Artrita mâinilor: 7 remedii naturale

Artrita este o problemă de sănătate foarte dureroasă care apare atunci când cartilajele articulațiilor se deteriorează, provocând frecarea oaselor. Persoanele care suferă de artrită au de obicei articulațiile inflamate, iar de multe ori durerea îi împiedică să-și desfășoare activitățile zilnice. 

Când vine vorba de artrită, una dintre cele mai afectate părți ale corpului o reprezintă mâinile. Acestea sunt puse la lucru în fiecare zi, iar anumite „provocări” la care sunt supuse pot duce la deteriorarea cartilajului. Vestea bună este că simptomele artritei mâinilor pot fi tratate în mod natural, lucru ce te ajută să-ți îmbunătățești calitatea vieții, prevenind durerea care îți îngreunează activitățile zilnice.

Ulei de ricin: remediu eficient pentru artrită

Tratează artrita cu ulei esențial

Uleiul de ricin este un remediu excelent pentru durerile și inflamațiile cauzate de artrită la nivelul mâinilor. Acest produs natural are numeroase întrebuințări și conține un ingredient activ numit acid ricinoleic, cu efecte antiinflamatorii și analgezice ce ajută la reducerea disconfortului și a durerii asociate artritei. Este recomandat să masezi cu ulei de ricin  zonele afectate de două ori pe zi.

O altă opțiune este să încălzești două linguri de ulei de ricin pe care să le amesteci cu puțină zeamă de portocale proaspăt stoarsă. Bea acest amestec în fiecare dimineață pe stomacul gol timp de două săptămâni consecutive și vei observa o diferență. Nu uita că nu trebuie să consumi o cantitate prea mare de ulei de ricin, întrucât poate avea efecte laxative.

Semințe de schinduf

Numeroase studii au arătat că schinduful are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante ce ajută la ameliorarea durerilor provocate de artrită în doar câteva luni. Adaugă semințe de schinduf într-un pahar cu apă și lasă-le la înmuiat peste noapte. A doua zi, mănâncă semințele pe stomacul gol și aruncă apa. Pentru rezultate mai bune, trebuie să urmezi acest tratament timp de câteva luni la rând.

Turmeric

Tratează artrita cu turmeric

Unul dintre cele mai bune remedii pentru ameliorarea durerilor și a altor probleme legate de artrită este turmericul (curcuma). Acest condiment are proprietăți antiinflamatorii, antiseptice, antibacteriene și antioxidante. 

Pentru a te bucura de toate aceste beneficii, adaugă într-un pahar cu lapte o linguriță de turmeric măcinat și o lingură de miere de albine. Dacă ești intolerant la lactoză, poți să folosești lapte vegetal sau chiar apă.

Ulei de măsline

Uleiul de măsline conține un ingredient activ, cunoscut sub numele de oleocanthal, ce blochează activitatea enzimelor COX-1 și COX-2 asociate acestor inflamații. Persoanele care includ ulei de măsline în alimentație își reduc riscul de a suferi de artrită reumatoidă în viitor.

Pentru a ameliora durerea și inflamațiile mâinilor cauzate de artrită, îți recomandăm să masezi ușor zonele afectate cu ulei de măsline. Pentru rezultate mai bune , poți să-l amesteci cu puțin ulei esențial de lavandă și să le încălzești pe amândouă.

Miere de albine și scorțișoară

Tratează artrita cu miere ți scorțișoară

Combinația de miere și scorțișoară are numeroase proprietăți medicinale, printre care se numără și abilitatea de a ameliora durerea și inflamațiile provocate de artrită. Scorțișoara conține agenți antiinflamatori și antioxidanți, iar mierea este un antiseptic natural.  

Pentru a beneficia de ambele ingrediente, amestecă o lingură și jumătate de scorțișoară măcinată cu o lingură de miere. Consumă acest amestec pe stomacul gol în fiecare dimineață.

Săruri Epsom

Sărurile Epsom sunt folosite adesea pentru tratarea simptomelor artritei. Aceste săruri relaxează articulațiile bolnave și reduc inflamațiile și durerile. 

Umple un vas cu apă fierbinte și adaugă două căni de săruri Epsom. Înmoaie mâinile în acest amestec timp de 20 de minute și repetă tratamentul de două ori pe săptămână.

Oțet de mere

Tratează artrita cu oțet de mere

Chiar și un produs atât de ieftin și banal ca oțetul de mere poate fi util în tratarea durerii și inflamațiilor cauzate de artrită la nivelul mâinilor. În acest caz, diluează o lingură de oțet de mere și puțină miere de albine într-un pahar cu apă și bea acest amestec dimineața, pe stomacul gol.

O altă opțiune este să amesteci o lingură de piper cayenne măcinat cu un pahar de oțet de mere încălzit și să-ți masezi mâinile. Înmoaie-le în acest amestec pentru 15 minute, apoi clătește-le cu apă caldă.

Te-ar mai putea interesa