7 recomandări pentru îngrijirea mâinilor îmbătrânite
 

7 recomandări pentru îngrijirea mâinilor îmbătrânite

Aplicarea cremelor prin masaje localizate, precum și a cremelor de protecție solară sunt esențiale pentru a avea grijă de mâini și pentru a preveni semnele îmbătrânirii premature.
7 recomandări pentru îngrijirea mâinilor îmbătrânite
Abel Verdejo

Verificat și aprobat de fizioterapeutul Abel Verdejo.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Îngrijirea personală a corpului depinde în mare măsură de menținerea unei rutine formate din obiceiuri sănătoase. Vă oferim câteva recomandări pentru pentru îngrijirea mâinilor îmbătrânite!

Aspectul mâinilor ar trebui să ne preocupe pe toți. Este important să ținem cont de anumite sfaturi pentru a încetini îmbătrânirea mâinilor. Atât pielea, cât și articulațiile resimt efectele înaintării în vârstă și ale activităților zilnice.

Din fericire, avem la dispoziție diverse tehnici pentru îngrijirea mâinilor îmbătrânite. Tratamentele estetice, care variază în funcție de preț și metodă de aplicare, sunt foarte eficiente.

Vă propunem o listă de tratamente incredibile și vă prezentăm câteva trucuri și obiceiuri pe care le puteți include în rutina zilnică. Punând în aplicare aceste recomandări, vă veți menține mâinile tinere pentru mai mult timp!

Tratamente pentru îngrijirea mâinilor îmbătrânite

Cremă aplicată pe mâini

 

O opțiune bună este să mergeți la dermatolog sau la un specialist în domeniul îngrijirii mâinilor. Printr-o serie de teste medicale, se poate stabili ce tratament este cel mai convenabil în funcție de tipul de piele al pacientului și de starea sa de sănătate.

Mezoterapie

Mezoterapie pentru mâini

 

Acest tratament se aplică mâinilor care suferă de uscăciune, ale căror riduri sunt foarte definite și necesită multă hidratare. Persoanele care suferă de osteoartrită sunt cele care apelează cel mai des la acest tip de tratament, întrucât este susținut științific de studii precum cel realizat de Universidad di Tor Vergata din Roma, Italia.

  • Constă în aplicarea de medicamente cu vitamine complexe și compuși chimici, ce revitalizează țesuturile pielii și hidratează în profunzime.
  • Stimulează producția de colagen, iar pielea pare mai strălucitoare și își recuperează elasticitatea.

Peelinguri chimice

 

Procedura se bazează pe o exfoliere a mâinilor prin aplicarea unor tratamente medicale. Potrivit acestui studiu al Universității din Barcelona, procedura conferă efecte cu adevărat terapeutice.

Sunt ideale pentru mâinile care au pete și riduri. În timp, pielea capătă un aspect mai fin și mai tineresc, iar rezultatul este vizibil.

Fillere dermice

Îngrijirea mâinilor îmbătrânite

 

În acest caz, tratamentul este indicat pentru acele mâini care au suferit o pierdere considerabilă de colagen și par transparente. Venele sunt foarte vizibile. Potrivit acestui studiu publicat în jurnalul de Chirurgie Plastică Ibero-Latino-Americană, rezultatele sale, până acum, au fost satisfăcătoare.

  • Se aplică sub anestezie locală și se injectează acid polilactic sau acid hialuronic.
  • Rezultatele obținute sunt armonioase, deoarece pielea își recapătă considerabil grosimea.

Alte recomandări pentru întinerirea mâinilor

Următoarele recomandări sunt asociate cu bunele obiceiuri de care trebuie să țineți cont în viața de zi cu zi pentru a menține sănătatea pielii de pe mâini.

Masaj înainte de culcare

 

În timp ce dormim, organismul trece într-o stare de relaxare în care celulele se regenerează și unii nutrienți sunt asimilați. Din acest motiv, este recomandat să efectuați masaje cu creme care conțin uleiuri naturale.

  • Masați-vă mâinile cu mișcări blânde și circulare.

 

Protecția mâinilor

Femeie care se dă cu cremă pe mâini

 

Temperatura mediului ambiant este unul dintre factorii care afectează cel mai mult starea mâinilor. Obișnuiți-vă să vă protejați mâinile atât de frig, cât și de căldură, folosind creme hidratante. Utilizarea cremei de protecție solară înainte de a ieși la soare este extrem de importantă.

Săpunul potrivit

Îngrijirea mâinilor îmbătrânite prin spălare blândă

Este esențial să folosiți săpunul ideal care se potrivește pielii voastre. Alegeți săpunuri cu ingrediente naturale, precum uleiuri florale, aloe vera, miere, unt de shea sau fulgi de ovăz, printre altele.

Deși menținerea igienei este vitală pentru sănătatea organismului, evitați să vă spălați pe mâini mai mult decât este necesar. La fel ca și schimbările de vreme, prea multă apă poate deteriora pielea mâinilor și poate provoca iritații serioase, după cum susține acest studiu britanic publicat în British Journal of Dermatology.

Urmând aceste recomandări simple și utile pentru îngrijirea mâinilor îmbătrânite, procesul nu va mai fi o corvoadă!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Organizacion Mundial de la Salud. Higiene de las manos: ¿por qué, cómo, cuándo? OMS. 2012.
  • World Health Organization. Guía de la OMS sobre Higiene de Manos en la Atención de la Salud. World Heal Organ. 2009.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.