5 simptome timpurii ale cancerului ovarian - Doza de Sănătate
 

5 simptome timpurii ale cancerului ovarian

Pentru detectarea la timp a cancerului ovarian, este foarte important să fim atente la orice schimbare din corpul nostru și să consultăm un medic specialist pentru a efectua analizele necesare.
5 simptome timpurii ale cancerului ovarian

Ultima actualizare: 17 septembrie, 2018

Cancerul ovarian este o boală foarte răspândită. Din acest motiv, este foarte importantă depistarea la timp a acestuia. Descoperă în cele ce urmează câteva simptome timpurii ale cancerului ovarian. Înainte de aceasta însă, am pregătit câteva informații esențiale despre această boală.

Cancerul este o boală caracterizată prin dezvoltarea anormală a celulelor. Celulele canceroase se divid, se înmulțesc și se răspândesc în mod necontrolat oriunde în corp.

În timp ce celulele sănătoase se divid și mor la un moment dat, celulele canceroase își pierd capacitatea de a muri. Din acest motiv, celulele canceroase se înmulțesc exagerat și formează tumori. În plus, aceste mase pot să distrugă și să înlocuiască țesuturile sănătoase din jur. Totuși, cu toate că fiecare tip de cancer are același proces de dezvoltare, fiecare provoacă diferite simptome.

Dacă te întrebai care sunt simptomele cancerului ovarian, citește în continuare.

Semne și simptome timpurii ale cancerului ovarian

Cancerul ovarian este al cincilea tip de cancer în ordinea frecvenței în cazul femeilor. De asemenea, cancerul ovarian este o boală cu o rată a mortalității ridicată. Acest tip de cancer se caracterizează prin înmulțirea celulelor anormale în țesutul care acoperă ovarele.

Cancerul poate fi detectat din cauza câtorva simptome care sunt mai intense pe măsură ce boala avansează, însă în primele stadii pot apărea semnale de alarmă precum următoarele:

1. Inflamații

Simptome timpurii ale cancerului ovarian precum inflamațiile

Printre primele simptome ale cancerului ovarian întâlnim balonarea sau umflarea abdomenului. Deși acest simptom se poate întâlni și în cazul altor boli, trebuie remarcat faptul că în cazul acestui tip de cancer, inflamațiile sunt frecvente și se manifestă pe perioade lungi de timp.

Dacă umflarea abdomenului este însoțită de pierdere în greutate, acest lucru poate reprezenta un alt semn al cancerului ovarian.

2. Dureri

Durerile pelvine sunt simptome timpurii ale cancerului ovarian

Durerile pelviene, de abdomen sau de spate reprezintă simptome care pot semnala cancerul ovarian, acest lucru depinzând de frecvența apariției și de faptul că disconfortul pare să se manifeste fără vreun motiv întemeiat. Durerea poate fi de o intensitate mică, medie sau ridicată.

De asemenea, durerile pot fi ascuțite la contactul sexual.

3. Probleme gastrointestinale

Simptome timpurii ale cancerului ovarian precum problemele de digestie

În general, femeile care au cancer ovarian au dificultăți de digestie, fiind sătule imediat ce încep să mănânce. Acest lucru poate duce la pierderi mari în greutate.

În plus, este posibil ca femeile afectate să sufere de probleme precum diareea sau constipația.

4. Probleme urinare

Urinarea frecventă este, de asemenea, unul dintre simptomele timpurii ale cancerului ovarian. Cu toate acestea, urinarea frecventă poate fi legată și de o infecție sau de slăbiciunea musculară a planșeului pelvian.

Pentru a determina cauza acestei probleme, cel mai bine este să consulți un ginecolog sau alt medic specialist.

5. Dereglări de ciclu menstrual

Simptome timpurii ale cancerului ovarian precum dereglările de ciclu

Printre principalele simptome timpurii ale cancerului ovarian întâlnim dereglările de ciclu menstrual. Acest lucru apare din cauza prezenței tumorilor care pot provoca dereglări hormonale și leziuni în colul uterin.

Deși aceste simptome pot fi asociate și cu alte boli, atunci când sunt cauzate de cancerul ovarian, dereglările pot deveni grave, menstruația apărând de până la 7-12 ori pe lună. Din acest motiv, este esențial să acorzi atenție fiecărui simptom sau schimbare în organism pentru a detecta afecțiunea la timp.

De asemenea, este important să reții că singura metodă de a afla dacă aceste simptome sunt legate de cancerul ovarian este de a apela la un medic specialist. Acesta va efectua analizele necesare pentru stabilirea unui diagnostic.

Sursa imaginii reprezentative: wikiHow.com


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.