3 salate de ananas perfecte pentru cină - Doza de Sănătate
 

3 salate de ananas perfecte pentru cină

Ananasul este un fruct deosebit în sensul că poate fi combinat atât cu alimente dulci, cât și cu alimente sărate. Din acest motiv, reprezintă o variantă ideală de inclus în salatele preparate la cină.
3 salate de ananas perfecte pentru cină
Eliana Delgado Villanueva

Scris și verificat de nutriționistul Eliana Delgado Villanueva.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Dacă te confrunți cu probleme legate de menținerea unei alimentații sănătoase și echilibrate, încearcă aceste salate de ananas preparate cu diferite ingrediente, numai bune de consumate la cină. O alimentație echilibrată nu trebuie să însemne doar sacrificii, deoarece există o mulțime de alimente sănătoase, gustoase și sățioase pe care le poți consuma.

Ananasul este un fruct ideal pentru prepararea oricărui tip de salată. Gustul său bogat se combină în mod excelent cu alte ingrediente. Mulți dintre noi s-au săturat să consume aceleași mâncăruri. Din acest motiv, îți dezvăluim o alternativă pentru a-ți diversifica meniul: salate preparate cu ananas.

Orice rețetă cu ananas oferă numeroase beneficii sănătății. Acest lucru se datorează conținutului bogat de vitaminele B1 și C, acid folic și minerale precum magneziul, potasiul și sodiul.

Pe lângă acestea, ananasul oferă următoarele beneficii organismului:

  • Ajută la buna funcționare a sistemului digestiv.
  • Ajută la buna funcționare a inimii.
  • Întărește sistemul imunitar.
  • Reglează nivelul de glucoză.
  • Previne cancerul (bromelaina din ananas combate celulele canceroase).

În esență, ananasul este un fruct ideal pentru a prepara orice fel de rețetă. Cu acest prilej, îți dezvăluim cum să prepari câteva salate de ananas delicioase și perfecte pentru cină.

3 rețete de salate de ananas perfecte pentru cină

1. Salată de ananas cu spanac

Dacă ești o persoană care ajunge acasă întotdeauna obosită, fără chef de gătit, această salată este perfectă pentru tine, deoarece este ușor de preparat. Trebuie doar să cureți și să tai unul sau doi ananași și să îi păstrezi în frigider pentru a îi putea adăuga mai târziu în salate. Nu durează mult să pregătești și celelalte ingrediente.

Ingrediente

  • 90 g de spanac
  • 3 linguri de oțet (45 ml)
  • O jumătate de cană de apă (100 ml)
  • Bucăți de ananas (150 g)
  • O jumătate de cană de nuci (75 g)
  • O jumătate de cană de stafide (75 g)
  • O lingură de ulei de măsline (5 ml)
  • O linguriță de muștar (5 ml)
  • ¼ cană de iaurt grecesc (50 ml)
  • 2 lingurițe de pătrunjel tocat (10 g)
  • Sare după gust
    Salate de ananas preparate cu diferite ingrediente sănătoase

Mod de preparare

  1. În primul rând, spală spanacul cu apă și oțet, apoi adaugă-l într-un castron împreună cu bucățile de ananas.
  2. Zdrobește nucile într-un mojar și amestecă-le cu stafide. Adaugă nucile și stafidele în castronul cu spanac și ananas.
  3. Pentru a obține un sos pentru salată, amestecă iaurtul, uleiul de măsline, muștarul și pătrunjelul. La final, adaugă puțină de sare pentru a-i oferi un plus de savoare.
  4. Toarnă sosul peste salată și savureaz-o.

 2. Salată de ananas cu iaurt grecesc

Următoarea rețetă de pe lista de salate de ananas este preparată cu iaurt. Majoritatea persoanelor care au grijă de siluetă se preocupă destul de mult de tipul de alimente pe care le consumă, în special în materie de calorii și carbohidrați. Cu această rețetă nu trebuie să-ți faci griji de acest lucru.

Ingrediente

  • Un ananas de mărime medie
  • Un măr
  • 2 tulpini de țelină
  • O jumătate de cană de nuci (75 g)
  • O jumătate de cană de iaurt grecesc (100 ml)
  • 2 linguri de miere (50 g)
  • Sare după gust
  • O linguriță de scorțișoară (5 g)

Mod de preparare

  1. În primul rând, curăță și taie ananasul și mărul în bucăți. Taie tulpina de țelină în cuburi mici.
  2. Apoi, folosește un mojar pentru a zdrobi nucile.
  3. Adaugă toate ingredientele într-un castron și toarnă peste salata obținută iaurtul și mierea. Apoi, adaugă sarea și scorțișoara.
  4. Amestecă bine ingredientele, servește salata și savureaz-o.

3. Salată de ananas cu castraveți și iaurt

Castravetele reprezintă o variantă excelentă pentru salate, însă combinarea acestuia cu ananas este o alegere și mai bună, întrucât rezultă o salată săracă în calorii și carbohidrați. De fapt, la cină nu trebuie să consumăm alimente greu de digerat, deoarece nu vom arde calorii în același fel ca în timpul zilei.

Salate de ananas care pot fi preparate cu castravete și iaurt

Ingrediente

  • O jumătate de căpățână de salată
  • Un castravete mare
  • O jumătate de ardei roșu
  • Bucăți de ananas (150 g)
  • Un măr
  • 3 linguri de coriandru tocat (45 g)
  • Sare după gust
  • 3 linguri de iaurt cu gust de ananas (45 ml)
  • Zeama unei lămâi
  • O linguriță de piper alb (5 g)

Mod de preparare

  1. În primul rând, taie ardeii, mărul și castravetele în bucăți mici.
  2. Apoi, spală salata cu apă și oțet și adaug-o într-un castron împreună cu ingredientele pregătite anterior. Adaugă bucățile de ananas și coriandrul.
  3. Adaugă sarea, piperul și zeama de lămâie. Amestecă bine ingredientele. Lasă salata în frigider pentru 20-30 de minute.
  4. Când o servești, toarnă iaurtul peste salată.

Nu ezita să încerci aceste salate de ananas preparate cu diferite ingrediente sănătoase și sățioase, numai bune de consumat seara.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • El-Shazly SA, Ahmed MM, Al-Harbi MS, Alkafafy ME, El-Sawy HB, Amer SAM. Physiological and molecular study on the anti-obesity effects of pineapple (Ananas comosus) juice in male Wistar rat. Food Sci Biotechnol. 2018;27(5):1429–1438. Published 2018 Apr 11. doi:10.1007/s10068-018-0378-1
  • Pavan R, Jain S, Shraddha, Kumar A. Properties and therapeutic application of bromelain: a review. Biotechnol Res Int. 2012;2012:976203. doi:10.1155/2012/976203
  • Roberts, J. L., & Moreau, R. (2016, August 1). Functional properties of spinach (Spinacia oleracea L.) phytochemicals and bioactives. Food and Function. Royal Society of Chemistry. https://doi.org/10.1039/c6fo00051g
  • Moreno Aznar, L. A., Bel Serrat, S., Iglesia Altaba, I., Santaliestra Pasías, A. M., Cervera Ral, P., Baladia, E., … Salas-Salvadó, J. (2013). Scientific evidence ab out the role of yogurt and other fermented milks in the healthy diet for the spanish population. Nutricion Hospitalaria28(6), 2039–2089. https://doi.org/10.3305/nh.2013.28.6.6856

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.