6 trucuri pentru a avea sânii fermi

· 24 mai 2017
Vrei să ai sâni fermi? Pe lângă adoptarea unei posturi corespunzătoare a corpului și practicarea exercițiilor fizice localizate, este necesar să mănânci sănătos. 

Sânii reprezintă una dintre cele mai atrăgătoare părți ale corpului femeiesc, însă, din păcate, aceștia tind să se schimbe în timp.

Activitatea hormonală, fluctuațiile în greutate și chiar alăptatul pot provoca lăsarea sânilor, vergeturi și alte probleme. Toate aceste modificări, alături de diminuarea elasticității ca urmare a înaintării în vârstă, pot duce la pierderea fermității sânilor destul de timpuriu.

Deși lăsarea sânilor este normală după vârsta de 40 de ani, uneori acest proces este accelerat, întrucât pielea și musculatura sunt neglijate. Acestea fiind spuse, este necesar să iei anumite măsuri pe care să le pui în practică în fiecare zi de acum înainte.

Întrucât multe femei nu știu exact cum ar trebui să procedeze, îți prezentăm astăzi câteva recomandări pentru a-ți menține sânii fermi și sănătoși. 

1. O alimentație adecvată te ajută să îți menții sânii fermi

O alimentație adecvată te ajută să îți menții sânii fermi

Multe persoane nu își dau seama ce influență pozitivă are o alimentație sănătoasă, echilibrată și bogată în nutrienți asupra aspectului fizic. În ceea ce privește sânii, dieta este foarte importantă, deoarece contribuie la menținerea sănătății pielii și a musculaturii.

Anumite alimente stimulează producția de estrogen din corp, ajutând la dezvoltarea și la fermitatea sânilor, mai ales în perioada de creștere a acestora.

O dietă sănătoasă ar trebui să includă:

 • Fructe și legume
 • Leguminoase
 • Nuci
 • Carne slabă
 • Pește și fructe de mare
 • Cereale integrale
 • Semințe

2. Masaje cu gheață

Masajele cu gheață reprezintă o terapie care a căpătat popularitate în întreaga lume deoarece contribuie la tonificarea și la întinerirea pielii.

Aplicată pe țesutul mamar, gheața duce la strângerea pielii și a musculaturii, astfel încât sânii să devină mai fermi.

Instrucțiuni

 • Ia câteva cuburi de gheață și masează ușor sânii.
 • Repetă timp de 1-2 minute, iar după ce se usucă pielea, pune-ți imediat un sutien.
 • Pentru rezultate optime, repetă procedeul de două ori pe zi. 

3. Corectează-ți postura corpului

Corectează-ți postura corpului pentru a avea sânii fermi

O postură adecvată îți pune în evidență silueta și te ajută să ai sâni mai fermi și cu un aspect mai frumos. 

Poziția corpului, atât în repaus, cât și în mișcare, are un impact considerabil asupra sănătății pieptului, a abdomenului și a spatelui.

Stai dreaptă pentru a părea mai înaltă, a reduce riscul leziunilor și a preveni lăsarea sânilor.

4. Exerciții fizice

Deși este greu pentru multe persoane să facă mișcare în fiecare zi, exercițiile fizice reprezintă una dintre cele mai bune soluții pentru a avea sânii fermi, tonifiați și cu un aspect plăcut. 

Exercițiile tonifică pielea și ajută chiar la dezvoltarea masei musculare, mărind sânii în mod natural. În plus, sportul îmbunătățește circulația și sănătatea pielii, prevenind lăsarea acesteia și apariția vergeturilor.

Este important să faci exerciții care antrenează mușchii pectorali, spatele și brațele. Câteva recomandări sunt:

 • Flotări
 • Înot
 • Ridicarea de greutăți
 • Exerciții pentru piept cu greutăți

5. Mască pe bază de albuș de ou

O mască pe bază de albuș de ou te ajută să îți menții sânii fermi

O mască de albuș de ou aplicată în mod regulat elimină pielea lăsată din zona sânilor și îmbunătățește elasticitatea și fermitatea.

Pe lângă faptul că are proprietăți astringente, albușul de ou conține nutrienți esențiali care tonifică pielea atunci când sunt absorbiți.

Instrucțiuni

 • Bate bine un albuș de ou, apoi aplică-l pe tot pieptul.
 • Lasă-l să acționeze 30 de minute și clătește cu apă rece.

6. Bea multă apă

Hidratarea este esențială atât pentru fermitatea sânilor, cât și pentru sănătatea și rezistența musculaturii. 

Consumul zilnic de apă este benefic pentru întregul organism, deoarece stimulează circulația sanguină și contribuie la oxigenarea celulelor.

Dacă bei între 6 și 8 pahare de apă pe zi, îți menții pielea fermă, lipsită de celulită și de vergeturi.

După cum poți vedea, câteva obiceiuri simple și sănătoase te ajută să îți menții sânii fermi. Include-le în rutina zilnică, iar corpul tău va avea numai de câștigat!