Hemoroizi cu sângerări - 7 remedii naturiste - Doza de Sănătate
 

Hemoroizi cu sângerări - 7 remedii naturiste

Unul dintre cele mai eficiente moduri de a preveni durerea cauzată de hemoroizi este să urmezi o alimentație echilibrată. Dacă alegi să consumi alimente bogate în fibre, organismul tău va putea elimina mai ușor deșeurile. În articolul de azi îți prezentăm tot ceea ce trebuie să știi despre acest subiect!
Hemoroizi cu sângerări - 7 remedii naturiste

Ultima actualizare: 25 mai, 2022

Hemoroizii reprezintă o problemă de sănătate neplăcută și dureroasă, în special când implică sângerare. De fapt, un procentaj ridicat al populației suferă de hemoroizi la un moment dat. Cele mai vulnerabile grupuri sunt femeile care tocmai au născut și cele trecute de 35 de ani. Știi însă care sunt cele mai bune remedii naturiste pentru a trata hemoroizi cu sângerări? Citește în continuare și vei afla.

7 remedii naturiste pentru a trata hemoroizi cu sângerări

De obicei, prezența sângelui în scaun sau apariția unor picături de sânge pe lenjeria intimă reprezintă neplăceri care dispar de la sine după câteva ore sau zile. Din păcate, între timp, vom resimți un nivel ridicat de disconfort și de durere.

Mâncărimile cauzate de hemoroizi pot deveni de nesuportat. Pentru a ne simți mai bine, mulți dintre noi decidem să apelăm la diverse remedii naturiste. Dacă vrei să știi cum poți să combați simptomele hemoroizilor și să grăbești procesul de vindecare, nu ezita să aplici trucurile de mai jos.

Bea multă apă

Hemoroizi cu sângerări care pot fi tratate prin consumul de apă

Pe lângă faptul că ajută organismul să elimine deșeurile și toxinele prin intermediul urinei, un consum suficient de apă înmoaie materiile fecale. În plus, apa le ajută pe acestea să circule mai ușor prin intestine, deoarece lubrifiază pereții intestinali.

Trebuie să reținem că scaunele rigide și uscate irită și zgârie țesuturile hemoroizilor, putând cauza durere și sângerări. Astfel, te sfătuim să bei cel puțin 8 pahare de apă pe zi. Dacă nu îți place, poți opta pentru sucuri și ceaiuri naturale. Nu-ți recomandăm însă consumul de băuturi carbogazoase, cafea și alcool.

Evită constipația

Constipația și hemoroizii reprezintă o combinație periculoasă. Dieta ta ar trebui să includă multe cereale integrale, fructe uscate, stafide și legume cu frunze verzi precum spanacul. Toate aceste alimente te ajută să previi constipația, astfel încât să nu simți durere când mergi la toaletă.

Dacă hemoroizii au început să sângereze, constipația poate agrava problema. Efortul pe care va trebui să îl depui ca să defechezi nu este unul benefic pentru organism. Rezervă-ți suficient timp pentru a defeca și nu uita: exercitarea de presiune asupra rectului agravează aceste hemoroizi cu sângerări.

Nu amâna să mergi la toaletă

Hemoroizi cu sângerări care nu pot fi tratate dacă amânăm mersul la toaletă

Multe persoane au impresia că este în regulă să amâne mersul la toaletă sau că ar trebui să își reducă numărul de scaune zilnice. Raționamentul lor este că aceste măsuri grăbește vindecarea hemoroizilor și opresc sângerările. Însă această concepție este greșită.

Motivul este simplu: dacă deșeurile se acumulează în exces în organism, devine mai greu să le eliminăm fără a experimenta durere sau disconfort. De asemenea, sănătatea ta va avea de suferit, deoarece organismul tău va reține anumite toxine. Practic, îți crește riscul de a te îmbolnăvi, mai ales dacă ai hemoroizi cu sângerări.

Chiar dacă ești chinuit de durere din cauza hemoroizilor, trebuie să îți faci curaj și să mergi la toaletă. Dacă amâni defecarea, disconfortul și durerea se vor amplifica. Perioada de recuperare va fi mai lungă și șansele să experimentezi din nou sângerări vor fi foarte mari.

Redu-ți aportul de alimente nesănătoase

Sarea este unul dintre cei mai mari inamici ai persoanelor care au hemoroizi sau hemoroizi cu sângerări, acest aliment cauzând retenție de apă.

Dar care este relația dintre hemoroizi și inflamații? Corpul se umflă din cauza acumulării excesive de fluide și, simultan, vasele de sânge de la nivelul rectului se pot inflama. Drept consecință, poți experimenta sângerări, durere și disconfort când mergi la toaletă sau dacă te așezi.

Totodată, te sfătuim să îți reduci aportul de cafea, băuturi alcoolice, ciocolată, alimente grase sau dulci și făină albă. Toate aceste produse produc materii fecale mai rigide și uscate, care nu pot fi eliminate ușor și fără durere.

Pe de altă parte, vei avea multe de câștigat dacă urmezi o alimentație echilibrată. O alimentație corespunzătoare nu este recomandată doar când ai hemoroizi, ci tot timpul. Acesta ar trebui să includă multe fructe și legume proaspete. Asigură-te că preparatele pe care le servești includ toate grupele alimentare principale.

Asigură-te că ai o igienă personală adecvată

Hemoroizi cu sângerări care se tratează cu o igienă adecvată

În cazul unor hemorozi cu sângerări crește riscul de a avea senzații de arsură sau de a dezvolta o infecție. De fiecare dată când mergi la toaletă, spală-te cu apă rece sau călduță.

Nu utiliza hârtie igienică, acest produs putând să cauzeze iritații și să agraveze sângerările. Mai mult, nu lăsa sângele să se usuce în jurul anusului sau pe lenjeria ta intimă.

O modalitate bună de a curăța anusul este reprezentată de băile de șezut. Nu trebuie decât să scufunzi această zonă într-un recipient cu apă caldă. Lasă apa să acționeze pentru câteva minute, până când disconfortul dispare. Însă nu te șterge cu un prosop, acest obiect având același efect ca hârtia igienică.

Evită să stai așezată pentru un timp îndelungat

Indiferent dacă ai hemoroizi sau hemorozi cu sângerări, unul dintre cele mai nocive lucruri pe care le poți face este să stai jos ore în șir. Chiar dacă slujba ta necesită să stai toată ziua în fața unui calculator, ridică-te în picioare pentru câteva minute în fiecare oră. Mișcă-te puțin în jurul biroului și vei avea mult de câștigat.

Acest obicei stimulează fluxul sanguin, prevenind acumularea sângelui la nivelul rectului, ce poate cauza durere și disconfort.

Nu te sfătuim să încerci activități fizice mai intense, cum ar fi ridicarea de greutăți, cursurile de spinning sau tenisul. Cât timp ai hemoroizi, optează doar pentru activități relaxante, precum înotul, yoga și mersul pe jos.

Apelează la terapii naturiste

Hemoroizi cu sângerări care pot fi tratate cu aloe vera
  • Aloe vera este unul dintre cele mai bune remedii naturiste. Secționează o frunză a acestei plantei pe lungime, îndepărtează spinii și aplică interiorul frunzei pe anus. Gelul plantei ar trebui să ia contact cu orice hemoroizi prezenți. În doar câteva minute, vei începe să te simți mai bine.
  • Și gheața reprezintă un remediu interesant, mai ales dacă disconfortul și senzația de arsură experimentate sunt foarte intense. Înfășoară cuburile de gheață într-o cârpă înainte de a le aplica, astfel încât să nu ia contact direct cu pielea.
  • Când optezi pentru o baie de șezut, poți adăuga o lingură de săruri Epsom în apă. Acest truc facilitează procesul de vindecare.

Sursa imaginii principale: wikiHow.com


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.