Cum să arzi grăsimea cu 5 supe delicioase - Doza de Sănătate
 

Cum să arzi grăsimea cu 5 supe delicioase

Majoritatea dintre noi avem impresia că toate supele sunt bogate în calorii, dar acestea pot fi preparate și cu ingrediente care stimulează pierderea în greutate.
Cum să arzi grăsimea cu 5 supe delicioase

Ultima actualizare: 25 mai, 2022

Pentru multe persoane, supa este un preparat potrivit pentru orice moment al anului (chiar și în timpul zilelor toride de vară). Pentru altele, un castron de supă este ideal odată cu lăsarea frigului. Cu ajutorul anumitor ingrediente, putem transforma un castron de supă într-un preparat ce stimulează pierderea în greutate. În articolul de azi te invităm să descoperi cum să arzi grăsimea cu 5 supe delicioase!

Cum să arzi grăsimea cu 5 supe delicioase

Cine spune că este cazul să avem grijă de noi doar în anumite momente? Orice sezon reprezintă o ocazie potrivită pentru a urma o dietă pentru slăbit și a face mișcare.

Într-adevăr, temperaturile fierbinți ne determină să vrem să stăm în casă la răcoare și să servim mâncare ușoară. Supele de mai jos îți arată cum să arzi grăsimea în exces. Nu ezita să încerci următoarele rețete!

Supă de praz

Cum să arzi grăsimea cu supe delicioase

Prazul este un aliment delicios și sățios. Această plantă oferă un gust unic oricărui preparat și este ideală pentru a prepara o supă care arde grăsimea.

Ingrediente

  • 1 praz mare întreg
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 l de bulion de legume
  • Puțin ulei de măsline
  • Sare și piper

Instrucțiuni

  • Taie și toacă prazul cât de mărunt poți. Fă la fel cu usturoiul și ceapa.
  • Toarnă puțin ulei de măsline într-o cratiță și gătește ingredientele tocate în stil sote.
  • Decojește și taie morcovul în cuburi. Adaugă cuburile de morcov în cratiță de îndată ce prazul și ceapa au devenit ușor maronii.
  • Toarnă bulionul deasupra celorlalte ingrediente și adaugă sare și piper după gust. Gătește pentru 20 de minute.
  • Ia preparatul de pe foc și toarnă-l într-un robot de bucătărie. Procesează până obții o supă cu textura cremoasă.
  • Reîncălzește supa înainte de a o servi.

Supă pentru slăbit de varză, roșii și țelină

Ingredientele necesare ca să prepari această supă pentru slăbit sunt foarte sățioase. Pe lângă faptul că ajută organismul să ardă grăsimea, ele previn servirea gustărilor între mese.

Pentru a prepara supa, ai nevoie de o oală mare. Împarte-o în mai multe porții pe care să le poți servi pe tot parcursul săptămânii.

Ingrediente

  • ½ varză
  • 6 cepe
  • 6 roșii
  • 3 tulpini de țelină
  • 2 ardei grași verzi
  • Sare și piper
  • Apă sau bulion de legume

Instrucțiuni

  • Toacă varză cât de mărunt poți. Taie ceapa în stil Julien și taie roșiile în cuburi.
  • Taie țelina și ardeii grași în fâșii subțiri.
  • Pune legumele în caserolă și umple ¾ din vas cu bulion de legume.
  • Adaugă sarea și piperul (după gust) și fierbe pentru cel puțin 30 de minute sau până când toate ingredientele devin fragede.
  • Oprește focul și servește supa înainte să se răcească. Reîncălzește fiecare porție înainte de a o servi.

Supă de sparanghel

Cum să arzi grăsimea cu supe de sparanghel

Sparanghelul este mult mai hrănitor decât bănuim și poate fi consumat în orice moment al anului. Acesta nu este bogat în calorii, dar este foarte sățios. Următoarea rețetă te ajută să profiți la maxim de beneficiile acestui ingredient, astfel încât să arzi grăsimea chiar și atunci când nu faci mișcare.

Ingrediente

  • 1 mână de sparanghel
  • 1 cartof
  • 1 praz
  • ½ l de bulion de legume sau apă
  • Sare și piper

Instrucțiuni

  • Decojește cartoful și taie-l în cubulețe. Fierbe-l împreună cu apa și puțină sare la foc mic.
  • Taie prazul în cuburi și adaugă-l în oală. Îndepărtează baza aspră a sparanghelului și taie-l înainte de a-l adăuga.
  • Adaugă mai multă apă sau bulion de legume. Apoi, adaugă sare și piper după gust și fierbe până când toate ingredientele devin fragede.
  • Ia de pe foc și procesează cu ajutorul unui robot de bucătărie până obții o textură cremoasă.
  • Reîncălzește supa înainte de a o servi.

Supă de dovleac

Această legumă portocalie este ideală pentru a arde grăsimea și poate fi inclusă în orice dietă săracă în grăsimi. Supa de dovleac este sățioasă, hrănitoare și ușor de preparat. De ce nu o încerci chiar azi?

Ingrediente

  • 1 dovleac mic
  • 2 căței de usturoi
  • 1 cană de bulion de legume sau apă
  • 1 lingură de brânză albă degresată
  • Puțin ulei
  • Sare și piper

Instrucțiuni

  • Decojește dovleacul și taie-l în cuburi. Taie cățeii de usturoi în jumătate și pisează-i.
  • Toarnă puțin ulei de măsline într-o cratiță și prepară usturoiul pisat în stil sote.
  • Adaugă dovleacul și asezonează supa.
  • Când toate ingredientele au devenit fragede, ia cratița de pe foc. Procesează preparatul împreună cu brânza degresată cu ajutorul unui robot de bucătărie până obții o textură cremoasă.

Acum nu trebuie decât să servești supa. Încă te mai întrebi cum să arzi grăsimea? Cu ajutorul acestui preaparat!

Te sfătuim să citești și: 

Cum să arzi diferite tipuri de grăsime

Supă cremă de broccoli

Cum să arzi grăsimea cu un meniu delicios

Broccoli reprezintă o legumă incredibilă, deși în trecut a fost demonizat. Acesta are numeroase proprietăți benefice și nu este bogat în calorii, fiind ideal pentru a arde grăsimea în exces. În plus, broccoli este foarte sățios. Poți să incluzi acest ingredient în zeci de rețete, precum supa cremă de mai jos.

Ingrediente

  • 450 g (1 livră) de broccoli
  • 1 cartof
  • 1 cană de lapte degresat
  • 2 căni de bulion de legume
  • Sare și piper

Instrucțiuni

  • Spală broccoli și îndepărtează-i capetele. Fierbe-l în apă cu puțină sare.
  • Decojește cartoful, taie-l în cuburi și pune-l în cratiță alături de broccoli.
  • De îndată ce ambele legume sunt fierte, strecoară-le și pune-le într-un robot de bucătărie.
  • Adaugă laptele (sau smântână) și bulionul de legume.
  • Asezonează după gust și procesează bine.
  • Toarnă preparatul obținut în cratiță și adu-l la punctul de fierbere. Dacă este nevoie, mai adaugă puțină apă sau lapte degresat pentru a obține consistența dorită.

Acum ai aflat cum să arzi grăsimea cu ajutorul supelor delicioase. Poftă bună!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Lowry, R., Galuska, D. A., Fulton, J. E., Wechsler, H., Kann, L., & Collins, J. L. (2000). Physical activity, food choice, and weight management goals and practices among U.S. college students. American Journal of Preventive Medicine. https://doi.org/10.1016/S0749-3797(99)00107-5
  • Michon, C., O’Sullivan, M. G., Sheehan, E., Delahunty, C. M., & Kerry, J. P. (2010). Study on the influence of age, gender and familiarity with the product on the acceptance of vegetable soups. Food Quality and Preference. https://doi.org/10.1016/j.foodqual.2010.01.003

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.