De ce există din ce în ce mai mulți bărbați singuri?
 

De ce există din ce în ce mai mulți bărbați singuri?

Un psiholog a descoperit factorii pentru care numărul bărbaților heterosexuali singuri a crescut. Aflați motivele!
De ce există din ce în ce mai mulți bărbați singuri?
Elena Sanz

Verificat și aprobat de psihologul Elena Sanz.

Ultima actualizare: 28 aprilie, 2023

Una dintre prioritățile multor oameni este să găsească un partener care să le ofere o fericire de neegalat și sprijin necondiționat. Cu toate acestea, în ultima vreme, numărul de bărbați singuri a crescut.

Din acest motiv, un specialist în cupluri și familie a decis să studieze acest subiect. Acesta a descoperit motivele pentru care există tot mai mulți bărbați singuri. În acest articol, vă împărtășim rezultatele studiului. Nu le ratați!

Declanșatorii care au crescut procentul de bărbați singuri

Greg Matos, un psiholog renumit, a decis să analizeze bărbații heterosexuali în ceea ce privește relațiile romantice. El a descoperitsingurătatea la acest grup de populație s-a intensificat enorm în ultimii 30 de ani.

De asemenea, a constatat că există trei motive principale pentru care s-a întâmplat acest lucru. În primul rând, aproximativ 62% dintre utilizatorii aplicațiilor de dating sunt bărbați. În consecință, concurența este mult mai ridicată.

În al doilea rând, femeile au ridicat ștacheta când vine vorba de ceea ce așteaptă de la o relație. Vor să trăiască o experiență minunată, care va dura pentru totdeauna. Drept urmare, ele doresc ca bărbații să fie pregătiți din punct de vedere emoțional. Vor să fie empatici, să le ofere dragostea pe care o merită și să nu reprezinte nicio amenințare la adresa bunăstării lor.

Femeile au nevoie de o comunicare asertivă. Acest factor este esențial pentru a stabili reguli de conviețuire și a vorbi despre probleme pentru a ajunge la un acord. În plus, femeile aspiră la parteneri care împărtășesc aceleași valori, astfel încât relația să se bazeze pe respect, toleranță, încredere și fidelitate.

În al treilea rând, acest expert și-a dat seama că bărbații sunt tot mai singuri deoarece nu au resurse emoționale necesare pentru a construi o relație sănătoasă. Din acest motiv, o parte dintre femei refuză să le dea o șansă.

Tot mai mulți bărbați sunt singuri

 

Care este soluția?

În ciuda faptului că problema este complexă, Greg Matos susține că bărbații au timp să lupte împotriva acestui trend. Pentru aceasta, au nevoie de o evaluare internă sinceră. Așa își pot da seama ce abilități afective le lipsesc.

De asemenea, ei pot reflecta asupra normelor și comportamentelor care sunt necesare pentru a construi o relație sănătoasă, pentru a fi pe aceeași pagină cu persoana pe care o doresc alături.

În plus, bărbații singuri nu trebuie să trăiască doar în lumea virtuală. Ei trebuie să întâlnească posibile partenere noi și să păstreze legătura cu acestea.

Viralizarea studiului

După ce a stabilit concluziile studiului, Greg Matos le-a împărtășit pe TikTok. Clipul său a atras atenția unui număr mare de utilizatori de internet și a început să fie distribuit masiv.

Cu toate acestea, părerile au fost împărțite. Multe femei l-au felicitat și i-au spus că exact asta este realitatea în societatea contemporană. În plus, l-au felicitat pentru că a ajutat bărbații să vadă această realitate și le-a oferit sfaturi care îi ajută să se îmbunătățească.

Pe de altă parte, anumiți bărbați au dezaprobat ideile cercetătorului. În plus, au ajuns să scrie mai multe comentarii jignitoare. Greg Matos a precizat că nu caută să facă rău nimănui. El vrea doar ca toată lumea să poată trăi din plin.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Devia G. Salas P. Desarrollo de una propuesta para una App de citas con servicios complementarios [Internet]. Bogotá: Universidad Agustiniana; 2019. [citado 13 de septiembre de 2022].
  • Matos G. El auge de los hombres solteros y solitarios [Internet]. Estados Unidos: Psichology Today; 2022. [citao 13 de septiembre de 2022].

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.