Ameliorarea simptomelor cistitei interstițiale - 4 remedii - Doza de Sănătate
 

Ameliorarea simptomelor cistitei interstițiale - 4 remedii

Nu este ușor să învingi cistita interstițială, această tulburare putând cauza mult disconfort și frustrare. Citește în continuare pentru a descoperi câteva remedii naturiste pentru a ameliora simptomele cistitei interstițiale, care pot completa tratamentul prescris de medic.
Ameliorarea simptomelor cistitei interstițiale - 4 remedii

Ultima actualizare: 06 iulie, 2020

Din păcate, cauzele cistitei interstițiale sunt încă necunoscute și niciun tratament propus nu s-a dovedit a fi 100% eficient. Gestionarea acestei tulburări implică, de obicei, schimbări ale stilului de viață și ținerea sub control a stresului. Stresul și anxietatea pot declanșa boala. Ca să-ți dăm o mână de ajutor, în articolul de azi îți propunem câteva remedii naturiste pentru ameliorarea simptomelor cistitei interstițiale.

Ce este cistita interstițială?

Cistita interstițială este o tulburare cronică care produce disconfort și durere la nivelul vezicii urinare, crescând frecvența urinării. Simptomele pot varia ușor de la o persoană la alta, dar majoritatea pacienților sunt femei.

Cistita interstițială are un impact major asupra calității vieții femeilor afectate. Poate cauza disconfort în timpul actului sexual și tulburări de somn. Toate acestea se adaugă simptomelor sale principale, care vizează vezica urinară. Cistita interstițială poate influența dispoziția, fiind adesea însoțită de anxietate, stres și depresie.

4 remedii naturiste pentru ameliorarea simptomelor cistitei interstițiale

Remediile naturiste pentru ameliorarea simptomelor cistitei interstițiale se bazează pe schimbarea dietei și gestionarea stresului. Și psihoterapia poate da randament, dar pacientul trebuie să se afle mereu sub supravegherea medicului.

Pacienții ar trebui să solicite ajutorul unui psihoterapeut dacă suferă de anxietate și/sau depresie. O variantă este reprezentată de terapia cognitiv comportamentală, precum și de diferitele terapii care induc relaxarea.

1. Merișoarele

Pahar cu suc de merișoare
Merișoarele au anumite proprietăți utile împotriva cistitei. În plus, ele au abilitatea de a fortifica sistemul imunitar.

Pentru a ameliora disconfortul cauzat de cistita interstițială, poți începe prin a bea suc de merișoare sau a consuma tablete cu acest fruct. Merișoarele sunt utile pacienților care suferă de această problemă în mod regulat.

Beneficiile merișoarelor împotriva cistitei interstițiale se datorează conținutului lor semnificativ de antocianine. Aceste substanțe împiedică bacteriile să se lipească de pereții vezicii urinare.

2. Extractul din sâmburi de grepfrut

Extractul din sâmburi de grepfrut constituie un ingredient natural folosit din ce în ce mai des ca remediu împotriva infecțiilor. Acesta este util pentru ameliorarea simptomelor cistitei interstițiale, deoarece te ajută să eviți reacțiile adverse asociate antibioticelor convenționale.

Sâmburii de grepfrut, pe lângă efectul lor antioxidant, au proprietăți antimicrobiene care pot inhiba dezvoltarea bacteriilor și a ciupercilor. Aceștia sunt un supliment important pentru fortificarea sistemului imunitar.

3. Strugurii ursului

Cel de-al treilea remediu pe care ți-l propunem este reprezentat de strugurii ursului. Acest fruct neobișnuit poate preveni și trata cistita interstițială, dar și infecțiile urinare. Însă este indicat să-l folosești în fazele timpurii ale tulburării și doar sub supraveghere medicală.

Combină frunzele strugurilor ursului cu alte remedii naturiste. Le poți consuma și sub formă de ceai, capsule sau tablete, caz în care ar trebui să urmezi recomandările fabricantului.

4. Este sau nu bine să-ți reduci aportul de apă?

Pacientă care ia remedii oentru ameliorarea simptomelor cistitei interstițiale
Contrar preconcepțiilor, consumul de apă este util în tratarea cistitei.

Pacienții care suferă de cistită interstițială tind să urineze frecvent. Drept consecință, mulți dintre aceștia aleg să-și reducă aportul de fluide, ceea ce ar putea reduce o parte din disconfort.

Un consum suficient de apă va dilua toxinele din urină, care sunt mai iritante la concentrații ridicate. Totodată, hidratarea adecvată favorizează un tranzit intestinal optim (din păcate, constipația poate agrava simptomele cistitei interstițiale).

Câteva sfaturi finale

Nu în ultimul rând, reține următoarele recomandări pentru ameliorarea simptomelor cistitei interstițiale:

Astăzi ai descoperit câteva remedii și sfaturi utile pentru a trata cistita interstițială – sau cel puțin pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții. Merită să încerci suplimentele naturale prezentate anterior, deoarece acestea nu au niciun efect negativ asupra sănătății. Dacă ai nelămuriri, consultă un medic de încredere.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.