Cum se prepară apa de ananas și de ce trebuie luată pe stomacul gol
Prepararea apei de ananas este una dintre modalitățile de a profita de proprietățile nutritive ale acestui fruct și, de altfel, de a ne hidrata organismul. Deși se recomandă consumul de fructe ca atare, aceste rețete alternative au locul lor în alimentație. Așadar, cum se prepară apa de ananas?
Potrivit informațiilor împărtășite de Centrul Universității Purdue pentru Culturi Noi și Produse Vegetale, ananasul este unul dintre membrii familiei bromeliadelor. De fapt, este singura bromeliadă care produce fructe comestibile. Ananasul conține apă, fibre alimentare, fier, calciu și alți nutrienți care contribuie la îmbunătățirea calității dietei.
Cum se prepară apa de ananas?
La prepararea apei de ananas trebuie sa ținem cont de câteva lucruri. În primul rând, nu este o băutură cu „super proprietăți”. Deși conține nutrienți benefici, aceștia nu sunt suficienți pentru a ne acoperi nevoile.
Pe de altă parte, în ciuda efectelor sale asupra sănătății, nu este un tratament de primă linie împotriva bolilor și trebuie utilizată cu prudență dacă există probleme de sănătate. Fiind hrănitoare, o putem folosi ca adjuvant pentru a ne menține starea de bine.
Există mai multe moduri de a face această băutură. În continuare, vă explicăm ce ar trebui să faceți pentru a pregăti apă de ananas acasă.
Ingrediente
- ½ ananas
- 1 litru de apă
Cum pregătiți apa de ananas
- Curățați jumătatea de ananas și faceți-o cubulețe. Apoi, puneți cuburile într-o carafă cu un litru de apă.
- Lăsați totul să stea peste noapte și a doua zi consumați lichidul rezultat.
- Litrul de apă poate fi distribuit pe parcursul timpul zilei.
Notă: Nu este indicat să adăugați zahăr, deoarece va diminua proprietățile apei. De asemenea, va crește numărul de calorii.
De ce este convenabil să bem această apă pe stomacul gol?
Prepararea apei de ananas este o modalitate delicioasă de a crește aportul de apă. Este o băutură naturală cu gust ușor dulceag, ideală pentru obținerea de nutrienți care previn deshidratarea. Dar trebuie băută pe stomacul gol?
Până acum câțiva ani, se spunea că este mai bine să o bem pe stomacul gol. Până în prezent, nu există dovezi care să susțină acest fapt. Consumul acestuia este sănătos în orice moment al zilei.
Potrivit unui articol din revista medicală Nutrition Reviews , apa potabilă este esențială pentru viață. Prin prevenirea deshidratării, contribuim la îmbunătățirea performanței fizice, optimizarea funcției intestinale și promovarea sănătății rinichilor. Apa intervine chiar și asupra sănătății cardiovasculare și sănătății pielii.
Conform USDA National Nutrient Database, ananasul conține aproximativ 74 calorii la 165 grame și oferă vitamina C, sodiu, potasiu, calciu, carbohidrați și fibre alimentare. Are beneficii precum:
Activitate antiinflamatoare
Bromelaina, o enzimă digestivă, are proprietăți antiinflamatoare care au un impact pozitiv asupra țesuturilor și sistemelor organismului, așa cum susținute un studiu publicat în Biomedical Reports .
Este recomandată celor care au tulburări cronice precum artrita, boli ale oaselor și alte afecțiuni care sunt agravate de răspunsul inflamator al organismului. Desigur, este doar o completare.
Imunitate
După cum se explică într-o recenzie publicată în Biotechnology Research International , datorită conținutului său de bromelaină, ananasul este un remediu bun pentru creșterea răspunsului imunitar al organismului. În plus, oferă și vitamina C, care este cheia pentru o apărare puternică.
Pierdere în greutate
Apa de ananas este un supliment nutritiv pentru cei care doresc să slăbească într-un mod sănătos. Conținutul său ridicat de fibre și acțiunea bromelainei pot ajuta la îmbunătățirea proceselor digestive și la prevenirea acumulării de grăsime.
Aceleași proprietăți sunt utile în controlul poftelor alimentare, deoarece scad apetitul și, prin urmare, controlează aportul excesiv de calorii.
Pregătirea apei de ananas este o modalitate interesantă de a ne hidrata și de a promova starea de bine. Totuși, nu este o băutură cu efecte miraculoase asupra organismului. Prin urmare, consumul său trebuie să meargă mână în mână cu o alimentație bună și obiceiuri sănătoase.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Bamidele, O. P., & Fasogbon, M. B. (2017). Chemical and antioxidant properties of snake tomato (Trichosanthes cucumerina) juice and Pineapple (Ananas comosus) juice blends and their changes during storage. Food Chemistry, 220, 184–189. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2016.10.013
- Hale, L. P., Chichlowski, M., Trinh, C. T., & Greer, P. K. (2010). Dietary supplementation with fresh pineapple juice decreases inflammation and colonic neoplasia in IL-10-deficient mice with colitis. Inflammatory Bowel Diseases, 16(12), 2012–2021. https://doi.org/10.1002/ibd.21320
- Pavan, R., Jain, S., Shraddha, & Kumar, A. (2012). Properties and therapeutic application of bromelain: a review. Biotechnology Research International, 2012, 976203. https://doi.org/10.1155/2012/976203
- Popkin BM, D’Anci KE, Rosenberg IH. Water, hydration, and health. Nutr Rev. 2010;68(8):439–458. doi:10.1111/j.1753-4887.2010.00304.x
- Rathnavelu V, Alitheen NB, Sohila S, Kanagesan S, Ramesh R. Potential role of bromelain in clinical and therapeutic applications. Biomed Rep. 2016;5(3):283–288. doi:10.3892/br.2016.720
- Pavan R, Jain S, Shraddha, Kumar A. Properties and therapeutic application of bromelain: a review. Biotechnol Res Int. 2012;2012:976203. doi:10.1155/2012/976203