7 schimbări care te ajută să te menții tânără

· 4 decembrie 2017

Ca să te menții tânără, trebuie să te îngrijești mai bine atât la exterior, cât și la interior. Pe lângă toate cremele și tratamentele cosmetice la care apelezi, există și câteva lucruri simple și ieftine pe care le poți face pentru a-ți îmbunătăți aspectul fizic și starea psihică.

Totodată, este important să îți accepți vârsta. Acest pas este esențial pentru o calitate superioară a vieții. Însă asta nu înseamnă că nu trebuie să faci tot posibilul pentru a face față trecerii timpului în mod optim.

Dacă vrei să te menții tânără, poți adopta câteva obiceiuri foarte simple, cum ar fi un consum mai ridicat de apă, un lichid care hidratează pielea, combate uscăciunea acesteia și regenerează celulele.

Știm că recomandările simple de mai jos îți pot fi de mare ajutor. Citește-le cu atenție!

1. Uscătorul și placa de păr îmbătrânesc podoaba capilară

Îngrijirea părului ca să te menții tânără

Uscătorul și placa de păr folosite la temperaturi ridicate deteriorează părul, îl îmbătrânesc, îi slăbesc rezistența și îl fac să pară lipsit de strălucire.

Ce-ar fi să iei o pauză de la aceste obiecte măcar de trei ori pe săptămână? Poate părea greu, mai ales pentru femei. Obținerea buclelor perfecte sau a unui păr drept și aranjat cu ajutorul plăcii de păr sunt pași care nu lipsesc din rutina noastră de înfrumusețare.

Însă nu uita că părul are nevoie să respire. Dispozitivele electrice, precum cele menționate mai sus, care folosesc aproape întotdeauna temperaturi ridicate, răpesc frumusețea naturală și tinerețea părului.

2. Folosește o cremă de protecție solară în fiecare zi

Ne amintim întotdeauna de acest produs numai atunci când vine vara. Însă medicii dermatologi ne atenționează că o cremă de protecție solară ajută atât la prevenirea cancerului de piele, cât și a îmbătrânirii premature

Nu contează dacă afară este înnorat, plouă sau este iarnă. Crema de protecție solară nu trebuie să lipsească din ritualul zilnic de înfrumusețare și de menținere a sănătății.

Nu ezita să aplici acest produs în fiecare zi. În cazul femeilor, este bine de știut că multe fonduri de ten oferă, de asemenea, protecție solară.

3. O jumătate de oră de exerciții fizice pe zi te ajută să te menții tânără și frumoasă

Exerciții fizice ce te ajută să te menții tânără

Dacă vrei să te menții tânără, trebuie să ai grijă de corpul tău. În acest sens, este important să faci mișcare. Dacă vrei ca imaginea din oglindă să te bucure, fă cel puțin o jumătate de oră de exerciții fizice pe zi.

O activitate simplă de aerobic este de ajuns. Mersul pe jos, de exemplu, stimulează circulația, mărește ritmul cardiac și oferă un aport suficient de oxigen, endorfine și serotonină.

Vei observa o diferență majoră în ceea ce privește dispoziția și sănătatea pielii. Exercițiile fizice moderate reprezintă o modalitate excelentă de a te menține în formă și de a combate semnele îmbătrânirii.

4. Reînnoiește-ți celulele!

Știi care este cea mai eficientă modalitate de a-ți reînnoi celulele, de a-ți curăța organismul și de a-l menține hidratat? Ai ghicit: consumul de apă.

Nu este cazul să îți stabilești un obiectiv standard de doi litri de apă pe zi, deoarece nevoile fiecărui individ sunt diferite.

Cel mai bine este să fii consecventă și să bei o înghițitură mare de apă la fiecare jumătate de oră. Un obicei atât de simplu are un efect uriaș asupra organismului. O hidratare corespunzătoare este esențială pentru menținerea homeostaziei interne.

5. Îngrijește mâinile și gâtul, zone adesea neglijate

Îngrijire mâinil și gât ce te ajută să te menții tânără și frumoasă

Ca să te menții tânără, nu este de ajuns să îți îngrijești tenul, să eviți îngrășarea și să cauți soluții pentru riduri și piele lăsată. Există două zone ale corpului în care se observă foarte bine trecerea timpului: mâinile și gâtul. Cum să le îngrijești? Ce reguli să respecți de-a lungul zilei?

Este de mare ajutor să îți menții pielea gâtului și a mâinilor perfect hidratată. Aplică creme hidratante pe acest zone de două ori pe zi, dimineața și seara.

6. Relații pozitive? Da, vă rog!

A avea o sută de prieteni nu te ajută să te menții tânără. Însă a avea prieteni buni, chiar dacă puțini, îți îmbunătățește starea de spirit, motivația și entuziasmul. 

A avea un partener de viață care îți este complice, prieten și iubit în același timp, care te face să râzi și îți este alături în momentele fericite și triste deopotrivă îți oferă o stare de bine și te ajută să fii mereu tânără.

Totodată, un prieten bun este de mare ajutor în menținerea sănătății inimii și a minții. 

7. Dormi mult și bine

Un somn odihnitor te ajută să te menții tânără

Nu, nu este o prostie. Somnul odihnitor este o nevoie esențială pentru corp, creier și minte. În timpul somnului profund de noapte, corpul îndeplinește cele mai importante sarcini detoxifiante.

Totodată, creierul curăță celulele moarte, reînnoiește țesuturile, creează amintiri, se reorganizează și formează noi conexiuni. Toate aceste lucruri ne ajută să ne menținem în formă, atât la nivel fizic, cât și psihic. Așa că, pentru nimic în lume, nu renunța la cele 8 ore de odihnă din timpul nopții.