10 alimente care luptă împotriva astmului

· 13 august 2015

Astmul este o afecțiune cronică ce afectează sistemul respirator. Această boală este cauzată de diverși factori care, printre altele, provoacă dificultăți mari în respirație. Deși nu poate fi vindecat, poți controla și poți lupta împotriva astmului cu ajutorul medicamentelor. Dar mai poți ameliora simptomele și prin consumul anumitor alimente. Citește în continuare care sunt cele 10 alimente care luptă împotriva astmului. 

1. Avocado

Fructul de avocado este o opțiune excelentă pentru bolnavii de astm, mai ales când această afecțiune este asociată cu alergia la nuci. Mai mult, acest fruct conține glutation, un element care protejează celulele de radicalii liberi. Are și proprietăți detoxifiante.

2. Broccoli

Broccoli

Studiile recente au arătat că un consum frecvent de broccoli ajută persoanele astmatice să combată efectele acestei boli. Mai mult, s-a dovedit că ajută la prevenirea inflamațiilor la nivelul aparatului respirator și la eliminarea radicalilor liberi.

3. Merele

Merele sunt un alt produs natural cu efecte benfice pentru astmatici. Specialiștii spun că acest lucru se datorează conținutului ridicat de bioflavonoide. Acestea, mai ales quercitina, sunt antihistaminice naturale care combat inflamațiile de la nivelul aparatului respirator.

4. Bananele

banane

Bananele te ajută să respiri mai bine, motiv pentru care sunt foarte recomandate pentru bolnavii de astm. Bananele conțin piridoxal, cunoscut mai ales sub numele de vitamina B6. Printre altele, acesta are rolul de a relaxa mușchiul neted bronșic. 

5. Ghimbirul

Astmaticilor le este recomandat și consumul de ghimbir. Specialiștii spun că ghimbirul conține substanțe antiinflamatorii care ajută la tratarea astmului. De fapt, ei susțin că tocmai aceste substanțe îi dau ghimbirului gustul său specific.

6. Spanacul

spanac

Spanacul este un aliment foarte sănătos. Un studiu recent a arătat că ajută și la prevenirea astmului. Acest lucru nu ar trebui să ne surprindă, întrucât spanacul conține numeroase substanțe hrănitoare și vitamine, esențiale pentru buna funcționare a organismului.

7. Rozmarinul

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, rozmarinul este foarte recomandat bolnavilor de astm. Prin urmare, este un aliment care menține sistemul respirator sănătos.

8. Semințele de floarea soarelui

Semințele de floarea soarelui conțin diverse substanțe nutritive și proprietăți care ajută la prevenirea astmului. Printre acestea se numără și vitamina E, potasiul și magneziul. Cu toate acestea, unele persoane ar trebui să fie atente atunci când consumă aceste semințe, întrucât pot provoca alergii.

9. Menta

menta contra astmului-3

Menta conține diverse proprietăți care eliberează căile respiratorii, fiind de mare ajutor pentru cei ce suferă de astm. De fapt, această plantă este folosită în compoziția multor medicamente care tratează bolile respiratorii.

10. Vitamina C

Bolnavilor de astm le este recomandat consumul de alimente bogate în vitamina C. După cum știi, această vitamină prezintă numeroase beneficii pentru sistemul respirator, având și efecte antiseptice.