7 simptome ale unui infarct la femei - Doza de Sănătate
 

7 simptome ale unui infarct la femei

Multe femei ignoră semnele de alarmă care prevestesc un infarct, crezând că se confruntă cu probleme obișnuite.
7 simptome ale unui infarct la femei
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Bolile de inimă, inclusiv infarctul, ne pot afecta pe toți, însă bărbații și femeile au simptome diferite. Femeile consideră adesea că semnele care prevestesc un infarct apar, de fapt, din cauza unor afecțiuni ușoare. Din acest motiv, acestea iau rareori decizia de a consulta un medic specialist. Descoperă 7 simptome ale unui infarct, pentru a putea recunoaște problema la timp.

Numărul pacienților de sex feminin care au suferit un infarct a crescut în ultimii ani, nu neapărat pentru că detectarea acestuia ar fi mai dificilă, ci pentru că femeile amână vizita la medic atunci când apar primele simptome. În ciuda acestui fapt, în ultimul timp s-a acordat mai multă atenție semnelor de avertizare care prevestesc infarctul miocardic. Este important să le cunoaștem pentru a preveni atacul de cord.

7 simptome ale unui infarct

1. Senzație de sufocare

Simptome ale unui infarct precum senzația de sufocare

Senzația de sufocare este un simptom care, de obicei, apare atunci când o persoană suferă de anumite afecțiuni respiratorii. Cu toate acestea, există o mare posibilitate ca acest simptom să fie legat de afecțiuni ale inimii.

 • Apariția acestei senzații neplăcute, mai ales atunci când efectuăm sarcini zilnice, poate semnala debutul unui infarct.
 • Adeseori, senzația este însoțită de presiune pe piept și tuse recurentă.

2. Senzație neobișnuită de oboseală

Senzația de oboseală poate fi cauzată de tulburări de somn, alimentație necorespunzătoare sau activitate fizică în exces. Cu toate acestea, dacă se manifestă în mod regulat, fără vreun motiv anume, oboseala poate fi semnul unor probleme circulatorii și cardiace.

 • Formarea depunerilor de colesterol în artere afectează circulația sanguină și supraîncarcă inima, mărind tensiunea arterială și riscul de a suferi un infarct.
 • Acest simptom are efecte negative asupra oxigenării celulelor. În plus, mușchii și funcțiile cognitive au de suferit.

3. Insomnie

Simptome ale unui infarct precum insomnia

Tulburările de somn precum insomnia se pot produce din mai multe cauze: volum mare de muncă, folosirea dispozitivelor electronice înainte de culcare, stres, etc.

Cu toate acesta, mai ales în cazul femeilor, insomnia poate apărea atunci când în organism se produc schimbări hormonale semnificative. Aceasta poate apărea și din cauza unui factor care interferează cu buna funcționare a sistemului cardiovascular.

 • Persoanele predispuse la hipertensiune sau infarct au probleme cu somnul, mai ales în zilele dinaintea unui atac de cord.

4. Transpirații reci

Apariția bruscă a transpirațiilor reci poate reprezenta debutul unui infarct sau prezența altor afecțiuni cardiovasculare.

 • Transpirația poate apărea din cauză că organismul depune mai mult efort pentru a regla temperatura corpului. Organismul depune mai mult efort din cauza supraîncărcării inimii.
 • Apar simptome precum amețeli și stare de rău generalizată.

5. Dureri în partea stângă a corpului, cele mai comune simptome ale unui infarct

Simptome ale unui infarct precum durerea în piept

Apariția unor dureri neobișnuite în partea stângă a corpului este unul dintre cele mai clare simptome ale unui atac de cord la femei.

 • Cele care trec prin această problemă manifestă următoarele simptome înainte cu câteva zile de apariția infarctului: durere de braț, de spate, de maxilar, toate pe partea stângă.
 • Simptomele pot apărea treptat, așadar pot să evolueze de la simptome ușoare până la simptome cronice în numai câteva ore.

6. Senzație de anxietate

Episoadele recurente de anxietate pot fi provocate de mai mulți factori. În ciuda acestui fapt, este important să tratăm acest simptom deoarece, în multe situații, el poate afecta ritmul cardiac și poate duce la apariția unui infarct.

 • Dacă episodul de anxietate este însoțit de „înțepături” în inimă sau amețeală, trebuie să consulți imediat un medic.
 • Este important să te tratezi chiar și atunci când episoadele dispar, fiindcă recurența acestora poate modifica tensiunea arterială.

7. Aciditate gastrică

Simptome ale unui infarct precum aciditatea gastrică

Secreția excesivă de acid gastric cauzează refluxul acid. Acesta se manifestă prin arsuri la stomac și senzație de arsură în piept, care poate fi confundată cu durerea care se produce în caz de infarct.

 • Deși arsurile la stomac nu sunt de obicei simptome ale unui infarct, nu putem exclude această posibilitate, mai ales dacă acestea apar în mod regulat.

Ai rude care au suferit un infarct? Suferi de obezitate sau ai un stil de viață sedentar? Dacă prezinți simptome ale unui infarct, consultă cât mai repede un medic specialist.

Chiar dacă nu simți că ești expusă acestui risc, fă o vizită la medic pentru un control și analize de sânge ca să-ți verifici sănătatea cardiacă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.