Scrisoare către mama mea, pentru dragostea ei adevărată
 

Scrisoare către mama mea, pentru dragostea ei adevărată

Mama mea este persoana pe care o admir cel mai mult în lume. Nu numai că m-a învățat că dragostea adevărată există, dar a fost ghidul și modelul meu.
Scrisoare către mama mea, pentru dragostea ei adevărată

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Îmi amintesc că, în copilărie, trimiteam o scrisoare către mama la orice ocazie specială. Era emoționată și îmi mulțumea cu un sărut. Mă uitam la ea pentru a-i vedea ochii sclipind de emoție.

De curând mă întrebam de ce am lăsat aceste detalii să se piardă în timp. O iubesc și o admir profund pe mama, dar am crescut și am încetat să îi mai dau acele scrisori pe care le iubea atât de mult. Astăzi, deși nu este ziua ei de naștere, am decis că este o zi bună să îi scriu din nou.

Scrisoare către mama mea, pentru dragostea și curajul ei adevărat

Mamă, știu că poate ți se pare puțin ciudat că îți scriu această scrisoare, dar am o dorință profundă de a-mi exprima admirația pentru tine. Ai avut grijă de mine ca de cea mai mare comoară a ta și mi-ai spus că dragostea există. În cel mai curajos mod, ți-ai asumat viața cu mine, chiar și atunci când au apărut mii de obstacole.

Viața nu a fost ușoară, știu. Din acest motiv, de multe ori mă tot gândesc cum, în ciuda oricărei probleme, ai venit mereu la mine cu un zâmbet, îmbrățișări și toate acele lucruri necesare pentru a mă încuraja. Ce norocoasă sunt! În tine am găsit întotdeauna tot ce am nevoie. Ai fost copilul meu, prietenul meu, profesorul și asistenta mea. În vremuri dificile, chiar și psihologul meu.

Cu o singură îmbrățișare m-ai protejat. Nu trebuia să-mi spui nimic care să mă facă să simt că totul va fi în regulă. Deși nu mai sunt acea fetiță care se ascundea sub fusta ta, sunt fragilă în brațele tale.

Mamă și fiică

 

 

Ești persoana pe care o admir cel mai mult…

M-ai învățat despre rezistență, răbdare și perseverență. M-ai făcut să înțeleg că orice, oricât de dificil ar fi, are o soluție. De aici și multe dintre succesele pe care le-am avut până în prezent.

Pentru toate acestea, te admir mult. Te văd ca pe o femeie curajoasă, independentă, capabilă să realizeze lucruri de neimaginat. Și, deși ca orice om, ai momente de vulnerabilitate, ai puterea de a merge mai departe. Mulțumesc, pentru că toate acestea s-au reflectat în felul meu de a vedea și de a-mi asuma viața.

Mă simt minunat

Încă am în minte acea frază pe care în copilărie mi-o repetai mereu… „lumea este pentru cei care umblă fără teamă”. Și da, ai dreptate. Învingerea fricii este ceea ce mi-a permis să ajung acolo unde sunt acum. De aceea, continuu să port în minte acest gând înțelept în orice loc merg. Încerc să-l aplic în orice circumstanță determinantă din viața mea și, bineînțeles, sunt ghidată de curajul tău.

Toată dragostea pe care mi-ai dat-o m-a făcut să înțeleg că nu merit mai puțin. Ai dat valoare vieții mele și m-ai făcut să mă simt grozav. Valorile pe care le-ai cultivat în mine m-au făcut o femeie minunată. Acea ființă umilă și puternică, ce avansează cu dragoste și hotărâre în căutarea viselor sale.

Mamă cu fata ei

 

Aș putea să enumăr toate acele calități care te fac o femeie grozavă. Dar, cuvintele sunt insuficiente pentru a descrie tot ceea ce ești și cât de mult te iubesc. Ești cea mai bună mamă din lume. Viața mi-a dat privilegiul de a fi fiica ta și sunt recunoscătoare pentru asta.

Sper să pot răsplăti toate lucrurile pe care le faci în fiecare zi pentru mine. Sper că ești mândră de mine. Te iubesc și voi fi mereu alături de tine, așa cum și tu vei fi alături de mine.

Tu când ai scris ultima dată o scrisoare către mama ta?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • de Torres Porras, F. (2019). Las mujeres sin miedo. Paradigma: revista universitaria de cultura, (22), 82-86. https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=6983512
  • García, T. M. (2019). ¿Existe el amor maternal? Historia del amor maternal. Siglos XVII al XX de Elisabeth Badinter. Encrucijadas: Revista Crítica de Ciencias Sociales, (18), 13. https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=7247544
  • Ibarra, M., & Magdalena, S. (2019). Desafíos de las mujeres jefas de familia monoparental: ¿convicción o duda de sus propias capacidades?. Trayectorias Humanas Trascontinentales, (6). https://www.unilim.fr/trahs/index.php?id=1950&lang=fr
  • Leal Isida, R., Díaz, I., Saucedo Sánchez, M., Maqueda Gutiérrez, S. L., Alvear, S. de, Sandoval Gómez, L. M., Morales Garay, C. A., Chayrez Grijalva, E., Jz, F., Andrade Reyes, F., Sroczyñski Merino, I., Hernández Peña, L., Venegas Montoya, N. E., Sánchez, A., Pérez Santisteban, J. A., Cisneros Salgado, V., Cervantes López, A., Valles Pérez, V. P., Lara, M., & Massieu, X. (2021). Eternamente libres: mujeres en resistencia. Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Monterrey. Disponible en: https://repositorio.tec.mx/handle/11285/648258

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.