Supa cu broccoli, cartofi și brânză: o rețetă delicioasă
Scris și verificat de nutriționistul Florencia Villafañe
Ați încercat vreodată supa cu broccoli, cartofi și brânză? Deși nu este atât de cunoscută, este o opțiune excelentă în zilele răcoroase. Din acest motiv, vă oferim o rețetă pe care o puteți prepara acasă fără complicații majore.
Supa cu broccoli, cartofi și brânză: o rețetă delicioasă
Supele sunt o modalitate clasică și simplă de a consuma legume. Desigur, în funcție de ingredientele adăugate, aceste preparate pot fi sau nu sănătoase.
În plus, ele ne permit să folosim legume care nu sunt mereu pe gustul oamenilor, precum broccoli. Din fericire, în această rețetă, aroma de broccoli trece neobservată.
Recomandăm și: 3 rețete sănătoase pentru oala cu presiune
Ingrediente
- 1 1/2 căni de supă de pui de casă
- 1 1/2 linguri de amidon de porumb
- 2 linguri de brânză rasă
- 30 grame de cremă de brânză
- 1/2 cană de brânză cheddar
- 1 praf de nucșoară
- 1/2 cană de lapte
- Sare și piper după gust
- 100 grame de smântână
- 1 ceapă medie
- 2 căni de broccoli
- 1 cartof mediu
- 1/2 morcov
- 1 tulpină de țelină
- 1 cățel de usturoi
Instrucțiuni pas cu pas
- Primul pas pentru a face această rețetă este curățarea și pregătirea legumelor. Spălați broccoli, cartofii, morcovul și ceapa. Curățați cartofii și tăiați-i cuburi.
- Apoi, puneți toate legumele, cu excepția broccoli-ului, într-o oală mare și acoperiți-le cu multă apă fierbinte. Gătiți totul timp de 15 minute, până când cartofii devin moi și ceapa transparentă.
- Adăugați supa și gătiți la foc mic. Amestecați din când în când și adăugați mai multă supă dacă observați că se evaporă.
- Adăugați broccoli. Gătiți încă 5 minute. Nu încetați să amestecați sau să controlați cantitatea de lichid.
- Opriți focul și lăsați preparatul să se răcească la temperatura camerei. Puneți conținutul oalei într-un blender sau într-un robot de bucătărie.
- Tăiați brânza cheddar cuburi sau dați-o pe răzătoare. Adăugați piperul, un praf de sare (brânza are deja un conținut mare de sodiu), laptele, cheddarul și crema de brânză.
- Amestecați bine. Puneți conținutul înapoi în oală și reîncălziți-l.
- Curățați și tăiați cățelul de usturoi în jumătate. Tăiați mărunt tulpina de țelină. Adăugați totul în oală.
- Amestecați cele 2 linguri de amidon de porumb cu un jet de apă. Apa trebuie să fie la temperatura camerei pentru a nu se forma cocoloașe.
- Puneți smântâna în oală și asezonați cu nucșoară. Începeți să amestecați și adăugați amidonul de porumb dizolvat. Amestecați continuu, deoarece acest ultim ingredient va face supa să se îngroașe.
- Gustați și, dacă este necesar, adăugați sare și piper.
- Odată ce mâncarea are aroma dorită și o consistență cremoasă, supa este gata de servire.
- Serviți supa într-un vas adânc și adăugați brânza rasă. Puteți consuma această supă delicioasă cu pâine prăjită de casă.
Încercați și: Ce este supa Pho și care sunt beneficiile ei?
Încercați supa cu broccoli, brânză și cartofi!
Profesioniștii în nutriție recomandă consumul zilnic al unei porții de legume crude și al unei porții de legume fierte (400 grame pe zi).
Organizații precum Fundația Spaniolă pentru Inimă subliniază faptul că supele de legume ajută la slăbire și la controlul bolilor precum ficatul gras, colesterolul crescut și diabetul, printre alte patologii metabolice.
Totul depinde de modul în care supele sunt făcute. Supa cu brânză, broccoli și cartofi conține smântână și brânză cheddar, adică alimente cu grăsimi și bogate in sodiu. Nu este recomandată persoanelor cu hipertensiune arterială, trigliceride mărite și colesterol ridicat.
Desigur, există și alte variante. Puteți adăuga și alte legume, pe lângă cele menționate. Dovleacul, cartofii dulci și conopida sunt câteva exemple.
Smântâna, crema de brânză și cheddarul, pe lângă faptul că oferă aromă și consistență, oferă și grăsimi saturate. Din acest motiv, rețeta poate provoca indigestie persoanelor sensibile. Acesta este un aspect care o diferențiază de alte supe ușoare. Totuși, pregătiți-o și nu uitați că puteți varia rețeta. Are o aromă pe care nu veți regreta că ați încercat-o!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- OMS. Organización Mundial de la Salud. Alimentación sana. Disponible en: https://www.who.int/es/news-room/fact-sheets/detail/healthy-diet
- FEN. Fundación Española del corazón. Sopa de verduras. Disponible en: https://fundaciondelcorazon.com/nutricion/recetario/primeros-platos/1923-primero-platos-sopa-de-verduras.html
- INTA. Nutrición y pandemia: la importancia del consumo de frutas y verduras. Disponible en: https://inta.gob.ar/noticias/nutricion-y-pandemia-la-importancia-del-consumo-de-frutas-y-verduras.
- Martínez-Gamboa, M., & de los Remedios Sánchez-Díaz, M. (2013). Importancia de algunas frutas, verduras y hortalizas en la prevención de la diabetes mellitus tipo II/The Importance of some fruits and vegetables in the prevention of diabetes mellitus type II. RIDE Revista Iberoamericana para la Investigación y el Desarrollo Educativo, 3(6), 186-202.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.