6 remedii naturale pentru curățarea arterelor - Doza de Sănătate
 

6 remedii naturale pentru curățarea arterelor

Dacă îți cureți pereții arteriali cu ajutorul acestor remedii naturale, îți vei îmbunătăți sănătatea inimii și vei evita apariția complicațiilor ce îți pot afecta calitatea vieții.
6 remedii naturale pentru curățarea arterelor
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Blocajele ce pot apărea în interiorul arterelor reprezintă probleme grave ce pot duce la apariția afecțiunilor cardiovasculare. De aceea, este foarte important să apelezi periodic la remedii naturale pentru curățarea arterelor.

Dacă alimentația ta include grăsimi polinesaturate și ai un stil de viață sedentar, arterele tale se vor înfunda cu depuneri de colesterol și cheaguri de sânge. Acest lucru va reduce fluxul de sânge către inimă.

Consecințele acestui lucru apar treptat și lent. Netratate, pot fi fatale. Câteva dintre bolile ce apar ca urmare a înfundării arterelor sunt:

 • Angina pectorală
 • Accidentul vascular cerebral
 • Atacul de cord

Vestea bună este că există remedii naturale pentru curățarea arterelor. După consumarea lor, sângele va curge din nou liber în corp, permițând oxigenului, antioxidanților și altor nutrienți să ajungă la celule.

Deși există medicamente sintetice care promit să-ți curețe rapid arterele, noi recomandăm remediile naturale, deoarece acestea sunt ieftine și ușor de pregătit. De asemenea, tratamentele naturale pentru curățarea arterelor  au o acțiune de detoxifiere asupra organismului, având un efect pozitiv asupra stării generale de sănătate.

Remedii naturale pentru curățarea arterelor

1. Usturoi

Artere înfundate

Usturoiul este un aliment ce conține o mulțime de antioxidanți care ajută la reducerea nivelului de colesterol rău (LDL) în artere și la creșterea nivelului de colesterol bun (HDL). Conținutul său ridicat de vitamina B reduce întărirea pereților arteriali, prevenind formarea cheagurilor de sânge și a trombilor.

Unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru curățarea arterelor constă în consumul unui cățel de usturoi dimineața, pe stomacul gol. Este un mod simplu și eficient de a-ți menține arterele curate.

Poți combina usturoiul cu alte alimente medicinale pentru a-i întări proprietățile:

Ingrediente

 • 1 cățel de usturoi curățat de coajă
 • Sucul obținut după stoarcerea unei lămâi
 • 1 cană de apă (250 ml)

Mod de preparare

 1. Pune usturoiul și sucul de lămâie proaspăt stors într-o cană de apă fiartă și lasă totul la răcit.
 2. Apoi, pune amestecul în frigider și lasă-l să stea timp de 3 zile. După scurgerea acestui interval, strecoară lichidul și pune-l înapoi în frigider pentru alte 3 zile.
 3. Ia o lingură din acest amestec înainte de fiecare masă, timp de 40 de zile, o dată pe an.

2. Remedii naturale pentru curățarea arterelor cu mere

Merele conțin un tip de fibre ce reduc nivelul de colesterol și flavonoide ce reduc riscul de atac de cord cu 50%.

De obicei, recomandăm consumul merelor ca atare, însă astăzi îți prezentăm două remedii cu mere pentru curățarea arterelor.

Smoothie de mere

Ingrediente
 • 2 mere (200 g)
 • 3 morcovi
Mod de preparare și consum
 1. Pune în blender 2 mere și 3 morcovi și amestecă totul până obții un smoothie omogen.
 2. Pune băutura în frigider și consumă un pahar pe stomacul gol timp de 7 zile.

Rețetă cu oțet din cidru de mere

Ingrediente
 • 1/2 cană de oțet din cidru de mere (125 ml)
 • 1 cățel de usturoi
Mod de preparare și consum
 1. Amestecă în blender jumătatea de cană de oțet din cidru de vin și cățelul de usturoi.
 2. Consumă înainte de micul dejun timp de o săptămână, apoi bea un pahar de apă simplă (200 ml).

3. Suc de rodie

Rodia este un fruct care are numeroase proprietăți antioxidante și un conținut ridicat de polifenoli. De aceea, ea reprezintă unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru curățarea arterelor și scăderea nivelului de colesterol.

Pentru a profita de toate beneficiile oferite de rodie și a-ți îmbunătăți circulația sanguină, te sfătuim să consumi acest fruct în stare naturală sau sub formă de suc proaspăt neîndulcit. Consumă rodie timp de o săptămână, preferabil pe stomacul gol.

4. Turmeric pentru a desfunda arterele

Artere înfundate cu depuneri

Turmericul este un condiment foarte apreciat grație aromei sale și proprietăților vindecătoare. Acesta stimulează producția de bilă, ceea ce ajută la absorbția și metabolizarea grăsimilor.

Turmericul este cunoscut, de asemenea, pentru abilitatea sa de a reduce nivelul de colesterol, de a scădea riscul producerii unui accident vascular cerebral și de a împiedica apariția arteriosclerozei.

Cel mai bun mod de a consuma turmeric este sub formă naturală, ca și condiment adăugat peste carnea de pește, legume, carnea roșie și altele. De asemenea, îl poți consuma în următoarele rețete:

Ingrediente

 • 1 cană de lapte vegetal neîndulcit (250 ml)
 • 1/2 linguriță de turmeric (7.5 g)
 • 1 lingură de miere (25 g)

Mod de preparare și consum

 1. Amestecă laptele vegetal cu lingurița de turmeric și lingura de miere.
 2. Băutură trebuie să fie omogenă. Consumă remediul o dată sau de două ori pe zi, după servirea mesei.

5. Pește de două ori pe săptămână

Include în dieta ta pește oceanic gras, deoarece acesta este o sursă excelentă de acizi grași omega 3. Aceștia au abilitatea de a reduce nivelul de colesterol și de a păstra inima sănătoasă mai mult timp.

Îți recomandăm să consumi în mod special sardine, anșoa, somon, macrou și hering. Consumul acestora alături de broccoli sau mangold îți va îmbunătăți starea generală de sănătate.

6. Ghimbirul, un super-aliment pentru inimă

Ghimbirul este o rădăcină folosită cu precădere în medicina asiatică și pe post de condiment. Proprietățile sale antioxidante ajută la curățarea arterelor de toxine.

Aroma distinctă a ghimbirului face ca preparatele să fie mai gustoase, așadar îl poți folosi ca și mirodenie pentru a te bucura de toate beneficiile sale. Dacă vrei să-i întărești efectele, prepară un ceai de ghimbir.

Ingrediente

 • 1 cană de apă (250 ml)
 • 1 lingură de ghimbir (5 g)
 • 2 lingurițe de miere (15 g)

Mod de preparare și consum

 1. Încălzește apa cu rădăcina de ghimbir.
 2. Lasă la fiert timp de câteva minute. După răcire, adaugă lingurițele de miere.
 3. Consumă ceaiul înainte de culcare timp de o săptămână.

De asemenea, dacă vrei să-ți menții inima sănătoasă, evită fumatul și fă exerciții fizice timp de jumătate de oră în fiecare zi. Nu uita nici să incluzi fructe și legume în planul tău alimentar!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Aviram M, Rosenblat M. Pomegranate for Your Cardiovascular Health. Rambam Maimonides Med J. 2013;
 • Siegel G, Malmsten M, Pietzsch J, Schmidt A, Buddecke E, Michel F, et al. The effect of garlic on arteriosclerotic nanoplaque formation and size. Phytomedicine. 2004;
 • Zhao CN, Meng X, Li Y, Li S, Liu Q, Tang GY, et al. Fruits for prevention and treatment of cardiovascular diseases. Nutrients. 2017.
 • Wu HC, Horng CT, Tsai SC, Lee YL, Hsu SC, Tsai YJ, et al. Relaxant and vasoprotective effects of ginger extracts on porcine coronary arteries. Int J Mol Med. 2018;
 • Wongcharoen W, Phrommintikul A. The protective role of curcumin in cardiovascular diseases. International Journal of Cardiology. 2009.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.