Sângerările cauzate de hemoroizi – 7 remedii naturiste

Unul dintre cele mai eficiente moduri de a preveni durerea cauzată de hemoroizi este să urmezi o dietă adecvată. Dacă alegi să consumi alimente bogate în fibre, organismul tău va putea elimina mai ușor deșeurile. În articolul de azi îți prezentăm tot ceea ce trebuie să știi despre acest subiect!

Hemoroizii reprezintă o problemă de sănătate foarte deranjantă și dureroasă, în special când încep să sângereze. Dacă nu știai deja, află că un procentaj ridicat al populației suferă de hemoroizi la un moment dat. Cele mai vulnerabile grupuri sunt femeile care tocmai au născut și cele trecute de 35 de ani.

Știi care sunt cele mai bune remedii naturiste pentru a trata hemoroizii? Citește în continuare și vei afla!

7 remedii naturiste pentru a trata sângerările cauzate de hemoroizi

De obicei, prezența sângelui în scaun sau apariția unor picături de sânge pe lenjeria intimă reprezintă neplăceri care dispar de la sine după câteva ore sau zile. Din păcate, între timp vom experimenta mult disconfort și durere.

Mâncărimile cauzate de hemoroizi pot deveni de nesuportat. Pentru a ne simți mai bine, mulți dintre noi decidem să apelăm la diverse remedii naturiste. Dacă vrei să știi cum poți să combați simptomele hemoroizilor și să accelerezi procesul de vindecare, nu ezita să aplici trucurile de mai jos.

Bea multă apă

Un consum suficient de apă te ajută să scapi de hemoroizi

Pe lângă faptul că ajută organismul să elimine deșeurile și toxinele prin intermediul urinei, un consum suficient de apă înmoaie materiile fecale. În plus, apa le ajută pe acestea să circule mai ușor prin intestine, deoarece lubrifiază pereții intestinali.

Trebuie să reținem că scaunele rigide și uscate irită și zgârie țesuturile hemoroizilor, putând cauza durere și sângerări. Astfel, te sfătuim să bei cel puțin 8 pahare de apă pe zi. Dacă nu îți place, poți opta pentru sucuri și ceaiuri naturale. Însă spune „nu” băuturilor răcoritoare, cafelei și alcoolului.

Evită constipația

Constipația și hemoroizii reprezintă o combinație periculoasă. Dieta ta ar trebui să includă multe cereale integrale, fructe uscate, stafide și legume cu frunze verzi precum spanacul. Toate aceste alimente te ajută să previi constipația, astfel încât să nu simți durere când mergi la toaletă.

Dacă hemoroizii au început să sângereze, constipația poate agrava problema. Efortul pe care va trebui să îl depui ca să defechezi nu este benefic. Rezervă-ți suficient timp pentru a defeca și nu uita: exercitarea de presiune asupra rectului agravează sângerările cauzate de hemoroizi.

Nu amâna să mergi la toaletă

Sângerările cauzate de hemoroizi sunt foarte inestetice

Multe persoane au impresia că este în regulă să amâne mersul la toaletă sau că ar trebui să își reducă numărul de scaune zilnice. Raționamentul lor este că aceste măsuri accelerează vindecarea hemoroizilor și opresc sângerările. Însă această concepție este greșită.

Motivul este simplu: dacă deșeurile se acumulează în exces în organism, devine mai greu să le eliminăm fără a experimenta durere sau disconfort. De asemenea, sănătatea ta va avea de suferit, deoarece organismul tău va reține anumite toxine. Practic, îți crește riscul de a te îmbolnăvi.

Chiar dacă ești chinuit de durere din cauza hemoroizilor, trebuie să îți faci curaj și să mergi la toaletă. Dacă amâni defecarea, neplăcerile și durerea se vor amplifica. Perioada de recuperare va fi mai lungă și șansele să experimentezi din nou sângerări vor fi foarte mari.

Redu-ți aportul de alimente nocive

Sarea este unul dintre cei mai mari inamici ai persoanelor care au hemoroizi, acest aliment cauzând retenție de apă.

Dar care este relația dintre hemoroizi și inflamații? Corpul se umflă din cauza acumulării excesive de fluide și, simultan, vasele de sânge de la nivelul rectului se pot inflama. Drept consecință, poți experimenta sângerări, durere și disconfort când mergi la toaletă sau stai jos.

Totodată, te sfătuim să îți reduci aportul de cafea, băuturi alcoolice, ciocolată, alimente grase sau dulci și făină albă. Toate aceste produse produc materii fecale mai rigide și uscate, care nu pot fi eliminate ușor și fără durere.

Pe de altă parte, vei avea multe de câștigat dacă urmezi o dietă echilibrată. O alimentație corespunzătoare nu este recomandată doar când ai hemoroizi, ci tot timpul. Dieta ta ar trebui să includă multe fructe și legume proaspete. Asigură-te că preparatele pe care le servești includ toate grupele alimentare principale.

Asigură-te că ai o igienă personală adecvată

O igienă intimă adecvată este esențială dacă ai hemoroizi

Dacă hemoroizii încep să sângereze, riscul să experimentezi o senzație de arsură sau o infecție crește. De fiecare dată când mergi la toaletă, spală regiunea vizată cu apă rece sau călduță.

Nu utiliza hârtie igienică, acest produs putând să cauzeze iritații și să agraveze sângerările. Mai mult, nu lăsa sângele să se usuce în jurul anusului sau pe lenjeria ta intimă.

O modalitate bună de a curăța anusul este reprezentată de băile de șezut. Nu trebuie decât să scufunzi această regiune într-un recipient cu apă caldă. Lasă apa să acționeze pentru câteva minute, până când disconfortul dispare. La final, nu te șterge cu un prosop, acest obiect având același efect ca hârtia igienică.

Schimbă-ți postura

În cazul în care ai hemoroizi (indiferent dacă aceștia sângerează sau nu), unul dintre cele mai nocive lucruri pe care le poți face este să stai jos ore în șir. Chiar dacă slujba ta necesită să stai toată ziua în fața unui calculator, ridică-te în picioare pentru câteva minute în fiecare oră. Mișcă-te puțin în jurul biroului și vei avea mult de câștigat.

Acest obicei stimulează fluxul sanguin, prevenind acumularea sângelui la nivelul rectului, ce poate cauza durere și disconfort.

Nu te sfătuim să încerci activități fizice mai intense, cum ar fi ridicarea de greutăți, cursurile de spinning sau tenisul. Cât timp ai hemoroizi, optează doar pentru activități relaxante, precum înotul, yoga și mersul pe jos.

Apelează la terapii naturiste

Când ai hemoroizi, încearcă puțin gel de aloe vera

  • Aloe vera este unul dintre cele mai bune remedii naturiste. Secționează o frunză a acestei plantei pe lungime, îndepărtează spinii și aplică interiorul frunzei pe anus. Gelul plantei ar trebui să ia contact cu orice hemoroizi prezenți. În doar câteva minute, vei începe să te simți mai bine.
  • Și gheața reprezintă un remediu interesant, mai ales dacă disconfortul și senzația de arsură experimentate sunt foarte intense. Înfășoară cuburile de gheață într-o cârpă înainte de a le aplica, astfel încât să nu ia contact direct cu pielea.
  • Când optezi pentru o baie de șezut, poți adăuga o lingură de săruri Epsom în apă. Acest truc facilitează procesul de vindecare.

Sursa imaginii principale: wikiHow.com

Te-ar mai putea interesa