9 remedii naturiste pentru hemoroizi - Doza de Sănătate
 

9 remedii naturiste pentru hemoroizi

Pe lângă mărirea aportului de fibre pentru a stimula eliminarea deșeurilor, aplicarea de remedii locale poate ameliora durerea cauzată de hemoroizi. În articolul de azi îți prezentăm toate informațiile relevante.
9 remedii naturiste pentru hemoroizi
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Obișnuiești să folosești remedii naturiste pentru hemoroizi? Această problemă de sănătate este incomodă și însoțită de durere. Hemoroizii reprezintă niște vene inflamate de la nivelul anusului, ce alcătuiesc o masă care atinge pereții rectului.

De obicei, hemoroizii declanșează o serie de simptome incomode, inclusiv sângerări, iritații, mâncărimi și durere. Remediile naturale la care apelezi ar trebui să poată ameliora durerea resimțită.

În cele ce urmează vrem să îți prezentăm câteva remedii naturiste pentru hemoroizi simple și eficiente.

Remedii naturiste pentru hemoroizi

Aloe vera

Remedii naturiste pentru hemoroizi pe bază de aloe vera

Aloe vera este o plantă apreciată de veacuri întregi datorită nenumăratelor sale proprietăți medicinale. În ceea ce privește combaterea hemoroizilor, această plantă te poate ajuta să ameliorezi senzația de usturime. 

Mai mult, aloe vera are un efect emolient și antiinflamator, astfel încât calmează iritațiile și reduce inflamațiile.

Sâmburi de mango

Sâmburii acestui fruct prezintă compuși antiinflamatori ajută la tratarea hemoroizilor. Nu trebuie decât să lași sâmburele să se usuce, apoi să îl pisezi până obții o pudră. Consumă câte 2 g din acest ingredient de două ori pe zi, cu puțină miere.

Semințe de coriandru

Semințele de coriandru sunt remedii naturiste pentru hemoroizi

Și semințele de coriandru sunt celebre datorită abilității lor de a trata hemoroizii și simptomele care îi însoțesc. Nu trebuie decât să le lași la înmuiat în apă peste noapte și să bei lichidul rezultat dimineața.

Acest remediu te ajută să tratezi cele mai incomode simptome ale hemoroizilor, inclusiv sângerările, usturimile și mâncărimile.

Eficiența semințelor de coriandru se datorează proprietăților lor antiinflamatoare și antioxidante, care sunt benefice pentru stomac.

Mirt

Poți folosi mirt, smirnă și stejar alb pentru a prepara un unguent cu abilitatea de a ameliora durerea și usturimile cauzate de hemoroizi. Rolul mirtului este de a micșora hemoroizii. Celelalte două ingrediente au un efect antiinflamator și analgezic, amorțind regiunea vizată în timpul vindecării.

Te sfătuim să citești: 

Remedii pentru hemoroizi

Banane

Remedii naturiste pentru hemoroizi precum bananele

Bananele sunt foarte bogate în potasiu, fiind printre cele mai bune remedii naturiste pentru hemoroizi. În acest scop, îți recomandăm să servești un piure de banană fiartă cu lapte. Acest remediu ameliorează senzația de usturime, deoarece potasiul relaxează vasele sanguine, reducând stresul și presiunea de la nivelul venelor rectului.

În plus, potasiul este un mineral cu efect astringent, putând micșora sau strânge țesuturile corpului, inclusiv pe cele inflamate sau iritate.

Afine

Înfășoară o lingură de afine măcinate în tifon și aplică remediul direct pe hemoroizi. Acest fruct ameliorează durerea și usturimile.

Proprietățile antiinflamatoare ale afinelor măcinate sunt puternice, ajutând la combaterea problemelor intestinale și gastrice.

Smochine

Smochinele pe lista de  remedii naturiste pentru hemoroizi

Smochinele reprezintă unul dintre cele mai celebre și recomandate remedii pentru senzația de usturime de la nivelul rectului. Înmoaie 4 smochine în apă pe timp de noapte, apoi bea lichidul în dimineața următoare. Pentru rezultate optime, consumă acest remediu pe stomacul gol.

O altă modalitate de a profita de proprietățile smochinelor este să prepari un ceai din frunzele lor. După ce s-au răcit, aplică frunzele de smochine direct pe hemoroizi. Dacă le combini, cele două tratamente au un efect mai puternic.

Comprese calde și reci

O modalitate bună de a ameliora usturimea cauzată de hemoroizi este să aplici temperaturi reci și calde direct pe zona afectată.

Așază-te într-o cadă plină cu apă caldă și, după puțin timp, aplică o compresă rece pe hemoroizi. 

Efectul alternanței cald – rece este la fel, indiferent de regiunea pe care aplici compresele. Acest truc reduce inflamațiile și îmbunătățește fluxul sanguin, facilitând vindecarea hemoroizilor.

Ulm scoțian

Ulmul scoțian este un arbore cu proprietăți antiinflamatoare și astringente. Nu trebuie decât să combini câteva frunze de ulm scoțian cu apă pentru a prepara un amestec terapeutic.

Aplică remediul direct pe hemoroizi cu puțină vată pentru a reduce senzația de usturime și orice alt simptom neplăcut.

Câteva sfaturi suplimentare pentru a ameliora durerea cauzată de hemoroizi

Dacă menții o igienă adecvată, consumi fibre suficiente și eviți alimentele picante, ceaiurile, cafeaua și alimentele bogate în zahăr, hemoroizii nu te vor deranja.

În cazul în care ai încercat deja numeroase remedii, dar niciunul nu a funcționat, te sfătuim să consulți un medic. Acesta te va ajuta să combini remediile naturiste cu tratamente convenționale, astfel încât să tratezi problema într-un mod eficient.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Aloe vera. (2016, July 15)
    niehs.nih.gov/health/topics/agents/aloe/index.cfm
  • Rocha Ribeiro SM, Queiroz JH, Lopes Ribeiro de Queiroz ME, Campos FM, Pinheiro Sant’ana HM (2007). “Antioxidant in mango (Mangifera indica L.) pulp”. Plant Foods Hum Nutr62 (1): 13–link.springer.com/article/10.1007%2Fs11130-006-0035-3
  • Christoph Seiler: Figs from your own garden, Stuttgart 2016.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.