Șamponul solid: care sunt avantajele sale?
 

Șamponul solid: care sunt avantajele sale?

Produsele de înfrumusețare durabile includ articole de îngrijire a părului, cum ar fi șamponul solid. Să vedem care sunt principalele sale avantaje!
Șamponul solid: care sunt avantajele sale?

Ultima actualizare: 03 martie, 2023

Dacă nu ați încercat încă șamponul solid, vă vom ajuta să aflați totul cu privire la utilizarea produsului. Acesta îndeplinește aceleași funcții ca și versiunea lichidă, dar este o opțiune ecologică.

Șamponul solid este asociat cu beneficii precum hidratarea și refacerea părului deteriorat și controlul sebumului. Cum se folosește?

Ce este șamponul solid?

După cum ne arată Offarm, șamponul este un produs care curăță părul și scalpul, uneori formulat pentru a normaliza sau stimula funcțiile capilare sau glandele sebacee.

Șamponul solid este o opțiune ecologică pentru îngrijirea părului. Aceste batoane sunt asemănătoare săpunurilor, curățând și oferind nutrienți 100% naturali părului. Există variante pentru toate tipurile de păr. Unele conțin chiar și elemente care luptă împotriva mătreții.

Șampoanele solide au același efect ca și cele lichide. Diferența este reducerea impactului asupra mediului în timpul procesului de fabricație: consum mai mic de apă, zero plastic și emisii scăzute de CO2.

Există și balsamuri solide care completează efectele șampoanelor.

Șamponul solid cu urzică
Șamponul solid este adesea făcut din ingrediente 100% naturale. În plus, pentru vânzarea sa nu sunt necesare materiale plastice.

Motive pentru a alege șamponul solid

Beneficiile șamponului solid sunt multiple. Revista Cosmetics evidențiază ușurința de transport și fabricarea din ingrediente vegetale. Produsul are o stabilitate microbiologică mai mare, deoarece minimizează doza de conservanți necesară în șampoanele lichide.

Nu distruge uleiurile naturale ale părului

Formulele șampoanelor convenționale pot fi agresive pentru păr, deoarece elimină uleiurile naturale ale scalpului. În schimb, șamponul solid are grijă de sănătatea capilară.

Este ecologic

Un raport elaborat de National Geographic subliniază faptul că oceanele primesc aproximativ 9 milioane de tone de plastic în fiecare an. Utilizarea șamponului solid contribuie la lupta împotriva acestei probleme, deoarece este eliminată necesitatea de a folosi sticle de plastic. Pentru distribuție, se folosesc hârtie reciclată și cutii biodegradabile.

Ușor de transportat

Șamponul solid poate fi depozitat într-o geantă sau valiză fără teama de vărsare. Pe lângă faptul că nu ocupă spațiu, poate fi transportat în bagajul de mână pentru avion.

Nu conține substanțe chimice

În timp ce alte șampoane conțin parabeni, detergenți, sulfați și siliconi, versiunile solide concentrează uleiuri vegetale, vitamine și agenți de spumare. Cele mai frecvente ingrediente sunt următoarele:

  • Argilă verde
  • Uleiuri esențiale
  • Unt de cacao sau de shea
  • Extracte de nucă de cocos, palmier, migdale sau ricin

Este mai economic

Se estimează că un șampon care cântărește 100 grame este util pentru cel puțin 80 de spălări, echivalentul a 3 sticle de șampon convențional. Este o investiție pe termen lung.

Sprijin pentru antreprenoriatul local

Majoritatea punctelor de desfacere corespund unor întreprinderi locale care își bazează producția pe metode artizanale. Acest lucru nu scade calitatea produsului. Cumpărând șampon solid, veți susține economia locală.

Cum se folosește șamponul solid?

Șamponul solid are diferite compoziții. Cele care conțin grăsimi hidratante, precum crema de cocos sau lecitina de soia, sunt recomandate pentru părul uscat sau decolorat. Cele cu conținut de ceai verde sunt ideale pentru părul normal. Cele cu lămâie și mentă sunt indicate pentru părul gras.

Dacă părul este casant, merită să încercați șamponul solid făcut cu miere, ovăz și ulei de cocos, deoarece această combinație este reparatoare.

Oricare ar fi șamponul ales, există 3 pași pentru folosirea sa corectă:

  1. Umeziți părul: umeziți părul suficient pentru a absorbi corect șamponul solid.
  2. Aplicați șamponul: o modalitate de a aplica șamponul este prin frecarea batonului în mâini și aplicarea spumei pe păr. O altă metodă este masarea directă a scalpului cu șamponul solid.
  3. Clătiți: la final, clătiți cu apă până când părul rămâne perfect curat.
Produse pentru păr
Compoziția șamponului poate varia în funcție de nevoile părului.

Șamponul solid are și dezavantaje?

Avantajele șamponului solid depășesc minusurile acestuia. Totuși, trebuie menționat faptul că, în funcție de formulare, unele produse sunt cerate și tind să se acumuleze în păr.

De asemenea, firul gros, foarte lung sau creț este predispus la încâlcire, mai ales în lipsa balsamului.

Deci, merită să-l alegeți? Deși decizia este personală, dacă sunteți în favoarea alternativei ecologice, analizați în detaliu compoziția batonului și asigurați-vă că ingredientele corespund nevoilor voastre.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.