13 moduri de a folosi Coca Cola - Doza de Sănătate
 

13 moduri de a folosi Coca Cola

Pentru a elimina petele de grăsime de pe haine, puneți un pic de Coca Cola în mașina de spălat, sau mai bine, direct pe pată. Aceasta va dispărea fără nici un efort.
13 moduri de a folosi Coca Cola

Ultima actualizare: 12 octombrie, 2022

Toată lumea știe ce este Coca Cola, cea mai consumată băutură în întreaga lume, după apă. De ceva vreme, s-a tot vorbit și am fost avertizați de efectele negative pe care le poate avea asupra sănătății. Asta deoarece această băutură are foarte mult zahăr și alte substanțe care, pe termen scurt sau lung, pot avea consecințe grave asupra organismului nostru.

Consumul de Coca Cola produce o serie de schimbări metabolice care devin evidente imediat după ce ați băut doar un pahar din această băutură.

Pe termen lung, poate provoca boli grave precum obezitate, diabet, afecțiuni ale oaselor, ale sistemului respirator, nervos sau efecte precum îmbătrânirea prematură, ca să menționăm doar câteva.

Știți cum se folosește uneori această băutură care ne place multora? În acest articol, vă vom dezvălui câteva moduri surprinzătoare de a folosi Coca Cola, pe care probabil nu le știați.

Soluție de curățat toaleta

Vasul de toaletă are pete pe el? Dacă da, atunci puteți turna puțină Coca Cola în el, lăsați-l nefolosit timp de o oră, apoi frecați murdăria cu peria. Corvoada frecării vasului de toaletă cu mii de produse va lua sfârșit. Acum aveți la îndemână o băutură atât de populară.

Îndepărtează rugina cu Coca Cola

Coca cola pentru rugină

Dacă aveți obiecte din metal care au ruginit, puteți să le curățați dacă le înmuiați în puțină Coca Cola și le lăsați peste noapte. A doua zi dimineața le puteți curăța foarte ușor și își vor recăpăta strălucirea.

Îndepărtează petele de grăsime

Petele de grăsime sunt adesea greu de îndepărtat, iar uneori detergenții nu reușesc să le scoată. Ca să scăpați de această problemă enervantă, trebuie doar să puneți un pic de Coca Cola în mașina de spălat, sau mai bine, să o aplicați direct pe pată.

Îndepărtează guma de mestecat din păr

Dacă vi s-a lipit o bucată de gumă de mestecat în păr, nu mai trebuie să recurgeți la măsuri extreme și să vă tăiați șuvița de păr. Trebuie doar să puneți un pic de Coca Cola pe zona afectată și să o lăsați câteva minute. După aceea, puteți lua guma de mestecat din păr.

Curăță oalele și tigăile

Coca cola curăță tigăile

Odată cu trecerea timpului și datorită folosirii repetate, oalele și tigăile din bucătărie încep să aibă o culoare mai închisă pe fund sau pe margini. Pentru a le reda strălucirea, trebuie doar să aplicați o cantitate mică din această băutură carbogazoasă și să o lăsați câteva minute. Chimicalele din aceasta vor face ca petele să dispară.

Pesticid pentru recolte

Coca Cola se folosește în India ca pesticid pentru recolte deoarece combate diferite boli într-un mod eficient și economic.

Curăță monedele

Dacă sunteți colecționari de monede și vreți să le dați puțină strălucire, scufundați-le într-un vas cu Coca Cola. Lăsați-le puțin până când băutura îndepărtează toată murdăria și petele.

Curăță urmele de vopsea de pe mobilă

Dacă v-a căzut puțină vopsea pe mobilă și vreți să o faceți ca nouă, înmuiați o bucată de pânză în Cola și frecați zona murdară. La final, trebuie doar să curățați ca să nu rămână lipicioasă.

Schimbă culoarea părului

Coca cola decolorează părul

Dacă v-ați vopsit părul și culoarea este prea închisă și vreți să recuperați nuanța mai deschisă pe care o aveați mai înainte, aplicați puțină Cola pe tot părul și lăsați-o așa timp de o oră. Apoi, vă puteți spăla și veți vedea diferența.

Curăță bateria de la mașină

Coca Cola vă poate ajuta să scăpați de coroziunea formată pe bateria de la mașină. Trebuie doar să aplicați puțină Coca Cola prin pulverizare pe zona respectivă. Frecați cu o perie de sârmă.

Desface șuruburile

Dacă aveți nevoie să desfaceți un șurub înțepenit, turnați Coca Cola pe el. Lăsați-l vreo două minute și veți vedea cât de ușor se va desface.

Îndepărtează petele de sânge utilizând Coca Cola

Coca Cola poate îndepărta petele de sânge de pe haine, din mașină sau din casă. De fapt, în Statele Unite poliția folosește Cola pentru a curăța sângele rămas pe asfalt după o crimă sau accident.

Inamicul grăsimii

Coca Cola poate îndepărta tot felul de pete de ulei de pe podea, covoare, mobilă, haine, aragaz, cuptor, sau orice alt loc. Trebuie doar să o aplicați direct pe pată, să o lăsați câteva minute și apoi să o îndepărtați cu apă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Vartanian LR, Schwartz MB, Brownell KD. Effects of soft drink consumption on nutrition and health: a systematic review and meta-analysis. Am J Public Health. 2007 Apr;97(4):667-75. doi: 10.2105/AJPH.2005.083782. Epub 2007 Feb 28. PMID: 17329656; PMCID: PMC1829363.
  • Basu S, McKee M, Galea G, Stuckler D. Relationship of soft drink consumption to global overweight, obesity, and diabetes: a cross-national analysis of 75 countries. Am J Public Health. 2013 Nov;103(11):2071-7. doi: 10.2105/AJPH.2012.300974. Epub 2013 Mar 14. PMID: 23488503; PMCID: PMC3828681.
  • Is Coca-Cola effective at removing blood-stains? (n.d.). Stack Exchange. Available in https://skeptics.stackexchange.com/questions/14460/is-coca-cola-effective-at-removing-blood-stains
  • García-González Y, Torriente-Valle J, Oliveros-Oliveros R, García-Rosales L, Peña-Saldívar O. Daños a la salud por consumo adictivo de Coca Cola. Revista del Hospital Psiquiátrico de La Habana. 2019; 14 (3). Disponible en: http://revhph.sld.cu/index.php/hph/article/view/39

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.