Utilizează apa de cocos pentru hipotiroidism - Doza de Sănătate
 

Utilizează apa de cocos pentru hipotiroidism

Suferi de hipotiroidism? Este, cu siguranță, o afecțiune foarte comună care presupune un tratament pe termen lung constând în administrarea de medicamente care corectează problemele glandei tiroide. Este un fel de boală autoimună care impune și anumite modificări în stilul de viață, pe lângă tratamentul urmat pe parcursul întregii vieți.
Utilizează apa de cocos pentru hipotiroidism
José Gerardo Rosciano Paganelli

Scris și verificat de medicul José Gerardo Rosciano Paganelli.

Ultima actualizare: 07 ianuarie, 2019

Există vreun leac pentru hipotiroidism? Unii pacienți reușesc să-și „convingă” glanda tiroidă să producă o cantitate suficientă de hormon tiroidian pentru a se încadra în parametrii normali. De exemplu, știai că este utilizată apa de cocos pentru hipotiroidism și pentru a stimula tiroida leneșă?

Află mai multe despre acest subiect din articolul de față.

Apa de cocos pentru hipotiroidism și beneficiile acesteia

Dacă ai hipotiroidism, te confrunți cu siguranță cu multe dintre următoarele simptome:

 • Creștere în greutate
 • Dureri de cap
 • Insomnie
 • Căderea părului
 • Piele uscată
 • Sensibilitate la frig, mâni și picioare reci
 • Oboseală aproape constantă
 • Dureri musculare
 • Infecții urinare
 • Constipație

Aceste probleme apar ca urmare a faptului că glanda tiroidă nu produce o cantitate suficientă de hormoni tiroidieni pentru a asigura o bună funcționare a organismului.

Pentru a contracara aceste efecte negative și a normaliza activitatea tiroidei, este necesar să urmezi tratamentul medicamentos prescris de medic. 

Cu toate acestea, multe persoane se simt frustrate atunci când nu observă rezultate imediate, confruntându-se o perioadă cu toate efectele secundare enumerate mai sus – cum ar fi creșterea în greutate și oboseala care te împiedică să duci o viață normală. Ce poți să faci în acest caz?

Dacă oricâtă mișcare ai face, nu poți scăpa de acele kilograme în plus, iar suplimentele cu vitamine nu par să fie de niciun ajutor… încearcă să introduci în alimentația ta apa de cocos.

1. Apa de cocos pentru hipotiroidism și reglarea funcționării tiroidei

Una dintre cele mai de seamă proprietăți ale apei și chiar ale uleiului de cocos este faptul că ajută la reglarea funcționării glandei tiroide. Enzimele sale naturale stimulează producția de hormoni tiroidieni, dacă tiroida este prea leneșă, sau o „temperează” dacă este hiperactivă.

Însă datorită abilității sale de a controla creșterea în greutate și de a regla funcțiile digestive și intestinale, apa de cocos este recomandată în general persoanelor care suferă de hipotiroidism.

2. Apa de cocos întărește sistemul imunitar

Apa de cocos este folosită pentru hipotiroidism și pentru sistemul imunitar

Apa de cocos este bogată în potasiu, fosfor, fier și calciu. Aceste elemente contribuie la prevenirea infecțiilor care se pot dezvolta ca urmare a insuficienței de hormoni tiroidieni. Ajută și la accelerarea metabolismului, motiv pentru care îți vine mai ușor să combați oboseala și te simți mai energic, având în același timp un sistem imunitar mai puternic. 

3. Apa de cocos combate oxidarea celulelor

Atunci când suferi de hipotiroidism, celulele se oxidează mai ușor din cauza deficitului hormonal. Ca urmare a acestui fapt, organismul procesează alimentele mai greu, pielea devine mai uscată și își pierde elasticitatea, începi să ai probleme cu ficatul etc.

Combinarea medicamentelor prescrise cu apa de cocos crește nivelul de antioxidanți din corp, ajutând la sintetizarea hormonilor tiroidieni într-un mod mai eficient. Este bine de reținut.

4. Apa de cocos te hidratează

Apa de cocos este benefică pentru hipotiroidism și pentru hidratare

Piele uscată, oboseală, dureri de cap… toate aceste simptome se datorează funcționării inadecvate a glandei tiroide care afectează și celelalte funcții vitale din corp. Dacă bei între două și trei pahare de apă de cocos pe zi, îți vei hidrata în mod corespunzător organismul.

5. Apa de cocos hrănește părul, pielea și unghiile

Apa de cocos restituie organismului mineralele pierdute, stimulând astfel creșterea și asigurând sănătatea părului, a pielii și a unghiilor.

6. Apa de cocos îmbunătățește digestia

Apa de cocos este benefică pentru hipotiroidism și pentru digestie

Persoanele care suferă de hipotiroidism au o digestie mai lentă, mai greoaie. Se simt adesea foarte pline și se confruntă cu probleme precum retenția de apă sau constipația. Nu sta pe gânduri – bea câteva pahare de apă de cocos și beneficiază de conținutul său de enzime bioactive, precum fosfataza și peroxidaza, ambele fiind excelente pentru digestie.

7. Apa de cocos te ajută să slăbești

Datorită beneficiilor sale la nivel digestiv și a capacității de a activa metabolismul lent și de a curăța organismul de toxine, apa de cocos este un adaos extraordinar într-o dietă pentru slăbit. Vei obține rezultate foarte bune.

Cum să consumi apa de cocos pentru hipotiroidism?

Cum să consumi apa de cocos pentru hipotiroidism
 • Încearcă să bei câte două sau trei pahare de apă de cocos după fiecare masă principală, timp de 20 de zile. Ia o pauză de 10 zile, apoi repetă tratamentul.
 • Dacă dorești, poți să folosești ulei de cocos, în loc de apă. Este la fel de benefic, însă ai grijă să cumperi ulei de cocos organic, produs în mod natural. Este indicat să îl păstrezi într-un loc răcoros și să consumi o lingură pe zi, de preferat dimineața.
 • La fel ca apa de cocos, uleiul de cocos accelerează metabolismul și stimulează producția de hormoni tiroidieni. Este minunat.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.