Alimente care scad tensiunea arterială - Doza de Sănătate
 

Alimente care scad tensiunea arterială

Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai comune afecțiuni din ziua de azi, fiind foarte periculoasă dacă nu este tratată. Factorii care influențează valorile tensiunii arteriale sunt: nivelul de apă și sare din organism, starea de sănătate a rinichilor, vasele sanguine și sistemul nervos, precum și nivelul hormonilor.
Alimente care scad tensiunea arterială
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai comune afecțiuni din ziua de azi, fiind foarte periculoasă dacă nu este tratată. În acest articol îți arătăm câteva alimente care scad tensiunea arterială în mod natural.

Alimente care scad tensiunea arterială – limeta

Datorită nivelului ridicat de vitamina C și flavonoide,limeta ajută la menținerea sănătății vaselor de sânge, stimulând elasticitatea acestora și prevenind scurgerile. Acest fruct ajută și la prevenirea venelor varicoase.

Guava

Guava ajută la reducerea nivelului de colesterol rău și crește nivelul celui bun. Dacă ai hipertensiune arterială, acest fruct îți poate fi de ajutor.

Alimente care scad tensiunea arterială – vâscul

Vâscul menține sănătatea inimii, scade tensiunea arterială și colesterolul și ameliorează ateroscleroza. Cel mai indicat mod de a-l consuma este prin prepararea unui ceai.

Alunele

Alunele și în special laptele de alune conțin o doză ridicată de calciu, mineral ce ajută la combaterea hipertensiunii. În plus, conținutul bogat de magneziu reglează funcționarea vaselor sanguine.

Alimente care scad tensiunea arterială – țelina

Țelina este unul dintre acele alimente care scad tensiunea arterială

Țelina este unul dintre cei mai buni diuretici naturali, ajutând organismul să elimine toxinele și prevenind retenția de apă – doi dintre cei mai mari factori de risc pentru hipertensiunea arterială. Cel mai bine este să consumi suc de țelină.

Lămâia

Lămâia este un remediu natural excelent pentru hipertensiunea arterială. Acest fruct luptă împotriva multor boli, mai ales a celor de la nivelul sistemului respirator. Conținutul ridicat de vitamina C ajută la repararea vaselor de sânge și le menține în stare optimă, reducând tensiunea arterială.

Alimente care scad tensiunea arterială – violeta

Violetele sunt plante diuretice care ajută la eliminarea toxinelor prin urină. Eliminarea excesului de lichide este o modalitate excelentă de a preveni hipertensiunea. Violeta are un efect hipotensiv, ajutând la menținerea unui nivel optim al tensiunii arteriale.

Lavanda

La fel ca și violeta, lavanda are proprietăți diuretice ce stimulează eliminarea toxinelor prin urină, prevenind retenția de apă și scăzând tensiunea arterială. Aceasta ajută și la reducerea stresului și a hipertensiunii provocate de anumite probleme ale sistemului nervos.

Orezul

Unii specialiști recomandă o dietă bogată în orez, întrucât acesta reglează tensiunea arterială și previne riscul unei creșteri bruște a nivelului acesteia.

Alimente care scad tensiunea arterială – morcovii

Morcovii sunt alimente care scad tensiunea

Morcovul este un alt aliment benefic organismului care scade și tensiunea arterială. Conținutul ridicat de vitamina C și betacaroten reduce colesterolul și protejează arterele.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.