Hemoroizii – 9 remedii naturiste eficiente

Pe lângă a-ți crește aportul de fibre pentru a stimula eliminarea deșeurilor, aplicarea de remedii topice poate ameliora durerea cauzată de hemoroizi. În articolul de azi îți prezentăm toate informațiile relevante.

Remediile naturiste pot fi de mare ajutor persoanelor afectate de hemoroizi. Această problemă de sănătate este incomodă și însoțită de durere. Hemoroizii reprezintă niște vene inflamate de la nivelul anusului, ce alcătuiesc o masă care atinge pereții rectului.

Hemoroizii, de obicei, declanșează o serie de simptome incomode, inclusiv sângerări, iritații, mâncărimi și durere. Remediile naturiste la care apelezi ar trebui să poată ameliora durerea experimentată. În cele ce urmează vrem să îți prezentăm câteva produse naturale care te ajută să combați această problemă incomodă.

Tratează hemoroizii cu 9 remedii naturiste inedite!

Aloe vera

Printre altele, gelul de aloe vera te ajută să combați hemoroizii

Aloe vera este o plantă apreciată de secole datorită nenumăratelor sale proprietăți medicinale. În ceea ce privește combaterea hemoroizilor, această plantă te poate ajuta să ameliorezi senzația de arsură.

Mai mult, aloe vera are un efect emolient și antiinflamator. Acest ingredient este ideal pentru a ameliora probleme ca iritațiile și inflamațiile.

Citește și: Tratamente naturiste pentru hemoroizi

Sâmburi de mango

Sâmburii acestui fruct prezintă compuși antiinflamatori care ne pot ajuta să combatem hemoroizii. Nu trebuie decât să lași sâmburele să se usuce, apoi să îl pisezi până obții o pudră. Consumă câte 2 g din acest ingredient de două ori pe zi, cu puțină miere.

Semințe de coriandru

Și semințele de coriandru sunt utile pentru a trata hemoroizii

Și semințele de coriandru sunt celebre datorită abilității lor de a trata hemoroizii și simptomele care îi însoțesc. Nu trebuie decât să le lași la înmuiat în apă peste noapte și să bei lichidul rezultat dimineața.

Acest remediu te ajută să tratezi cele mai incomode simptome ale hemoroizilor, inclusiv sângerările, senzația de arsură și mâncărimile. Eficiența semințelor de coriandru se datorează proprietăților lor antiinflamatoare și antioxidante, care sunt benefice pentru stomac.

Mirt

Poți folosi mirt, smirnă și stejar alb pentru a prepara un unguent cu abilitatea de a ameliora durerea și senzația de arsură cauzate de hemoroizi. Rolul mirtului este micșorarea hemoroizilor. Celelalte două ingrediente au un efect antiinflamator și analgezic, amorțind regiunea vizată în timpul vindecării.

Banane

Poți trata hemoroizii cu banane și alte fructe sănătoase

Bananele sunt foarte bogate în potasiu. Pentru a trata hemoroizii, servește un piure de banană fiartă cu lapte. Acest remediu ameliorează senzația de arsură deoarece potasiul relaxează vasele sanguine, reducând stresul și presiunea de la nivelul venelor rectului.

În plus, potasiul este un mineral cu efect astringent, putând micșora sau strânge țesuturile corpului, inclusiv pe cele inflamate sau iritate.

Afine

Înfășoară o lingură de afine măcinate în tifon și aplică remediul direct pe hemoroizi. Acest remediu ameliorează durerea și senzația de arsură experimentate. Proprietățile antiinflamatoare ale afinelor măcinate sunt puternice, drept pentru care acest fruct este indicat pentru a combate problemele intestinale și gastrice.

Smochine

Alimente ca smochinele te ajută să combați hemoroizii

Smochinele reprezintă unul dintre cele mai celebre și recomandate remedii pentru senzația de arsură de la nivelul rectului. Înmoaie 4 smochine în apă pe timp de noapte, apoi bea lichidul în dimineața următoare. Pentru cele mai bune rezultate posibile, consumă acest remediu pe stomacul gol.

O altă modalitate de a profita de proprietățile smochinelor este să prepari un ceai din frunzele lor. După ce s-au răcit, aplică frunzele de smochine direct pe hemoroizi. Dacă le combini, aceste două tratamente vor da mai mult randament.

Comprese calde și reci

O modalitate bună de a ameliora senzația de arsură cauzată de hemoroizi este să aplici temperaturi reci și calde direct pe aceștia. Așază-te într-o cadă plină cu apă caldă și, după puțin timp, aplică o compresă rece pe regiunea vizată.

Efectul alternării între temperaturile calde și reci este la fel indiferent de regiunea pe care aplici compresele. Acest truc reduce inflamațiile și îmbunătățește fluxul sanguin, facilitând vindecarea hemoroizilor.

Ulm scoțian

Ulmul scoțian este un arbore cu proprietăți antiinflamatoare și astringente. Nu trebuie decât să combini câteva frunze de ulm scoțian cu apă pentru a prepara o mixtură. Aplică mixtura direct pe hemoroizi cu puțină vată pentru a reduce senzația de arsură și orice alte simptome.

Te sfătuim să citești: Remedii pentru hemoroizi

Câteva sfaturi suplimentare pentru a ameliora durerea cauzată de hemoroizi

Dacă menții o igienă adecvată, consumi fibre suficiente și eviți alimentele picante, ceaiurile, cafeaua și alimentele bogate în zahăr, hemoroizii nu te vor deranja.

În cazul în care ai încercat deja numeroase remedii, dar niciunul nu a funcționat, te sfătuim să consulți un medic. Acesta te va ajuta să combini remediile naturiste cu tratamente convenționale, astfel încât să tratezi problema într-un mod eficient.

Te-ar mai putea interesa