Folosește coajă de ananas pentru slăbit - Doza de Sănătate
 

Folosește coajă de ananas pentru slăbit

Coaja de ananas ajută la arderea grăsimilor în mod sănătos. În plus, acest remediu este depurativ și contribuie la eliminarea pietrelor la rinichi. 
Folosește coajă de ananas pentru slăbit
Elisa Morales Lupayante

Scris și verificat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Coajă de ananas pentru slăbit? Da, această metodă este foarte eficientă și utilă multor persoane. După cum bine știm, ne putem îngrășa fără să ne dăm seama. Stresul de la serviciu, sedentarismul și obiceiurile alimentare proaste sunt principalele cauze ale obezității.

Exisă oare o metodă naturală de a slăbi care nu necesită un efort deosebit? Ei bine, da, există, iar mulți aruncă la gunoi acest produs. Este vorba despre coaja de ananas, o parte a fructului pe care nu o folosim de obicei, dar care are caracteristici unice și foarte sănătoase.

Coaja de ananas ar putea fi soluția ideală pentru slăbit pentru multe persoane, fiind o metodă simplă și foarte sănătoasă.

În general, ananasul are proprietăți detoxifiante și diuretice. În plus, o porție de 100 g de ananas proaspăt conține numeroase fibre și are doar 70 de calorii.

Cunoscând toate beneficiile ananasului, nu este greu să ne imaginăm câte efecte pozitive are consumul său periodic asupra organismului. Dacă folosești coajă de ananas pentru slăbit, poți scăpa de kilogramele în plus în doar câteva săptămâni.

Care sunt beneficiile consumului de ananas?

Cum să prepari infuzie de coajă de ananas pentru slăbit

Dacă irosești coaja de ananas aruncând-o la gunoi, pierzi una dintre componenentele sale cu cele mai puternice efecte detoxifiante și diuretice. Acest ingredient curăță organismul de impurități și substanțe toxice și dăunătoare, eliminate prin urină și scaun.

Specialiștii recomandă folosirea cojii de ananas chiar și pentru eliminarea pietrelor la rinichi. Totodată, acest produs elimină grăsimile din corp în mod eficient și sănătos.

Alte beneficii ale cojii de ananas

Medicii recomandă ananasul persoanelor care suferă de insuficiență cardiacă congestivă, hipertensiune și ciroză hepatică. În plus, acest fruct este remediul ideal pentru pacienții cu edeme, întrucât ajută la eliminarea lichidelor acumulate în plămâni sau în alte părți ale corpului.

Coaja de ananas scade nivelul de colesterol

Beneficiile infuziei de coajă de ananas pentru slăbit

În general, coaja de ananas ajută la arderea grăsimilor, însă contribuie și la reglarea colesterolului „rău” (LDL). Este important să menții un nivel scăzut al colesterolului rău. În acest fel, îți protejezi sănătatea inimii și previi infarctul miocardic și alte boli cardiovasculare.

Cum să folosești coajă de ananas pentru slăbit

În general, consumul ananasului întreg te ajută să slăbești. Însă poți obține un efect mai puternic cu ajutorul cojii de ananas. Dar cum ar trebui să o consumi?

Una dintre cele mai simple și eficiente modalități de a folosi coajă de ananas pentru slăbit este prepararea infuziilor. Acestea îți mențin organismul hidratat și îți oferă ocazia să te bucuri și de beneficiile celorlalte plante sau fructe adăugate. 

Pentru a prepara corect infuzia de ananas, urmează rețeta de mai jos:

Ingrediente

 •  Coaja unui ananas de dimensiuni medii (poți rupe frunzele). Asigură-te că ananasul este ecologic. 
 • 1 litru de apă

Mod de preparare

 • Înmoaie coaja de ananas în apă, apoi pune-o la fiert pe aragaz.
 • Adaugă scorțișoară sau alte arome pentru a-i da un gust mai bun.
 • Bea o cană de infuzie de coajă de ananas dimineața, pe stomacul gol, pentru a-ți detoxifica organismul și a asigura buna funcționare a organelor.

Efecte secundare ale infuziei de coajă de ananas

Infuzie de coajă de ananas pentru slăbit consumată dimineața

Așa cum bine știm, consumul excesiv al oricărui remediu sau medicament poate provoca probleme de sănătate. În cazul infuziei de coajă de ananas, excesul poate cauza efecte secundare precum:

Prin urmare, este bine să consumi acest ceai numai în cantitățile recomandate. În plus, este important de reținut că și pierderea în greutate necontrolată poate provoca probleme grave de sănătate.

Menține un echilibru între consumul de ananas și restul obiceiurilor tale alimentare. Doar așa vei reuși să slăbești în mod natural și sănătos, fără să îți pierzi energia.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Barbieri R., Coppo E., Marchese A., Daglia M., et al., Phytochemicals for human disease: an update on plant derived compounds antibacterial activity. Microbiol Res, 2017. 196: 44-68.
 • Buford TW., Cooke MB., Redd LL., Hudson GM., et al., Protease supplementation improves muscle function after eccentric exercise. Med Sci Sports Exerc, 2009. 41(10): 1908-14.
 • El-Shazly S. A, Ahmed M. M, et al. Physiological and molecular study on the pant-obesity effects of pineapple (Ananas comosus)juice in male Wistar rats. Food Science and Biotechnology. Octubre 2018. 27 (5): 1429-1438.
 • Food Data Central. Pineapple, raw, all varieties. Agricultural Research Service. U. S. Department of Agriculture. Abril 2019.
 • Maleki S. J, Crespo J. F, et al. Anti-inflammatory effects of flavonoids. Food Chemistry. Noviembre 2019. 299: 125124.
 • Muhammad Z. A, Ahmad T. Therapeutic uses of pineapple-extracted bromelain in surgical care. A review. The Journal of the Pakistan Medical Association. Enero 2107. 67 (1): 121-125.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.