7 semne că ficatul este plin de toxine - Doza de Sănătate
 

7 semne că ficatul este plin de toxine

Organismul fiecăruia dintre noi va reacționa diferit la supraîncărcarea cu toxine a ficatului. Dacă acest organ nu reușește să se curețe în mod corect, deșeurile se acumulează și provoacă complicații.
7 semne că ficatul este plin de toxine
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Ficatul este unul dintre organele implicate în procesul de curățare a organismului uman. Rolul acestuia este să filtreze sângele și să îndepărteze toxinele. Tu știi care sunt principalele semne că ficatul este plin de toxine?

Funcționarea optimă a ficatului este esențială pentru a avea o calitate ridicată a vieții. În fond, acest organ contribuie la metabolism și la producția anumitor hormoni.

Din păcate, obiceiurile nesănătoase și expunerea la poluanții din mediu deteriorează ficatul și pot cauza probleme grave. Drept consecință, acest organ nu mai este capabil să purifice corpul și, treptat, produce anumite semnale de alarmă care ne avertizează că există o problemă.

Cel mai îngrijorător este faptul că multe persoane ignoră problemele hepatice și nu reacționează la timp, deoarece au impresia că suferă de alte boli. Ca să îți dăm o mână de ajutor, în articolul de azi îți prezentăm 7 semne că ficatul este plin de toxine. Reține-le!

1. Câștigul inexplicabil în greutate

Semne că ficatul este plin de toxine ca îngrășarea

Acumularea excesivă de toxine la nivelul ficatului inhibă abilitatea sa naturală de a digera grăsimile. Acest fenomen afectează procesele care îndepărtează grăsimile din corp.

Astfel, pacientul nu reușește să mențină o greutate sănătoasă, chiar dacă urmează o dietă hipocalorică. Organismul depozitează celule de grăsime toxică și, în cele din urmă, le distribuie prin tot corpul deoarece ficatul nu le mai poate procesa.

2. Oboseala cronică

Senzațiile constante de epuizare și oboseala cronică pot fi, de asemenea, semne că ficatul este plin de toxine. Aceste reacții au loc atunci când inabilitatea ficatului de a-și îndeplini funcțiile provoacă apariția complicaților metabolice.

Pacientul poate experimenta durere, inflamații și alte simptome care afectează rutina zilnică.

3. Transpirația excesivă și mirosurile neplăcute ale corpului

Transpirația excesivă, unul din posibilele semne că ficatul este plin de toxine

Deși mulți dintre noi nu știm asta, funcțiile ficatului sunt asociate temperaturii și mirosului corpului. Acumularea excesivă a toxinelor poate provoca transpirație excesivă și mirosuri corporale neplăcute.

Aceste două simptome apar deoarece organismul încearcă să își regleze temperatura pentru a combate agenții toxici și bacteriile.

4. Acneea chistică

Apariția bruscă a acneei poate indica o problemă hormonală sau un dezechilibru al sistemului hepatic. Dacă pustulele sunt mari, inflamate și tind să se cicatrizeze, este posibil ca problema să fie provocată de funcționarea defectuoasă a ficatului.

În general, persoanele cu acest tip de acnee tind să aibă ficatul supraîncărcat cu toxine.

  • Ca să remediezi problema, trebuie să îți detoxifici ficatul.

5. Alergiile, posibile semne că ficatul este plin de toxine

Alergiile pot fi semne că ficatul este plin de toxine

Deoarece toxinele reduc abilitatea ficatului de a se purifica singur, se declanșează o reacție autoimună care provoacă alergii.

Anticorpii detectează faptul că există o neregulă și atacă instantaneu alergenii care amenință organismul. Dacă ficatul nu este capabil să își îndeplinească funcțiile, organismul depozitează prea multă histamină, ceea ce are următoarele consecințe:

  • Senzații de inflamație
  • Mâncărimi
  • Dureri de cap
  • Congestie nazală

6. Refluxul gastroesofagian

Refluxul gastroesofagian este o consecință frecventă a indigestiei și a problemelor gastrice, dar acesta poate intra și în categoria de semne că ficatul este plin de toxine.

Dacă acest organ nu reușește să își îndeplinească corect funcțiile, pH-ul organismului poate să devine prea acid. Un pH neregulat va irita mucoasa gastrică și va slăbi sfincterul esofagian, al cărui rol este să împiedice acizii să pătrundă în esofag.

7. Respirația urât mirositoare

Respirația neplăcută, unul din posibilele semne că ficatul este plin de toxine

Dacă respirația urât mirositoare devine o problemă constantă, în ciuda faptului că ai o igienă orală adecvată, este posibil să suferi de o problemă hepatică. Acest simptom poate indica existența unor complicații în ceea ce privește procesarea toxinelor, o etapă de care ficatul are nevoie pentru a filtra sângele.

Dacă funcționarea ficatului încetinește, deșeurile se acumulează în țesuturi și, în cazul multor pacienți, cavitatea bucală începe să miroasă urât. În plus, persoanele al căror ficat este copleșit de metale grele pot experimenta un gust metalic în gură.

Tu recunoști aceste 7 semne că ficatul este plin de toxine? Dacă bănuiești că suferi de o problemă hepatică, mergi la medic. Totodată, îmbunătățește-ți obiceiurile dietetice și încearcă să consumi mai multe băuturi și alimente care susțin detoxificarea naturală.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.