7 remedii pentru a ameliora simptomele artritei mâinilor - Doza de Sănătate
 

7 remedii pentru a ameliora simptomele artritei mâinilor

Persoanele care suferă de artrită au de obicei articulațiile inflamate, iar deseori durerea îi împiedică să-și desfășoare activitățile zilnice.
7 remedii pentru a ameliora simptomele artritei mâinilor
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Artrita mâinilor este o problemă de sănătate foarte dureroasă. La baza sa stă deteriorarea cartilajelor, care provoacă frecarea oaselor. Printre simptomele artritei mâinilor se numără inflamarea articulațiilor, care deseori îi împiedică pe pacienți să-și desfășoare activitățile zilnice. 

Vestea bună este că aceste neplăceri pot fi tratate în mod natural. Urmând sfaturile de mai jos, poți reduce durerea care ți-a alterat calitatea vieții.

Cum să ameliorezi simptomele artritei mâinilor cu remedii naturale

Uleiul de ricin

Ulei de ricin pentru a trata simptomele artritei mâinilor

Uleiul de ricin este un remediu excelent pentru durerile și inflamațiile cauzate de artrită la nivelul mâinilor.

Acest produs natural are numeroase întrebuințări și conține un ingredient activ numit acid ricinoleic. Efectul antiinflamator și analgezic al acestei substanțe ajută la reducerea disconfortului și a durerii asociate artritei.

 • Este recomandat să masezi zonele afectate cu ulei de ricin de două ori pe zi.
 • O altă opțiune este să încălzești două linguri de ulei de ricin și apoi să le amesteci cu puțină zeamă de portocale proaspăt stoarsă. Bea acest amestec în fiecare dimineață pe stomacul gol timp de două săptămâni consecutive și vei observa o diferență.

Nu uita că nu trebuie să consumi o cantitate prea mare de ulei de ricin, întrucât poate avea efecte laxative.

Semințele de schinduf

Numeroase studii au arătat că schinduful are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, utile pentru a reduce simptomele artritei mâinilor în doar câteva luni.

 • Adaugă semințe de schinduf unui pahar cu apă și lasă-le la înmuiat peste noapte.
 • A doua zi, mănâncă semințele pe stomacul gol și aruncă apa.
 • Pentru rezultate mai bune, trebuie să urmezi acest tratament timp de câteva luni la rând.

Curcuma

Lingură de curcuma

Unul dintre cele mai bune remedii pentru ameliorarea durerilor și a altor probleme legate de artrită este curcuma (turmericul). Acest condiment are proprietăți:

 • Antiinflamatorii
 • Antiseptice
 • Antibacteriene
 • Antioxidante 

Pentru a te bucura de toate aceste beneficii, adaugă într-un pahar cu lapte o linguriță de curcuma măcinată și o lingură de miere de albine. Dacă ești intolerant la lactoză, poți să folosești lapte vegetal sau chiar apă.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline conține un ingredient activ, cunoscut sub numele de oleocanthal, care blochează activitatea enzimelor COX-1 și COX-2 asociate inflamațiilor provocate de artrită. Persoanele sănătoase care includ ulei de măsline în alimentație își reduc riscul de a suferi de artrită în viitor.

 • Ca să ameliorezi simptomele artritei mâinilor, îți recomandăm să masezi ușor zonele afectate cu ulei de măsline.
 • Pentru rezultate mai bune , poți să-l combini cu puțin ulei esențial de levănțică și să încălzești amestecul.

Mierea de albine și scorțișoară

Miere cu scorțișoară

Combinația de miere și scorțișoară are numeroase proprietăți medicinale, printre care și abilitatea de a ameliora durerea și inflamațiile provocate de artrită. Scorțișoara conține agenți antiinflamatori și antioxidanți, iar mierea este un antiseptic natural.  

Pentru a beneficia de ambele ingrediente, amestecă o lingură și jumătate de scorțișoară măcinată cu o lingură de miere. Consumă acest amestec pe stomacul gol în fiecare dimineață.

Sărurile Epsom

Sărurile Epsom sunt folosite adesea pentru tratarea simptomelor artritei. Acestea relaxează articulațiile bolnave și reduc inflamațiile și durerile. 

Umple un vas cu apă fierbinte și adaugă două căni de săruri Epsom. Înmoaie mâinile în acest amestec timp de 20 de minute și repetă tratamentul de două ori pe săptămână.

Oțetul de mere

Borcan cu oțet de mere

Chiar și un produs atât de ieftin și banal ca oțetul de mere poate fi util pentru a trata durerea și inflamațiile cauzate de artrita mâinilor.

 • Diluează o lingură de oțet de mere și puțină miere de albine într-un pahar cu apă și bea acest amestec dimineața, pe stomacul gol.
 • O altă opțiune este să amesteci o lingură de piper Cayenne măcinat cu un pahar de oțet de mere încălzit și să-ți masezi mâinile. Înmoaie-le în acest amestec pentru 15 minute, apoi clătește-le cu apă caldă.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.