Rutina de exerciții a Sasha Calle pentru a fi Supergirl în „The Flash”
 

Rutina de exerciții a Sasha Calle pentru a fi Supergirl în „The Flash”

Antrenamente de stretching, cardio, acrobație și box într-o perioadă intensă de mai bine de jumătate de an. Toate acestea au determinat-o pe tânăra actriță să obțină puterea fizică pentru a deveni un super-erou.
Rutina de exerciții a Sasha Calle pentru a fi Supergirl în „The Flash”
Leonardo Biolatto

Verificat și aprobat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 19 ianuarie, 2024

Sasha Calle, actriță americană de origine columbiană, a ajuns la faimă mondială devenind Supergirl pentru noul film DC Comics. Cu toate acestea, acest rol a necesitat o pregătire fizică în concordanță cu un super-erou, așa cum se întâmplă cu alte vedete de cinema. Descoperă aici rutina de exerciții a Sasha Calle pentru a fi Supergirl.

Cine este Sasha Calle și cum a devenit Supergirl pe The Flash ?

Sasha Marie Calle Roldán este o tânără actriță în vârstă de 27 de ani născută în Boston, Statele Unite, dar cu origini columbiene. A trăit în acea țară câțiva ani din copilărie. Deși nu are o carieră plină de premii și succese de box office, s-a remarcat prin rolurile din filmele Final stop și The white shoes.

În plus, portretizarea ei a personajului Lola Rosales în telenovela The Young and the Restless i -a adus o nominalizare la premiul Emmy pentru cel mai bun tânăr interpret. Totuși, marele salt în cariera actriței a venit în 2023, odată cu premiera filmului The Flash. Acolo a fost aleasă să dea viață lui Kara Zor-El sau Supergirl, verișoara lui Superman și eroina din universul DC Comics.

Pe 16 iunie a fost lansat filmul, după mai multe neprevăzute rezultate în urma pandemiei și schimbări de direcție. Flash-ul a primit recenzii mixte: unele pozitive și altele negative. Cu toate acestea, munca lui Sasha a fost recunoscută pe scară largă și o parte din succesul ei corespunde muncii fizice pe care a făcut-o.

Rutina de exerciții a Sasha Calle să fie Supergirl

Actrița a dezvăluit o parte din pregătirea care a pus-o la nivelul unei eroine. Constituția ei subțire a determinat-o să organizeze o rutină variată și completă, cu timp dedicat tonificării musculare și altul aptitudinii fizice.

Doar că Supergirl zboară, face cascadorii, luptă corp la corp și este musculos.

A face ca toate acestea să fie credibile vizual este o muncă grea pe care actrițele și actorii trebuie să o ia foarte în serios pentru a avea succes. Un studiu al Universității Autonome a Statului Mexic evidențiază importanța pregătirii și formării complete pentru cariera actorilor.

În cazul Sasha Calle, pregătirea a presupus exerciții cardio, gimnastică acrobatică, box și tonifiere musculară. Întotdeauna combinat cu rutine de întindere pentru a câștiga flexibilitate.

Sasha a petrecut mai mult de jumătate de an pregătindu-l. Potrivit acestuia, instruirea a fost distribuită astfel:

  • de 2 ori pe zi.
  • De 5 ori pe săptămână.
  • 7 luni.

Sasha Street Warm Up

Rolul Supergirl a necesitat flexibilitate pentru a interpreta scene de acțiune. De aceea, echipa de pregătire fizică a îndemnat-o pe actriță să facă zilnic cel puțin 20-30 de minute de stretching. Scopul a fost ca mușchii săi să câștige elasticitate pe baza multiplelor mișcări pe care le necesita filmarea.

În acest sens, un studiu de la Universitatea din Almería sugerează că întinderea statică înainte de activitatea sportivă este eficientă în creșterea flexibilității. La rândul său, indică faptul că întinderea dinamică favorizează performanța generală și puterea.

antrenament de forta

Nu numai priceperea fizică a fost importantă în pregătirea actriței. Supergirl este un erou de luptă corp la corp, cu mușchi tonifiați. Pentru acest aspect, Sasha a efectuat exerciții de forță și anduranță, precum ridicarea greutăților.

Cu toate acestea, creșterea în masă musculară nu trebuie exagerată; Prin urmare, rutina s-a concentrat pe tonifiere. Exercițiile de slam ball pot fi o modalitate bună de a vă apropia de acest obiectiv, la fel și genuflexiunile sau Pilates.

Boxul în rutina de exerciții a Sasha Calle pentru a fi Supergirl

Ce poate fi mai bun pentru a juca o eroină de luptă decât să te pregătești cu antrenament de luptă? Boxul (în special exercițiile sale anterioare) a devenit una dintre principalele discipline pentru actrițe și actori atunci când pregătesc un personaj eroic.

Este un sport care îmbină aspectele aerobe și anaerobe. Acest lucru este demonstrat de un studiu publicat în International Journal of Sports Training and Exercise Sciences.

Lucrarea reflectă modul în care o sesiune săptămânală de antrenament de box îmbunătățește și alte abilități. Printre acestea, rezistența de a ține o bară și performanța la flotări.

Pentru noua Supergirl, a fost, de asemenea, important să se întărească strategiile de luptă și defensive. Boxul i-a oferit diferite tehnici de luptă pentru scenele de luptă și putere generală fizică și psihică pentru întreaga filmare.

exercițiu cardio

Toată această solicitare fizică a fost echilibrată cu exerciții cardio. De exemplu, săritul cu coarda.

Acestea permit o îmbunătățire a capacității aerobe, precum și o creștere a rezistenței cardiovasculare. Cardio are multiple beneficii pentru organism, deoarece promovează o recuperare mai rapidă a mușchilor.

Acrobaţie

În cele din urmă, Sasha Calle a integrat și câteva exerciții de gimnastică acrobatică în rutina ei pentru a îmbunătăți performanța în scenele de acțiune. Supergirl zboară, se mișcă în aer și face diferite lovituri de luptă, așa că aspectul acrobatic a fost esențial.

Cu acest scop, a efectuat exerciții în aer cu hamuri și platforme, punând întotdeauna prioritate la siguranță. Sasha a distribuit pe Instagramul ei câteva imagini de la filmări în care este supusă unor mecanisme care o suspendă în aer pentru scenele de zbor.

Aproape de premiera filmului The Flash, actrița a mulțumit tuturor persoanelor care au însoțit-o în timpul muncii sale. În special echipei de cascadori și coordonatorului general, Eunice Huthart.

Inspirația din rutina de exerciții a Sasha Calle să fie Supergirl

Rezultatele muncii lui Sasha Calle au fost lăudate de critici, iar acest lucru s-a datorat, în mare parte, disciplinei ei de antrenament. În plus, inspirația de la alte actrițe eroine a fost și ea transcendentală în motivarea ei. Sasha însăși a menționat-o pe Gal Gadot, recunoscută pentru că a jucat Wonder Woman.

Aceasta este o actriță care a prioritizat și aspectul fizic în pregătire, cu exerciții cu greutăți, cardio și practicarea călăriei și luptei cu sabia. Pe de altă parte, Sasha a apreciat sprijinul constant al Leslie Grace, o actriță care urma să joace în Batgirl, deși filmul ei a fost anulat.

Imaginea principală de la DC Comics.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Andrade-Esparza, R. L. (2016). La importancia del training para ser actor teatral total. Contribuciones desde Coatepec, núm. 31, 2016. Universidad Autónoma del Estado de México. Consultado el 28 de junio de 2023. https://www.redalyc.org/journal/281/28150017010/html/
  • Çakmakçı, E., Tatlıcı, A., Kahraman, S., Yılmaz, S., Ünsal, B. & Özkaymakoğlu, C. (2019). Does once-a-week boxing training improve strength and reaction time? . International Journal of Sport Exercise and Training Sciences – IJSETS, 5 (2) , 88-92. Consultado el 28 de junio de 2023. https://doi.org/10.18826/useeabd.552086
  • Menzies, P., Menzies, C., McIntyre, L., Paterson, P., Wilson, J. & Kemi O. J. (2010) Blood lactate clearance during active recovery after an intense running bout depends on the intensity of the active recovery, Journal of Sports Sciences, 28:9, 975- 82. Consultado el 28 de junio de 2023. https://doi.org/10.1080/02640414.2010.481721
  • Padilla Colón, Carlos J., Sánchez Collado, Pilar, & Cuevas, María José. (2014). Beneficios del entrenamiento de fuerza para la prevención y tratamiento de la sarcopenia. Nutrición Hospitalaria, 29(5), 979-988. Consultado el 28 de junio de 2023. https://dx.doi.org/10.3305/nh.2014.29.5.7313
  • Yebra Maleno, J. A. (2020). Eficacia del estiramiento muscular previo a una actividad deportiva. Revisión bibliográfica. Trabajos Fin de Grado Universidad de Almería. Grado en Fisioterapia. Curso 2019-2020. Consultado el 28 de junio de 2023. http://repositorio.ual.es/handle/10835/9783?show=full

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.