4 idei pentru a face un suport pentru tămâie acasă - Doza de Sănătate
 

4 idei pentru a face un suport pentru tămâie acasă

Pentru a nu provoca accidente, recomandarea este să cumpărați sau să faceți un suport pentru tămâie acasă. Vă arătăm câteva idei, astfel încât să le puteți pune în practică!
4 idei pentru a face un suport pentru tămâie acasă

Ultima actualizare: 25 octombrie, 2022

Tămâia este rezultatul amestecării secreției naturale, uleioase și parfumate pe care unele plante o generează (rășină) cu uleiuri aromatice de origine vegetală sau animală. Folosind un suport pentru tămâie și bețișoarele potrivite, casa ta va avea o mireasmă deosebită tot timpul.

Utilizarea tămâii parfumate în casă a devenit o practică foarte răspândită. Pentru a nu cauza niciun accident în timpul utilizării acesteia, este necesar un suport pentru tămâie. Acest instrument vă va ajuta să păstrați bagheta aprinsă constant.

1. Suport de tămâie cu frunze de magnolie

Aceste frunze ovale supradimensionate constituie o bază ideală pentru bățul de tămâie. Pentru a realiza această opțiune ecologică, nu veți avea nevoie de multe lucruri: frunze de magnolie căzute de câteva ore, pensule cu vârfuri fine și vopsele sau pixuri cu cerneală de tip gel.

Selectați o frunză de magnolie care este în stare bună și continuați să o decorați cu modele și culori la alegere. Puteți scrie mesaje sau cuvinte ce induc liniștea sau relaxarea.

Rețineți că ideea este să personalizați partea concavă, astfel încât cenușa de tămâie să cadă acolo. Așteptați suficient timp pentru ca vopseaua să se usuce și, la capătul cel mai înalt, faceți o gaură cu vârful bețișorului.

2. Folosiți ramurile copacilor

Alegeți o ramură de 25 cm, cu diametrul de cel mult 10 cm. Faceți o tăietură dreaptă pe mijlocul ramurii de la un capăt la altul. Partea plană este orientată în sus, în timp ce partea curbată va servi drept bază. Apoi, cu un burghiu mic, găuriți în jos la mijloc sau lângă una dintre margini. Această gaură este locul în care veți pune bețișorul de tămâie.

Puteți tăia un șanț mic pe partea plană pentru a servi ca depozit de cenușă. Încercați să personalizați suportul pentru tămâie cu lac sau vopsea spray în culoarea preferată.

Suport pentru tămâie
Bețișoarele de tămâie sunt fabricate din diferite substanțe. Fiecare are o anumită utilizare și aplicație.

3. Suport de tămâie din CD-uri vechi

Pentru a dezvolta această idee, veți avea nevoie de lut pentru a modela floarea soarelui, o lună sau modelul preferat. Apoi, în lutul încă proaspăt, trebuie să introduceți capătul de lemn al bețișorului pentru a face mai multe găuri.

Odată ce proiectul este terminat, ardeți piesa pentru a o face rigidă, eliminând riscul de deformare. Cu ajutorul siliconului rece, lipiți modelul de mijlocul CD-ului. Pentru a împiedica suportul de tămâie să zgârie orice suprafață, decupați o bucată de pâslă de dimensiunea discului și lipiți-o pe partea opusă.

Puteți decora și vopsi noul suport pentru tămâie după cum doriți. Unul dintre beneficiile acestui design este faptul că puteți folosi mai multe bețișoare simultan.

4. Rășină preaccelerată

Poate suna puțin intimidant, dar acest material este ușor de utilizat și nu necesită multă pricepere. Asigurați-vă că aveți la îndemână următoarele:

  • 1 picurător
  • Ulei comestibil
  • Rășină preaccelerată
  • Lipici transparent
  • Pigment la alegere
  • 1 bucată de pânză de bumbac
  • Catalizator de rășină 1%
  • 1 matriță la alegere
  • Bol și paletă pentru amestecare
  • Bile ceramice cu găuri de mărimea bețișorului

Instrucțiuni pas cu pas

S-o facem! Luați matrița și ungeți-o cu puțin ulei de gătit. Îndepărtați excesul cu o cârpă curată, turnați rășina necesară și puneți recipientul în apă caldă. Desigur, aveți grijă ca rășina să nu intre în contact cu apa, altfel se va întări. Apa caldă va ajuta la reducerea bulelor de aer din produs.

După 5 minute, scoateți recipientul și lăsați rășina să ajungă la temperatura camerei. Adăugați pigmentul. Cu ajutorul paletei, amestecați până când culoarea devine uniformă. În acel moment, adăugați catalizatorul (pentru fiecare 100 g de rășină, 40 de picături). Se amestecă, se toarnă în matriță și se lasă să se odihnească 1 oră și 45 de minute.

Puneți rezultatul obținut pe o cârpă curată sau pe o suprafață netedă. Cu ajutorul lipiciului, fixați bila ceramică pe rășină, având grijă ca orificiul să fie orientat în sus. După ce se usucă, puteți folosi suportul de tămâie de casă.

Recomandări pentru aprinderea tămâiei

Una dintre formele ușor de folosit ale tămâiei este bețișorul. Datorită versatilității aromelor, este cea mai cumpărată formă de prezentare. Cu ajutorul unui chibrit, puteți aprinde bățul. Veți observa că pulberea de tămâie își schimbă culoarea. Țineți-o departe de foc și puneți-o într-un suport pentru tămâie, astfel încât să ardă în siguranță.

Bețișoare de tămâie perfumată
Bețișoarele de tămâie sunt cea mai utilizată formă comercială, dar există și granule.

Suport pentru tămâie: un mod ieftin și ușor de a parfuma casa

Calitatea produsului este importantă. Pentru a fi mai natural, ar trebui să aibă cât mai puține componente adăugate. Rețineți că tămâia produsă în Japonia, Nepal și Tibet este cea mai bună de pe piață. Uneori, merită să investiți mai mulți bani. Mirosul depinde de preferințe, deși cele mai populare arome sunt lavanda și lemnul de santal.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.