5 cauze frecvente pentru pierderea fermității sânilor - Doza de Sănătate
 

5 cauze frecvente pentru pierderea fermității sânilor

Știai că sutienul ar putea fi o cauză a sânilor căzuți, deși scopul acestui produs este tocmai să prevină problema în cauză? Asigură-te că achiziționezi numai sutiene de mărime potrivită și nu purta niciodată un sutien care nu-ți vine bine.
5 cauze frecvente pentru pierderea fermității sânilor

Ultima actualizare: 18 decembrie, 2018

Cu toții știm că nu ne putem lupta cu trecerea timpului și, mai devreme sau mai târziu, va trebui să ne resemnăm cu gândul că vom îmbătrâni. În acest sens, probabil ești deja conștientă că, după vârsta de 40—cel mult 60—de ani, te vei confrunta cu pierderea fermității sânilor, aceștia devenind din ce în ce mai lăsați.

Există însă anumite obiceiuri zilnice pe care le putem adopta. Sau, din contră, la care ar trebui să renunțăm fără ezitare, pentru a încetini apariția simptomelor îmbătrânirii și pentru a preveni pierderea fermității sânilor.

Mulți factori pot afecta fermitatea, tonusul și aspectul tânăr—sau îmbătrânit—al sânilor. Printre aceștia se numără numărul de copii pe care i-ai alăptat, fluctuațiile dramatice de greutate și chiar și tipul de sutien pe care îl porți. Din păcate, multe femei nu țin seamă de toți acești factori care accelerează lăsarea sânilor. În final sunt nevoite să suporte consecințele propriei neglijențe.

Te-ar putea interesa și:

6 trucuri pentru a avea sânii fermi

Sânii sunt unul din principalele tale atuuri. Ei sunt un instrument de seducție și senzualitate, motiv pentru care ar trebui le acorzi îngrijirea cuvenită, astfel încât aceștia să aibă mereu un aspect tânăr. Îți vom prezenta câteva obiceiuri proaste pe care ar trebui să le eviți pentru ca sânii tăi să fie mereu fermi și frumoși.

5 obiceiuri responsabile pentru pierderea fermității sânilor

Purtarea unui sutien nepotrivit

Acesta este unul din principalii vinovați pentru pierderea fermității sânilor, deși multe femei tind deseori să ignore acest factor. Sutienele sunt fabricate din materiale flexibile ce se pot mula ușor pe corp. Însă, dacă sutienul pe care îl porți nu are mărimea corectă, este posibil ca pielea sânilor tăi să se lase.

În mod ideal, ar trebui să achiziționezi numai sutiene care au mărimea potrivită. De preferință, acestea să nu fie prea strâmte. Statisticile arată că în jur de 80% dintre femei nu poartă un sutien adecvat. Te numeri și tu printre ele?

Fumatul

Fumatul și pierderea fermității sânilor

Fumatul este un viciu care îți va afecta nu numai starea generală de sănătate, ci și sânii și elasticitatea pielii acestora. Acest obicei prost reduce cantitatea de colagen din piele și îngreunează circulația sanguină. Acest obicei va avea drept rezultat lăsarea și zbârcirea sânilor și îmbătrânirea prematură a acestora.

Fluctuațiile constante de greutate

Dacă este excesivă sau foarte bruscă, pierderea în greutate poate afecta elasticitatea pielii și cantitatea de țesut adipos din organism. Sânii tăi sunt alcătuiți în mare parte din glande și țesut adipos. Acesta este motivul pentru care pierderea în greutate poate cauza lăsarea acestora.

Probabil că și tu ai observat că sânii căzuți par a fi o problemă omniprezentă în cazul femeilor care urmează o dietă ce determină fluctuații de greutate. Din acest motiv, este important să adopți o dietă echilibrată și să îți menții o greutate sănătoasă. În felul acesta, pielea responsabilă pentru fermitatea sânilor nu se va lăsa.

Expunerea la soare

Suntem avertizate permanent asupra pericolelor expunerii la razele nocive ale soarelui. Totuși multe femei nu se deranjează să folosească protecție solară. Printre altele, acest obicei prost poate afecta fermitatea sânilor. Explicația este că gâtul și pieptul sunt regiunile cele mai vulnerabile acțiunii nocive a soarelui.

Razele soarelui pot cauza arsuri, dar și încrețirea sau îmbătrânirea prematură a pielii. Așa că, te sfătuim să folosești mereu cremă de protecție solară înainte de a te expune razelor ultraviolete. În plus, pe cât posibil, încearcă să nu stai prea mult în soare.

Lipsa de exerciții fizice și o postură inadecvată

Dacă vrei să-ți menții sânii fermi și rotunzi, nu te poți lipsi de exercițiile fizice. Însă va trebui să ai grijă cum îți antrenezi pieptul. Anumite mișcări pot reduce cantitatea de colagen din sâni, cauzând astfel lăsarea acestora.

Oferă sânilor tăi susținere adecvată în timp ce te antrenezi. Dacă practici exerciții mai intense ai grijă să menții o postură corectă pe tot parcursul zilei. O postură a corpului adecvată, indiferent dacă te afli în mișcare sau stai jos, te va ajuta să îți menții sânii fermi. Încearcă să ai mereu spatele drept și pieptul ridicat.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.