Ce este supa Pho și care sunt beneficiile ei?
 

Ce este supa Pho și care sunt beneficiile ei?

Vă vom arăta ce este supa Pho și efectele pozitive ale acestui preparat asupra sănătății. Este ușor de preparat și oferă mulți nutrienți esențiali.
Ce este supa Pho și care sunt beneficiile ei?
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Supa Pho este un preparat vietnamez care poate oferi diverse beneficii pentru sănătate. Este o supă care combină mai multe tipuri de nutrienți esențiali, așadar poate fi inclusă în dietă în mod regulat.

Din ce în ce mai multe țări consumă acest preparat, care se remarca și prin caracteristicile organoleptice excelente. Vă vom arăta ce efecte pozitive are!

Ce este supa Pho?

Supa Pho conține tăiței de orez și ierburi aromatice. Oasele de vită sunt folosite pentru a crește aportul de proteine și colagen.

Pentru a obține un rezultat bun, supa trebuie să fie gătită la foc foarte mic timp de câteva ore. Această supă este rafinată și oferă o cantitate mare de substanțe nutritive și fitochimice.

Bol cu supa Pho

Rețetă de supă Pho

În continuare, vă vom arăta o rețetă rafinată de supă Pho pe care o puteți face acasă. Varianta de mai jos este cu vită, deși se pot folosi și alte tipuri de carne.

Ingrediente

 • 2 oase de vită
 • 1 ceapă medie
 • Ghimbir proaspăt
 • 1 baton de scorțișoară
 • Cardamom
 • 2 cuișoare
 • Anason stelat
 • Coriandru
 • Fenicul
 • Chilli
 • 400 grame carne de vită
 • 400 grame tăiței de orez
 • 100 grame muguri de fasole
 • 200 grame carne de vită pentru chiftele
 • Sare după gust

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Primele 10 ingrediente se pun într-o tavă la cuptor la 180 de grade Celsius timp de 20 de minute. Este important să acoperiți tava cu folie de aluminiu.
 2. Puneți ingredientele de mai sus într-o oală cu 1 litru de apă clocotită.
 3. Adăugați sare.
 4. Fierbeți o oră, îndepărtând spuma puțin câte puțin.
 5. Când este gata, strecurați.
 6. Pentru a continua, faceți chiftele mici din carnea tocată și sare.
 7. Puneți supa în oală și adăugați tăițeii și chiftelele.
 8. Lăsați să fiarbă 2 minute și adăugați carnea tăiată.
 9. Adăugați busuioc și lime la servire.

Beneficiile supei Pho

Supa Pho ajută la menținerea echilibrului oxidativ în mediul intern, deoarece este un fel de mâncare care conține mulți fitonutrienți.

Aceștia neutralizează formarea radicalilor liberi și acumularea ulterioară a acestora în țesuturile corpului. Acest efect a fost legat de un risc mai mic de a dezvolta patologii complexe, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul European de Chimie Medicinală.

Merită subliniat și conținutul de proteine. Acești nutrienți ajută la menținerea masei slabe într-o stare funcțională. Atunci când aprovizionarea este deficitară, problemele de catabolism muscular se manifestă pe termen mediu, după cum indică cercetările publicate în revista Nutrients. Vorbim despre sarcopenie, o boală care este asociată cu multe probleme cronice la vârsta adultă.

Supa Pho este o sursă de colagen. Această proteină face parte din majoritatea structurilor corpului. După vârsta de 30 de ani, sinteza endogenă este redusă, deci este esențială creșterea prezenței acestui element în alimentație. De asemenea, s-a dovedit că unii micronutrienți pot îmbunătăți producția internă, cum este cazul vitaminei C. Important este ca aceștia să fie consumați în doze suficiente.

Dezavantajele supei Pho

În ciuda efectelor pozitive menționate, ceea ce strălucește nu este mereu aur. Supa Pho are unele caracteristici care o fac să nu fie potrivită pentru anumiți oameni. De exemplu, are mult sodiu.

Acest mineral a fost asociat cu un risc crescut de a dezvolta hipertensiune arterială la persoanele predispuse genetic. Cei cu antecedente de probleme cardiovasculare trebuie să modereze consumul de sare.

Vas tradițional cu supa Pho

În plus, este un fel de mâncare destul de energizant. Acest lucru va depinde de tipul de tăiței și de carnea folosită. Este un preparat cu o densitate nutrițională ridicată, așadar un consum excesiv ar putea provoca creșterea în greutate pe termen mediu. Rezultatul este o creștere a inflamației în mediul intern, care reduce eficiența funcțiilor fiziologice vitale.

Supa Pho, un preparat cu mulți nutrienți de calitate

După cum ați văzut, supa Pho conține o cantitate mare de nutrienți de calitate. Poate fi inclusă în contextul unei alimentații variate și echilibrate cu scopul menținerii unei bune stări de sănătate pe termen mediu.

Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă la ingredientele selectate pentru a evita aportul excesiv de energie. Cel mai bine este să optați pentru bucăți slabe de carne și o cantitate moderată de tăiței.

Nu uitați că unele persoane trebuie să reducă consumul de minerale din cauza problemelor de funcționare a organelor. În acest caz, medicul va fi cel care va oferi indicații precise. Unii micronutrienți pot interacționa cu medicația, așa că aportul lor trebuie controlat pentru a evita disfuncțiile la nivel fiziologic.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Neha, K., Haider, M. R., Pathak, A., & Yar, M. S. (2019). Medicinal prospects of antioxidants: A review. European journal of medicinal chemistry178, 687–704. https://doi.org/10.1016/j.ejmech.2019.06.010
 • Prokopidis, K., Cervo, M. M., Gandham, A., & Scott, D. (2020). Impact of Protein Intake in Older Adults with Sarcopenia and Obesity: A Gut Microbiota Perspective. Nutrients12(8), 2285. https://doi.org/10.3390/nu12082285
 • Lis, D. M., & Baar, K. (2019). Effects of Different Vitamin C-Enriched Collagen Derivatives on Collagen Synthesis. International journal of sport nutrition and exercise metabolism29(5), 526–531. https://doi.org/10.1123/ijsnem.2018-0385

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.