Rețetă de paste cu ton absolut delicioasă
Știm cu toții că pastele cu brânză reprezintă o rețetă italiană foarte populară. Dar cât de des ai auzit de pastele de ton? Este o rețetă delicioasă și hrănitoare pe care vei dori să o gătești din nou. Ia notițe! Îți prezentăm pas cu pas o rețetă de paste cu ton absolut delicioasă!
Pastele
Penne reprezintă paste în formă de tub preparate din făină, apă și ouă. Se spune că Marco Polo a adus aceste paste în Italia după ce s-a întors din China în 1292. În zilele noastre, multe bucătării din întreaga lume au adaptat această rețetă. Unii oameni le combină cu carne de vită, pui sau pește, în timp ce alții folosesc doar legume.
Îți recomandăm și:
Tonul
Vom folosi tonul ca ingredient principal, lucru foarte recomandat de nutriționiști grație beneficiilor sale pentru sănătate. Pentru a afla mai multe despre acest tip de pește, dorim să te informăm de faptul că:
- Este bogat în acizi grași omega 3, perfecți pentru a menține inima sănătoasă.
- Conține doar 200 de calorii la 100g, de aceea este perfect pentru a pierde în greutate.
- Conține minerale esențiale, precum fosforul, magneziul, fierul și iodul. Acestea sunt importante pentru îmbunătățirea nivelului de hemoglobină și reglarea glandei tiroide.
- Conține vitaminele A, B și D care ne ajută să procesăm grăsimile, să scădem colesterolul LDL și să reglăm nivelul zahărului din sânge.
Acum este timpul să înveți această nouă rețetă de paste cu ton făcute în casă. Este o rețetă pe care toată familia o poate savura și o poți pregăti oricând dorești.
Îți recomandăm și:
Rețetă de paste cu ton absolut delicioasă
Această rețetă este ușor de preparat și, dacă nu ai acces la ton proaspăt, poți folosi ton la conservă. De asemenea, poți prepara această rețetă la grătar. Sau, dacă nu ai cuptor, poți folosi un cuptor cu microunde.
Ingrediente
- 2 căni de paste (220 g)
- 2 căni de apă (500 ml)
- 1 cutie de ton sau 240 g ton proaspăt
- 2 cepe
- 4 roșii
- 1/2 ardei roșu
- 3 căței de usturoi
- 15 g măsline
- 1/2 lingură de șofran
- 150 g roșii tocate în suc de roșii
- 1 lingură de sare (15 g)
- 1/2 lingură de piper (8 g)
- 1 lingură de ulei de măsline (15 ml)
Mod de preparare
- În primul rând, achiziționează toate ingredientele și ustensilele necesare pentru a face acest fel de mâncare. Nu uita, dacă ești organizat/ă, această rețetă va oferi rezultate mai bune.
- Taie mărunt ceapa și ardeiul roșu.
- Într-o tigaie, încălzește puțin ulei de măsline la foc mediu și adaugă ceapa și piperul.
- Zdrobește usturoiul și adaugă-l în tigaie. Gătește până când ceapa devine transparentă.
- Apoi, toacă roșiile proaspete și adaugă-le în tigaie, amestecând ocazional pentru a nu se arde. Așteaptă ca roșiile să se gătească foarte bine.
- Adaugă roșiile din conservă și piperul și continuă să amesteci.
- Adaugă tonul si măslinele. Dacă măslinele au sâmburi și codițe, curăță-le înainte. Acoperă vasul și lasă totul la fiert timp de 5 minute.
- Între timp, fierbe apa împreună cu sarea, uleiul de măsline și șofranul într-un vas mare.
- Când apa clocotește, adaugă pastele, acoperă-le și lasă-le la fiert timp de 5 până la 10 minute. Scoate pastele atunci când sunt al dente, scurge-le și lasă-le să se răcească puțin.
- Pune pastele în tigaie și adaugă sosul. Lasă-le să stea puțin.
- În cele din urmă, pune preparatul în cuptorul clasic sau cu microunde timp de câteva minute la funcția de grill. Poftă bună!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Omega-3 fatty acids. Nutr Food Sci. 2007;37(1).
- Hill A, Buckley J, Murphy K, Howe P. Combining fish-oil supplements with regular aerobic exercise improves body composition and cardiovascular disease risk factors. Am J Clin Nutr. 2007;85(5):1267–74.
- Mann N, O’Connell S, Baldwin K, Singh I et al. Effects of seal oil and tuna‐fish oil on platelet parameters and plasma lipid levels in healthy subjects. Lipids. 2010;45(8):669–81.
- Zhang Y, Wang T, Hu X, Chen G. Vitamin A and Diabetes. J Med Food. 2021 Aug;24(8):775-785.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.