Arde grăsimea cu 5 supe delicioase și eficiente!

Majoritatea dintre noi avem impresia că toate supele sunt bogate în calorii, dar acestea pot fi preparate și cu ingrediente care stimulează pierderea în greutate.
Următoarele rețete delicioase te ajută să arzi grăsimea

Pentru multe persoane, supa este un preparat potrivit pentru orice moment al anului (chiar și în timpul zilelor toride de vară). Pentru altele, un castron de supă este ideal odată cu lăsarea frigului. Cu ajutorul anumitor ingrediente, putem transforma un castron de supă într-un preparat ce stimulează pierderea în greutate. În articolul de azi te invităm să descoperi câteva supe delicioase și eficiente, cu abilitatea de a arde grăsimea.

 

5 tipuri de supă care ard grăsimea

Cine spune că este cazul să avem grijă de noi doar în anumite momente? Orice sezon reprezintă o ocazie potrivită pentru a urma o dietă pentru slăbit și a face mișcare.

Într-adevăr, temperaturile fierbinți ne determină să vrem să stăm în casă la răcoare și să servim mâncare ușoară. Supele de mai jos ne ajută să ardem grăsimea în exces. Nu ezita să încerci următoarele rețete!

Citește și: 5 supre cremă delicioase și bune pentru slăbit

Supă de praz

Ai la dispoziție diverse legume care te ajută să arzi grăsimea

Prazul este un aliment delicios și sățios. Această plantă oferă un gust unic oricărui preparat și este ideală pentru a prepara o supă care arde grăsimea.

Ingrediente

  • 1 praz mare întreg
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 l de bulion de legume
  • Puțin ulei de măsline
  • Sare și piper

Instrucțiuni

  • Taie și toacă prazul cât de mărunt poți. Fă la fel cu usturoiul și ceapa.
  • Toarnă puțin ulei de măsline într-o cratiță și gătește ingredientele tocate în stil sote.
  • Decojește și taie morcovul în cuburi. Adaugă cuburile de morcov în cratiță de îndată ce prazul și ceapa au devenit ușor maronii.
  • Toarnă bulionul de legume deasupra celorlalte ingrediente și adaugă sare și piper după gust. Gătește pentru 20 de minute.
  • Ia preparatul de pe foc și toarnă-l într-un robot de bucătărie. Procesează până obții o supă cu textura cremoasă.
  • Reîncălzește supa înainte de a o servi.

Supă de varză, roșii și țelină

Ingredientele necesare ca să prepari această supă sunt foarte sățioase. Pe lângă faptul că ajută organismul să ardă grăsimea, ele previn servirea gustărilor între mese. Pentru a prepara supa, ai nevoie de o oală mare. Împarte-o în mai multe porții pe care să le poți servi pe tot parcursul săptămânii.

Ingrediente

  • ½ varză
  • 6 cepe
  • 6 roșii
  • 3 tulpini de țelină
  • 2 ardei grași verzi
  • Sare și piper
  • Apă sau bulion de legume

Instrucțiuni

  • Toacă varză cât de mărunt poți. Taie ceapa în stil Julien și taie roșiile în cuburi.
  • Taie țelina și ardeii grași în fâșii subțiri.
  • Pune legumele în caserolă și umple ¾ din vas cu bulion de legume.
  • Adaugă sarea și piperul (după gust) și fierbe pentru cel puțin 30 de minute sau până când toate ingredientele devin fragede.
  • Oprește focul și servește supa înainte să se răcească. Reîncălzește fiecare porție înainte de a o servi.

Supă de sparanghel

Printre altele, anumite supe te ajută să arzi grăsimea

Sparanghelul este mult mai hrănitor decât bănuim și poate fi consumat în orice moment al anului. Acesta nu este bogat în calorii, dar este foarte sățios. Următoarea rețetă te ajută să profiți la maxim de beneficiile acestui ingredient, astfel încât să arzi grăsimea chiar și atunci când nu faci mișcare.

Ingrediente

  • 1 mână de sparanghel
  • 1 cartof
  • 1 praz
  • ½ l de bulion de legume sau apă
  • Sare și piper

Instrucțiuni

  • Decojește cartoful și taie-l în cubulețe. Fierbe-l împreună cu apa și puțină sare la foc mic.
  • Taie prazul în cuburi și adaugă-l în oală. Îndepărtează baza aspră a sparanghelului și taie-l înainte de a-l adăuga.
  • Adaugă mai multă apă sau bulion de legume. Apoi, adaugă sare și piper după gust și fierbe până când toate ingredientele devin fragede.
  • Îndepărtează de pe foc și procesează cu ajutorul unui robot de bucătărie până obții o textură cremoasă.
  • Reîncălzește supa înainte de a o servi.

Supă de dovleac

Această legumă portocalie este ideală pentru a arde grăsimea și poate fi inclusă în orice dietă săracă în grăsimi. Supa de dovleac este sățioasă, hrănitoare și ușor de preparat. De ce nu o încerci chiar azi?

Ingrediente

  • 1 dovleac mic
  • 2 căței de usturoi
  • 1 cană de bulion de legume sau apă
  • 1 lingură de brânză albă degresată
  • Puțin ulei
  • Sare și piper

Instrucțiuni

  • Decojește dovleacul și taie-l în cuburi. Taie cățeii de usturoi în jumătate și pisează-i.
  • Toarnă puțin ulei de măsline într-o cratiță și prepară usturoiul pisat în stil sote.
  • Adaugă dovleacul și asezonează supa.
  • Când toate ingredientele au devenit fragede, ia cratița de pe foc. Procesează preparatul împreună cu brânza degresată cu ajutorul unui robot de bucătărie până obții o textură cremoasă.

Acum nu trebuie decât să servești supa. Cu ajutorul acesteia, grăsimea în exces nu te va mai deranja pentru mult timp. Poftă bună!

Te sfătuim să citești și: Cum să arzi diferite tipuri de grăsime

Supă cremă de broccoli

Puțin broccoli în fiecare zi alungă grăsimea

Broccoli reprezintă o legumă incredibilă, deși în trecut a fost demonizat. Acesta prezintă numeroase proprietăți benefice și nu este bogat în calorii, fiind ideal pentru a arde grăsimea în exces. În plus, broccoli este foarte sățios. Poți să incluzi acest ingredient în zeci de rețete, precum supa cremă de mai jos.

Ingrediente

  • 450 g (1 livră) de broccoli
  • 1 cartof
  • 1 cană de lapte degresat
  • 2 căni de bulion de legume
  • Sare și piper

Instrucțiuni

  • Spală broccoli și îndepărtează-i capetele. Fierbe-l în apă cu puțină sare.
  • Decojește cartoful, taie-l în cuburi și pune-l în cratiță alături de broccoli.
  • De îndată ce ambele legume sunt fierte, strecoară-le și pune-le într-un robot de bucătărie.
  • Adaugă laptele (sau smântână) și bulionul de legume.
  • Asezonează după gust și procesează bine.
  • Toarnă preparatul obținut în cratiță și adu-l la punctul de fierbere. Dacă este nevoie, mai adaugă puțină apă sau lapte degresat pentru a obține consistența dorită.