cu cât ai mai multă grijă de picioarele tale, cu atât îți va fi mai ușor să scapi aceste umflături neplăcute.

Cu ajutorul metodelor simple de mai sus, vei reuși să elimini monturile. Nu ai nevoie decât de timp și de răbdare. În acest fel, vei evita să ajungi în stadiul în care intervenția chirurgicală devine singura soluție.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.