Poziții sexuale periculoase pentru bărbați - Doza de Sănătate
 

Poziții sexuale periculoase pentru bărbați

Anumite poziții sexuale pot fi periculoase pentru bărbați, mai ales atunci când mișcările sunt bruște sau scapate de sub control.
Poziții sexuale periculoase pentru bărbați
Isbelia Esther Farías López

Verificat și aprobat de filozoful Isbelia Esther Farías López.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Astăzi, vom detalia câteva poziții sexuale periculoase pentru bărbați. Leziunile la nivelul penisului sunt foarte importante pentru majoritatea bărbaților. Pe lângă durere și rușine, frica de posibilele consecințe reprezintă o sursă imensă de stres pentru majoritatea bărbaților.

Poziții sexuale periculoase pentru bărbați

1. Femeia deasupra

Poziții sexuale periculoase pentru bărbați cu femeia deasupra
Atunci când o femeie stă deasupra, există un risc crescut de pierdere a controlului mișcărilor. Penisul poate fi fracturat cu ușurință.

Riscul acestei poziții sexuale crește atunci când un bărbat domină relația sexuală. Dacă există un grad ridicat de emoție și, prin urmare, o penetrare intensă, penisul poate ieși accidental din vagin și lovi perineul sau simfiza pubiană.

Un studiu realizat în Brazilia în 2014 a relevat faptul că femeia deasupra este una dintre cele mai periculoase poziții sexuale pentru bărbați (nu numai pentru ego-ul lor). Femeie poate lăsa din greșeală întreaga greutate a corpului ei pe penisul erect. Acest lucru, adăugat freneziei mișcărilor, poate duce la vătămări grave (fractura de penis este foarte dureroasă și necesită uneori tratament chirurgical).

2. În patru labe

Același studiu amintește o poziție de sex care se află pe locul al doilea în ceea ce privește riscul de rănire a penisului: stilul doggy (în patru labe sau capră).

Stilul doggy (bărbatul pătrunde în vagin din spate, în timp ce iubita sa se sprijină pe mâini și picioare) este foarte riscant. Această poziție sexuală poate duce la accidentări grave. De fapt, mai mult de jumătate din leziunile penisului apărute în timpul actului sexual au drept cauză adoptarea poziției capră.

În comparație, studiul menționat listează poziția „misionarului (bărbatul deasupra)” ca factor minim de risc. În această privință, o strategie bună este ca bărbatul să țină strâns șoldurile femeii. În acest fel, el va avea un control mai bun asupra penetrării.

Alte cauze ale accidentărilor la nivelul penisului

Poziții sexuale periculoase pentru bărbați

După cum vezi, orice poziție sexuală poate duce la fracturarea penisului dacă mișcările de penetrare sunt prea bruște. Este mai ușor să pierzi controlul penetrării la viteze mai mari. Penisul poate ieși din vagin și se poate lovi de oasele iubitei. Așa apare o fractură de penis.

Totuși, aceste tipuri de leziuni pot avea și alte cauze, potrivit studiilor științifice. Uneori, pacienții au învinuit masturbarea sau un alt tip de manipulare dură. În alte situații, poate fi vorba despre accidentări sau întoarcerea bruscă în pat în timpul somnului, în timp ce bărbatul are o erecție.

De asemenea, există și cazuri în care bărbații se rănesc în timp ce încearcă să-și pună lenjeria intimă peste penisul în erecție. Acest lucru apare din cauza faptului că lenjeria de corp exercită o presiune prea mare asupra organului erect.

Ce să faci dacă suferi o accidentare la nivelul penisului

Imediat după accidentare, mergi la camera de gardă. Fă acest lucru mai ales dacă durerea este foarte intensă. Medicul specialist îți va oferi un diagnostic precis și va alege cel mai bun tratament numai după ce îți va evalua situația și nevoile specifice.

Cele trei simptome pe care pacienții le menționează cel mai des atunci când optează pentru evaluare sunt:

  1. O fisură sau sunet de fractură
  2. Pierderea erecției
  3. Durere intensă

Un bărbat poate prezenta și alte simptome dacă și-a rănit uretra. De exemplu:

  • Incapacitate de a urina
  • Sângerare

Rănile la nivelul uretrei sunt prezente, de obicei, în mai mult de o treime din cazurile de fractură de penis. Reține faptul că aceste situații necesită asistență medicală imediată.

De asemenea, nu uita că nu este o idee bună să iei medicamente de capul tău sau să ignori pur și simplu durerea. Problema ta se poate agrava cu ușurință dacă alegi să o ignori.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Reis, L. O., Cartapatti, M., Marmiroli, R., Oliveira Júnior, E. J. De, Saade, R. D., & Fregonesi, A. (2014). Mechanisms predisposing penile fracture and long-term outcomes on erectile and voiding functions. Advances in Urology. https://doi.org/10.1155/2014/768158
  • Barros, R., Schulze, L., Ornellas, A. A., Koifman, L., & Favorito, L. A. (2017). Relationship between sexual position and severity of penile fracture. International Journal of Impotence Research. https://doi.org/10.1038/ijir.2017.24
  • Kara, N., Morel Journel, N., Ruffion, A., & Terrier, J. E. (2015). Management of penile fracture. Progres En Urologie – FMC. https://doi.org/10.1016/j.fpurol.2015.06.004

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.