Relația s-a răcit? Învață să spui adio - Doza de Sănătate
 

Relația s-a răcit? Învață să spui adio

Dacă o persoană nu mai ține la tine, nu are rost să te ții cu dinții de ea. Nu faci decât să provoci și mai multă suferință. Trebuie să fii curajoasă și să mergi mai departe. 
Relația s-a răcit? Învață să spui adio

Ultima actualizare: 28 noiembrie, 2018

Dacă relația în care te afli nu mai este la fel ca și înainte și ai încercat deja să o salvezi fără succes, nu mai ezita, spune adio.

De-a lungul vieții, se întâmplă să ajungi uneori la concluzia că o anumită persoană nu este potrivită pentru tine.

De obicei, conștientizezi acest lucru atunci când îți dai seama că nu mai ții la omul respectiv sau viceversa. În acel moment relația este terminată și tu trebuie să te pregătești să-i spui adio.

Știm că este un sacrificiu mare și dureros, o decizie dificilă care îți poate cauza multă tristețe dacă nu ești atentă. Dar, în cazul în care nu mai iubești persoana în cauză, ce rost are să o păstrezi în viața ta?

Învață să te prețuiești, pleacă și nu mai privi înapoi. 

Nu mai contez pentru acest om, cum să merg mai departe?

Dacă renunți la nevoia de a fi importantă pentru o anumită persoană, este posibil să intri în panică și să te lași copleșită de stres și anxietate.

Indicat este să îți păstrezi calmul și să încerci să analizezi situația dintr-o altă perspectivă. 

Dacă partenerul nu te mai iubește, ia-ți adio și mergi mai departe

Gândește-te că sunt mii de oameni pe lumea asta care trec prin aceeași situație ca și tine. Când conștientizezi acest aspect, nu ți se mai pare un lucru atât de grav.

Motivul pentru care te simți atât de rău și ești atât de tristă îl reprezintă sentimentele pe care încă le mai ai pentru acel om care nu mai ține la tine.

Atunci când relația dintre două persoane se răcește, una dintre ele sau chiar amândouă vor avea de suferit.

Cu toate acestea, singura soluție viabilă este să accepți lucrurile așa cum sunt. Este mult mai greu să te agăți cu disperare de un om care nu te mai iubește.

Această situație este întâlnită adesea în relațiile de cuplu atunci când unul dintre cei doi parteneri își pierde interesul sau suferă o dezamăgire majoră. Teama de a rămâne singură sau de a trăi fără acea persoană care a fost o parte importantă a vieții tale îți poate provoca o neliniște imensă.

Semnele detașării emoționale

Dacă ești într-o relație, probabil îți imaginezi că ți-ai da seama dacă la un moment dat partenerul ar înceta să mai țină la tine. Nu este deloc adevărat.

Uneori detașarea nu se manifestă la nivel fizic. 

Dacă relația de cuplu nu mai funcționează, spune adio

Tocmai de aceea este important să recunoști semnele distanțării emoționale pe care ți le prezentăm în cele ce urmează. În acest fel vei avea idee ce se întâmplă și nu vei fi luată prin surprindere:

  • Nu mai ești o prioritate pentru acea persoană de mult timp. Poate că interesele și obiectivele voastre nu mai coincid.
  • Începi să te simți singură și abandonată, deoarece partenerul tău nu mai ține cont de nevoile tale.
  • Tu ești singura care face un efort în această relație, partenerul fiind cel care doar primește, fără să ofere nimic.
  • Partenerul tău nu îți ia în considerare opiniile și ideile și începe să ia decizii în numele amândurora, deși are în vedere numai interesele proprii.
  • Poate începe să te umilească, să te critice sau să se distanțeze de tine fără un motiv anume. Relația voastră se schimbă brusc, devenind un câmp de război.

Deși ai încercat să te împotrivești acestui deznodământ, persoana pe care o iubești nu mai ține la tine, dar îți face viața imposibilă și te face să te simți vinovată. Nu vrea să te lase să pleci, dar nu pleacă nici ea. Vă regăsiți amândoi într-o situație confuză, complicată și dureroasă.

Respectă-te, spune adio la relația dăunătoare

Dacă relația în care te afli nu mai funcționează, este dureros, dar necesar, să îi spui adio persoanei de lângă tine. Apreciază-te la justa ta valoare și nu te da bătută.

Chiar dacă e dureros, învață să spui adio

Nu e vina ta că acelui om a încetat să-i mai pese sau că este laș. Probabil că nu îți va spune clar în față că nu se mai simte conectat cu tine la nivel emoțional.

Adună tu tot curajul de care ai nevoie și spune-i adio, ieși din relația care îți face mai mult rău. Este una dintre cele mai bune decizii pe care le poți lua în viața ta.

Nu va fi nici prima, nici ultima dată când va trebui să renunți la o ființă importantă pentru tine. Trebuie să înțelegi că oamenii vin și pleacă din viața ta și nu poți evita acest lucru.

Dacă relația dintre tine și omul pe care l-ai iubit s-a răcit, nu îți face și mai mult rău încercând să reînnozi firele emoționale deja rupte. Nu are rost să te chinui să mai repari ceva. Dacă lui nu îi mai pasă, mergi mai departe.

Adună-ți toate forțele, curajul și demnitatea și pregătește-te pentru un nou capitol din viața ta.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.