Elimină colăceii de grăsime de pe spate - Doza de Sănătate
 

Elimină colăceii de grăsime de pe spate

Pentru a preveni formarea colăceilor de grăsime de pe spate, este important să adopți o alimentație sănătoasă, să faci exerciții fizice și să-ți controlezi postura corpului.
Elimină colăceii de grăsime de pe spate

Ultima actualizare: 07 decembrie, 2018

Atunci când se încălzește afară, începem să ne gândim la vacanță și costume de baie. Dacă am mâncat mai mult în timpul iernii și ne-am îngrășat puțin, ne dorim să slăbim, deoarece colăceii de grăsime depuși pe corp nu sunt chiar atât de atrăgători.

În acest articol, îți vom arăta cum să elimini colăceii de pe spate, ce se formează în urma posturii inadecvate a corpului și care ne fac să stăm departe de costumele de baie.

Spune adio colăceilor de grăsime de pe spate

Grăsimea se acumulează și în zona spatelui, dar nu este o problemă care să ne îngrijorează prea tare până când nu ne aflăm într-o cabină de probă cu oglinzi pe toate părțile. În acel moment ne cuprinde o stare de panică. Colăceii care se formează de o parte și de cealaltă a coloanei, mai jos de subraț sau sub sutien sunt oribili.

Dacă ai și tu „rulouri” de grăsime pe spate, dar vine vara și vrei să mergi la mare, poți să practici o serie de exerciții care ajută la reducerea lor și oferă corpului un aspect mai plăcut.

Exerciții pentru a elimina grăsimea de pe spate

Exerciții pentru a elimina colăceii de grăsime de pe spate

Aceste exerciții nu îți răpesc mai mult de 15 minute pe zi și te ajută să atingi mai repede obiectivul propus. Dacă nu ești obișnuită să practici exerciții, poți să reduci numărul de repetări și să compensezi cu o sesiune de alergat.

 • Exercițiul nr. 1 pentru întărirea părții inferioare a spatelui: Întinde-te pe o saltea sau pe un covoraș și întinde brațele în față, atingându-ți urechile cu umerii. Fără să atingi podeaua cu mâinile, arcuiește-ți spatele, menținând picioarele pe podea. Revino la poziția inițială. Aceasta este o repetare. Efectuează cel puțin un set de 10 repetări la început, apoi încă două seturi a câte 10 repetări fiecare.
 • Exercițiul nr. 2 pentru a elimina colăceii de pe spate: În aceeași poziție ca mai sus, pune-ți mâinile după ceafă și ridică-ți trunchiul. Revino la poziția inițială. Efectuează două seturi a câte 15 repetări fiecare.
 •  Exercițiul nr. 3 pentru a reduce grăsimea de pe spate: Cu mâinile după ceafă, arcuiește-ți spatele spre stânga, apoi repetă mișcarea întorcându-te spre dreapta. Efectuează două seturi a câte zece repetări pe fiecare parte.
 • Exercițiul nr. 4 pentru a spune adio colăceilor: Așază-te în genunchi și pune palmele pe saltea, relaxându-ți coloana. Arcuiește-ți spatele ca o pisică și apoi lasă-l în jos,  ca și cum ai vrea să atingi podeaua cu abdomenul. Fără să îți suprasoliciți spatele, repetă exercițiul de 10 ori.

Dietă alimentară pentru a pentru a elimina colăceii de pe spate

Dietă mediteraneană pentru a elimina colăceii de grăsime

Pe lângă exercițiile fizice practicate, este indicat să urmezi și o dietă alimentară adecvată. Un consum excesiv de grăsimi poate fi una dintre cauzele aspectului nu tocmai plăcut al spatelui tău. Va trebui să renunți la grăsimile saturate pentru o vreme.

Alte alimente pe care este recomandat să le elimini din dieta ta sunt: carnea roșie, cârnații, produsele lactate, alimentele procesate și zahărul alb (precum și alimentele care îl conțin, cum ar fi băuturile acidulate). Toate aceste alimente duc la acumularea de grăsime pe corp.

Dacă practici doar exerciții și atât, acestea nu te vor ajuta prea mult: ele trebuie să fie însoțite de un regim alimentar adecvat. Alimentația joacă un rol important și pentru sănătate, nu numai pentru slăbit. Este indicat să consumi alimente care ajută la arderea naturală a grăsimilor:

 • Ceai verde
 • Grepfrut
 • Suc de morcovi și țelină
 • Suc de roșii cu aloe vera și lămâie

La micul dejun încearcă să bei următoarele lichide:

 • Suc de merișoare
 • Zeamă proaspătă de lămâie
 • Ceai de unguraș cu lămâie

Alte sfaturi pentru a elimina colăceii de pe spate

Am vorbit deja despre alimentație și exerciții fizice. Am uitat ceva? Poți întotdeauna să-ți mărești șansele de reușită cu ajutorul anumitor remedii, cum ar fi:

Masaje pentru colăceii de grăsime

Masaj pentru a elimina colăceii de grăsime

Dacă îți vine greu să îți faci singură un masaj, nu ezita să faci o programare la un centru sau la un salon specializat. Masajele te relaxează și reduc grăsimea și lichidele acumulate în corp, dacă ești interesată de drenajul limfatic.

Măști cu argilă

O dată pe săptămână este indicat să aplici pe spate o mască pe bază de argilă și să masezi zona cu mișcări circulare, delicate. Dacă nu reușești, poți să folosești un burete de baie cu mâner. Argila este excelentă pentru a elimina colăceii de grăsime. 

Postura corpului

Dacă îți ții spatele cocoșat, pielea pare flască, iar colăceii de grăsime nu întârzie să apară. Atunci când îți îndrepți spatele,  pari mai slabă și mai atrăgătoare.

Înot

Înotul antrenează întregul corp, întărind mușchii spatelui și prevenind acumularea grăsimii.

Haine largi

În timp ce ții dieta și practici exercițiile fizice, este bine să porți haine mai largi. Asta pentru a nu scoate în evidență zonele cu probleme și colăceii de grăsime.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Hussain SM, Urquhart DM, Wang Y, Shaw JE, Magliano DJ, Wluka AE, Cicuttini FM. Fat mass and fat distribution are associated with low back pain intensity and disability: results from a cohort study. Arthritis Res Ther. 2017 Feb 10;19(1):26.
 • Kim JY. Optimal Diet Strategies for Weight Loss and Weight Loss Maintenance. J Obes Metab Syndr. 2021 Mar 30;30(1):20-31.
 • Thomas M, Dsilva JA. Grading of “Back Rolls”: Guide to Treatment Options. Plast Reconstr Surg Glob Open. 2021 Oct 26;9(10):e3827.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.