Apa de ananas – beneficii incredibile - Doza de Sănătate
 

Apa de ananas – beneficii incredibile

Apa de ananas oferă numeroase beneficii medicinale, drept pentru care nu trebuie să ezităm să o încercăm. Include această băutură în dieta ta zilnică și te vei convinge de efectele sale benefice!
Apa de ananas – beneficii incredibile

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

În articolul de azi te invităm să descoperi câteva dintre cele mai importante beneficii oferite de apa de ananas, precum și o rețetă simplă pentru a o prepara la tine acasă.Ananasul este un fruct tropical delicios, care a fost apreciat timp de secole datorită versatilității sale în bucătărie și a faptului că este foarte hrănitor. Acesta prezintă un efect diuretic, îmbunătățește digestia și are proprietăți antiinflamatoare.

Un alt avantaj al ananasului este conținutul său mare de fibre, fitosteroli și bromelaină. Aceste substanțe esențiale susțin eliminarea toxinelor din organism.

Ananasul este o sursă naturală de antioxidanți puternici care protejează celulele împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi din mediu. Fiind sărac în calorii, acest fruct poate completa orice dietă sănătoasă pentru slăbit.

Toate beneficiile enumerate sunt esențiale pentru a preveni și trata diverse boli.

6 motive pentru care apa de ananas este sănătoasă

1. Fortifică sistemul imunitar

Apa de ananas este benefică pentru sistemul imunitar

Apa de ananas conține doze concentrate de vitamina C, un nutrient esențial pentru a fortifica sistemul imunitar. Când servești această băutură pe stomacul gol, îți scazi riscul de a experimenta infecții virale și alte boli asociate virusurilor, bacteriilor și ciupercilor.

2. Curăță ficatul și colonul

Enzimele digestive și antioxidanții din componența ananasului stimulează funcția hepatică, promovând eliminarea corectă a toxinelor. Aceste proprietăți depurative facilitează filtrarea sângelui, crescând volumul de oxigen transportat către celule și stimulând eliminarea deșeurilor.

Nu în ultimul rând, ananasul are un efect laxativ asupra intestinelor. Acesta îmbunătățește mișcările intestinale și previne constipația.

3. Este benefică pentru glanda tiroidă

Apa de ananas este foarte benefică pentru glanda tiroidă

 

Apa de ananas conține iod și alte minerale esențiale care susțin funcționarea corectă a tiroidei. Consumul regulat îți scade riscul de a dezvolta o tulburare tiroidiană. În plus, apa de ananas îi poate ajuta pe pacienții care suferă deja de o asemenea boală să își țină sub control simptomele.

Bromelaina, compusul activ al ananasului, previne dezvoltarea bolilor autoimune asociate cu dezechilibrele tiroidiene.

4. Ține sub control inflamațiile

Un alt avantaj al bromelainei, enzima digestivă din componența ananasului, este reprezentată de efectul său antiinflamator foarte puternic. Această substanță este foarte benefică pentru țesuturile și sistemele organismului.

Consumul regulat de ananas îmbunătățește calitatea vieții pacienților care suferă de boli inflamatorii ca artrita și tulburările osoase. Ananasul, de asemenea, stimulează arderea grăsimii abdominale. Acest fruct ține sub control inflamațiile de la nivelul intestinelor și previne producția excesivă de gaze.

5. Combate retenția de apă

Apa de ananas are beneficii ce pot trata retenția de lichide

 

Retenția de apă crește riscul de a suferi de diverse boli cronice, precum hipertensiunea arterială și artrita. Deși este esențial să ne schimbăm stilul de viață pentru a trata retenția de apă, apa de ananas poate stimula vindecarea.

Această băutură are un efect diuretic potent, care îmbunătățește funcția renală și procesele responsabile de reglarea fluidelor din țesuturi.

6. Previne infecțiile de tract urinar

Un alt aspect interesant este faptul că apa de ananas reprezintă un tratament excelent împotriva infecțiilor care afectează tractul urinar.

În primul rând, apa de ananas stimulează producția de urină și îmbunătățește funcția renală. Când o consumăm, facilităm distrugerea patogenilor care provoacă acest tip de boală. Apa de ananas are și un efect ușor alcalin, alterând mediile care favorizează proliferarea microorganismelor nocive.

Te sfătuim să citești: 

Cum să cultivi un ananas la tine acasă

Cum se prepară apa de ananas?

Apa de ananas este foarte ușor de preparat

Consumul regulat de apă de ananas ne ajută să ne satisfacem necesarul zilnic de lichide și să ne menținem hidratați. De fapt, acesta este cel mai sănătos mod de a bea apă, apa de ananas aprovizionând organismul cu numeroși nutrienți esențiali suplimentari.

Ingrediente:

  • ½ de ananas nedecojit
  • 1 l de apă

Mod de preparare:

  • Mai întâi, taie ananasul în bucăți mici fără a-l decoji.
  • Apoi, pune bucățile de ananas într-o oală împreună cu un litru de apă. Adu amestecul la punctul de fierbere, apoi micșorează focul.
  • După 5 minute, ia oala de pe foc și lasă infuzia să stea câteva ore.
  • Strecoară apa de ananas și consum-o.
  • Nu adăuga zahăr sau alți îndulcitori.

Mod de consum:

  • Servește o cană de apă de ananas pe stomacul gol și consumă restul băuturii în doze mici pe tot parcursul zilei.

După cum bine vezi, apa de ananas oferă numeroase beneficii medicinale care merită atenția noastră. Așadar, nu ezita să incluzi această băutură în dieta ta zilnică. Vei fi surprins de rezultatele obținute!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.